Gruusiapärased veiselihakotletid rosinatega e. gupta

Tegelikult valmistatakse neid Gruusia hakk-kotlette keedetud ja hakitud veiselihast, mina teen veidi lihtsustatud varianti veisehakklihast. Kotlettidele annavad rosinad mahlasust ja magusust. Serveerimisel laota kotletid ringikujuliselt alusele, võis praetud rosinad puista peale.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g veisehakkliha

4 sl võid

100 g rosinaid

1 keedetud kartul

50 g kreeka pähkleid

5 sl hakitud värsket peterselli

1 tl soola

purustatud musta pipart

1 muna

0.5 dl riivsaia

Valmistamine

Sulata pannil 2 sl võid, lisa kolmveerand rosinatest ning kuumuta neid tasasel tulel umbes 10 minutit.

Pane hakkliha, kartul, kreeka pähklid, ülejäänud rosinad ning petersell köögikombaini. Töötle ühtlaseks. Lisa sool, riivsai, pipar ja lahtiklopitud muna. Sega hakkmassiks ja vormi sellest 12 lamedat ovaalset kotletti. Veereta kotlette riivsaias.

Sulata pannil 3 sl võid. Prae kotletid tasasel tulel mõlemalt poolt pruuniks ja krõbedaks.

Aseta alusele, puista peale võis praetud pontsakad rosinad ning hakitud peterselli.

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 05.04.2010 15:12

Minu lemmikud.

Elis
postitatud 15.06.2010 22:29

Guptaks nimetatakse Gruusia päritolu kotlette, mida süüakse ilma lisandita. Seega sobiks Guptat pakkuda eelroaks või suupisteks. Õhtusöögina pakkudes võib kõrvaliseks ka mõni kerge salat olla. Oluliseks faktoriks on serveerimisel rosinad- need lihtsalt peavad olema! Võis hautatud rosinad annavad kotlettidele juurde mahlasust ja magusust ning iga kotletiampsuga paar rosinat põske pistes tuleb asja tõeline võlu esile. Maitsmist väärt elamus!

Ilse
postitatud 15.11.2019 11:24

Väga maitsvad.

Ilse
postitatud 15.11.2019 11:26

unustasin mainida, et riivsaia ma taina sisse ei pannud ja polnud minu arvates vaja ka.