Suverullid e. nem

Vietnami köögist inspireeritud suverullides on riisipaberisse mässitud värsked köögiviljad

Kogus
20 tk
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

20 riisilehte (riisipaberid)

Täidis:

3 porgandit

200 g suhkruherneid

100 g peenikesi riisinuudleid

2-3 talisibulat

peotäis värsket koriandrit

1 pikk roheline kurk

peotäis värsket münti

100 g röstitud maapähkleid (arahhis)

Valmistamine

Lõika porgandid ja suhkruherned õhukesteks ribadeks. (Porgandite puhul on seda kõike lihtsam teha nn köögiviljakoorijaga - sellega õhukesed liistakud, siis need omakorda tavalise noaga õhukesteks ribadeks). Lõika kurk pikkadeks peenikesteks kangideks. Lõika talisibul pikkadeks juppideks.

Tambi maapähklid katki.

Kalla riisinuudlitele keeva vett ning lase mõni minut pehmeneda. Loputa siis külma vee all, nõruta.

Jäta need ained rullimise alguseni ootele.

Vala sügavale taldrikule kuuma vett ja niisuta selles riisipaber pehmeks. Tõsta lõikelauale ning kata ürtide, aedviljaribade, pähklipuru ja riisinuudlitega. Tõsta alumine, katmata pind täidisele ning keera kõik tihedasti rulli.

Korda ülejäänud riisipaberilehtede ning täidiseainetega.

Serveeri mõne sobiva dipikastmega - nt nuoc cham, sojadipikaste tuong goi cuon või soja-laimi dipikaste nuoc tuong pha.

Loe veel:

Inspiratsiooniks on Kaie Mei retsept ajakirjast Oma Maitse (juuni 2010). Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 04.07.2022 21:13

2010. aastal olen sellise pildi teinud :)