2 hakitud küüslauguküünt
2-3 väikest tai tšillikauna
1.5 dl kuuma vett
4 sl suhkrut
4 sl (nuoc mam) kalakastet või sojakastet
2 sl värskeltpressitud laimimahla
2 sl riivitud porgandit soovi korral
Peenesta küüslauk ja värsked tšillikaunad pastaks. Pane väikesesse kaussi ja lisa küüslaugu-tšillipasta, kuum vesi ja suhkur. Sega hoolega.
Lisa kalakaste ja laimimahl ning sega ühtlaseks.
Puista porgandid kastmele ja lase enne serveerimist vähemalt 15 minutit maitsestuda.
Retsept on Mai Pham'i raamatust "Vietnamese Noodle Salads: Cool Meals for Warm Summer Nights"
Vietnami dipikaste 'Nuoc Cham'
Tšilli, laimi ja küüslauguga maitsestatud Vietnami dipikaste Nuoc Cham säilib külmkapis kuu aega.