500 g veisehakkliha
4 sl võid
100 g rosinaid
1 keedetud kartul
50 g kreeka pähkleid
5 sl hakitud värsket peterselli
1 tl soola
purustatud musta pipart
1 muna
0.5 dl riivsaia
Sulata pannil 2 sl võid, lisa kolmveerand rosinatest ning kuumuta neid tasasel tulel umbes 10 minutit.
Pane hakkliha, kartul, kreeka pähklid, ülejäänud rosinad ning petersell köögikombaini. Töötle ühtlaseks. Lisa sool, riivsai, pipar ja lahtiklopitud muna. Sega hakkmassiks ja vormi sellest 12 lamedat ovaalset kotletti. Veereta kotlette riivsaias.
Sulata pannil 3 sl võid. Prae kotletid tasasel tulel mõlemalt poolt pruuniks ja krõbedaks.
Aseta alusele, puista peale võis praetud pontsakad rosinad ning hakitud peterselli.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Minu lemmikud.
Guptaks nimetatakse Gruusia päritolu kotlette, mida süüakse ilma lisandita. Seega sobiks Guptat pakkuda eelroaks või suupisteks. Õhtusöögina pakkudes võib kõrvaliseks ka mõni kerge salat olla. Oluliseks faktoriks on serveerimisel rosinad- need lihtsalt peavad olema! Võis hautatud rosinad annavad kotlettidele juurde mahlasust ja magusust ning iga kotletiampsuga paar rosinat põske pistes tuleb asja tõeline võlu esile. Maitsmist väärt elamus!
Väga maitsvad.
unustasin mainida, et riivsaia ma taina sisse ei pannud ja polnud minu arvates vaja ka.
Gruusiapärased veiselihakotletid rosinatega e. gupta
Tegelikult valmistatakse neid Gruusia hakk-kotlette keedetud ja hakitud veiselihast, mina teen veidi lihtsustatud varianti veisehakklihast. Kotlettidele annavad rosinad mahlasust ja magusust. Serveerimisel laota kotletid ringikujuliselt alusele, võis praetud rosinad puista peale.