1.5 kg sea välisfileed
Tšillimarinaad:3 sl tšillikastet
3 sl sojakastet
3 sl õli
2 sl fariinsuhkrut
2 purustatud küüslauguküünt
2 tl riivitud värsket ingverijuurt
Sinepi-koorekaste:2 dl praeleent
2 sl sinepit
3 sl magusat õunakeedist
2 dl 10% rõõska koort
2 sl heledat kastmepulbrit
soola ja musta pipart
Tõsta liha tund aega varem toatemperatuurile soojenema.
Sega marinaadiained omavahel. Pane seafilee ning marinaad suurde kahekordsesse kilekotti. Pane kott kinni ning tõsta liha vähemalt 4 tunniks või üleöö külmkappi maitsestuma.
Tõsta liha ahjuvormi, rasvasem pool ülal. Torka liha kõige paksemasse kohta lihatermomeeter ja küpseta 125-kraadises ahjus 1,5-2 tundi, kuni liha sisetemperatuur on 77-80 C. Kata liha fooliumiga, kurna vormi nõrgunud leem kastme jaoks kõrvale.
Kuumuta kastmeained omavahel, paksenda kastmepulbriga.
Retsept on Soome ajakirjast Ruokamaailma (Chilimarinoitu uunifilee). Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Kasutasin marinaadi sea sisefilee marineerimiseks, hoidsin marinaadis üleöö. Kasutasin magusat tšillikastet, fariinisuhkru asemel mett ja lisasin ka pisut tšillihelbeid. Filee lõikasin pärast viiludeks ja praadisin võis. Maitsev. Kastet ei teinud, aga sinepikaste peaks sellise liha juurde hästi sobima.
Tore,et leidsin sellise retsepti.Mul oli just kaks keskmist metssea välisfileed ja tegin täpselt nagu retseptis..Igaljuhul super maitsev ja ülihea marinaad lihale..Superluks :)
Maitses isegi külmalt võileivale lõigatuna suurepäraselt!
Tšillimarinaadis seafilee
Tšillimarinaadis maitsestunud ja ahjus küpsetatud sea välisfileed serveeritakse sinepise koorekastmega.