500 g tavalist või pärmi-lehttainast
Peale:150 g riivitud Gouda või Gruyere juustu
24 keskmise suurusega rohelise spargli vart
3 suurt muna
2 dl 35% rõõska koort
soola ja musta pipart
riivitud muskaatpähklit
Soovi korral tee lehttainas ise kas selle kiir-lehttaina retsepti järgi (1 portsjon) või selle põhjaliku artikli juhiseid järgides
Murra sparglivarte puine osa ära (neid võid kasutada puljongi tegemiseks või viska minema). Keeda sparglivarse 1-2 minutit keevas soolaga maitsestatud vees. Siis jahuta kiiresti külma vee all ning nõruta hoolega.
Vooderda neljakandiline 25x35 cm pirukavorm küpsetuspaberiga ja seejärel lehttainaga. Torgi põhi kahvliga auklikuks. Puista riivitud juust ühtlase kihina lehttainale.
Klopi munad ja vahukoor lahti, maitsesta soola, pipra ja riivitud muskaadiga. Kalla ettevaatlikult vormi. Laota sparglivarred kenasti pirukale.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni pirukas on pealt kenasti kuldne ja tainas läbi küpsenud.
Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Sparglipirukas
Efektse välimusega sparglipirukat võib serveerida soojalt koos rohelise salatiga või jahtunult nt suupistelaual.