20 riisilehte (riisipaberid)
Täidis:200 g suhkruherneid
100 g peenikesi riisinuudleid
2-3 talisibulat
peotäis värsket koriandrit
1 pikk roheline kurk
peotäis värsket münti
100 g röstitud maapähkleid (arahhis)
Lõika porgandid ja suhkruherned õhukesteks ribadeks. (Porgandite puhul on seda kõike lihtsam teha nn köögiviljakoorijaga - sellega õhukesed liistakud, siis need omakorda tavalise noaga õhukesteks ribadeks). Lõika kurk pikkadeks peenikesteks kangideks. Lõika talisibul pikkadeks juppideks.
Tambi maapähklid katki.
Kalla riisinuudlitele keeva vett ning lase mõni minut pehmeneda. Loputa siis külma vee all, nõruta.
Jäta need ained rullimise alguseni ootele.
Vala sügavale taldrikule kuuma vett ja niisuta selles riisipaber pehmeks. Tõsta lõikelauale ning kata ürtide, aedviljaribade, pähklipuru ja riisinuudlitega. Tõsta alumine, katmata pind täidisele ning keera kõik tihedasti rulli.
Korda ülejäänud riisipaberilehtede ning täidiseainetega.
Serveeri mõne sobiva dipikastmega - nt nuoc cham, sojadipikaste tuong goi cuon või soja-laimi dipikaste nuoc tuong pha.
Inspiratsiooniks on Kaie Mei retsept ajakirjast Oma Maitse (juuni 2010). Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Suverullid e. nem
Vietnami köögist inspireeritud suverullides on riisipaberisse mässitud värsked köögiviljad