Vietnami fermenteeritud sojadipikaste

tuong goi cuon

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

4 sl terveid fermenteeritud sojaube

1.2 dl vett

0.8 dl kookospiima

2 sl riisiäädikat

3 sl hakitud sibulat

2 sl suhkrut

Kaunistuseks:

1 sl pastaks hõõrutud tšillikauna

1 sl hakitud röstitud maapähkleid (arahhis)

Fermenteeritud sojaubade asemel võib võtta:

0.8 dl hoisin kastet (hiina vürtsikastet)

Valmistamine

Pane fermenteeritud sojaoad, vesi, kookospiim, äädikas, sibul ja suhkur blenderisse või köögikombaini ning püreesta ühtlaseks.
Kalla potti ning kuumuta keskmisel tulel keemiseni.
Alanda kuumust ning keeda tasasel tulel umbes 5 minutit, kuni kaste on paksenenud (nii et lusikaseljale püsima jääb). Vajadusel lisa veidi vett. Jahuta.
Serveerimiseks pane 'tuong goi cuon' väikestesse kaussidesse ning garneeri tšillipasta ja hakitud maapähklitega.
Säilib kuni 2 nädalat külmkapis.

NB! Erinevalt klaarist nuoc cham dipikastmest on sojaoadipp üsna paks. Kasutatakse riisipaberirullide ja grillitud krevettide dippimiseks. Dipikastmest on mitmeid erinevaid versioone. Siinne retsept on hästi lihtne ning maitsev, eriti kui kasutada fermenteeritud sojaube. Kui sojaube ei ole saadavad, kasuta hoisin-kastet ja jäta suhkur retseptist välja. Soovi korral lisa dipikastmele küüslauku, ingverit või tšillit. Proovi serveerida grillitud kala, kana või veiseliha juurde.

Retsept on Mai Pham'i raamatust "Pleasures Of The Vietnamese Table"
LISA KOMMENTAAR