Rebane Abikokk 2014-12-12 20:02:23 |
Lõunaks oa-paprikavok ja forell, õhtuks röstkõrvitsasupp kõrvitsaseemnete ja OHTRA kitsejuustuga. :)
Magusaks toorjuustuglasuuriga porgandimuffinid.
Jõuluajale kohaselt piparkooke-sokolaadi ka!
Jazzino. teen. naudin. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2014-12-14 23:15:02 |
Päeval tegin kõrvitsarisotot, õhtuks väga mõnusat läätse-porgandi-lambalihahautist. Kahjuks polnud kodus eriti salatimaterjali, aga see oleks olnud väga mõnus ühe suure rohelise krõmpsuva salatiga! Vahepeal käisime ühel toredal rootsi glögipeol, kus sõime ohtralt piparkooke Stiltoni sinihallitusjuustuga ning sooje datli-juustu-peekoniampse. Blossa glögi ka :) | |
Silx Abikokk 2014-12-15 09:47:15 |
Reedel frikadellisupp
Laupäeval ahjukana letšoga
Eile jäänukid Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time |
|
Nipitiri Abikokk 2014-12-16 23:54:54 |
Tegin täna selle retsepti järgi suitsurääbise-quiche'i. Tuli väga maitsev, tainas oli mõnus ja mure, soovitan! | |
Rebane Abikokk 2014-12-17 16:47:02 |
Eilse õhtusöögi eelroaks olid korra ahjus käinud punapeediviilud kitsejuustuga, pearoaks kõrvitsarisoto ning magusaks vegan Raffaellod ning vahuveinitarretis.
Raffaellod olid head, aga järgmisel korral teen magusamad ning vormin poole pisemad pallid (sain 24). Vahuka tarretis oli väga mõnus, granaatõunaseemnete asemel panin pokaalidesse vaarikaid ning põldmarju.
Jazzino. teen. naudin. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2014-12-21 22:03:03 |
Tegime lõunaks riisinuudleid ja seda lõherooga punase karri ja kookose kastmes. Natuke lisasin rohelisi ube ka. Pilti ei teinud, unustasin :) Pärastlõunal olime suguvõsa jõulupeol Kohilas. Laud oli lookas, klassikaline süldikas. Fotol (ülal) on külmlaud, lisaks siis veel soojad toidud (sh minu tehtud 2,5 kilo õllekapsaid) ja kook. Ah jaa, PepeKala kuulus kuumsuitsuforell ja see kalamarjakaste olid ka, paluti spetsiaalselt tuua :) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2014-12-25 12:25:16 |
Jõululaupäeval kogunesid me pered (ehk siis Kristjani ema ja minu ema-isa ning õde koos mehe ja kahe pojaga) meie juurde traditsioonilisele jõuluõhtusöögile. Alustasime üsna varakult, veidi enne nelja. Eelroogadeks oli kalavalik. Aravuse pipraforell (natuke kuivake, aga maitses hästi), minu tehtud džinnisiig, võisaiad kalamarjaga, rukkinööbid Saare Smetana ja kalamarjaga. Üks mittekalaline oli ka, rukkinööbid pasteedi ja marineeritud punase sibulaga. Seda Västerbotteni heeringat tegin ka, aga unustasin külmkappi, nii et seda sõime pärast parti ja enne magustoitu :) Põhiroaks oli hapukapsaga küpsetatud part, selle retsepti järgi. Väga maitsev oli, aga ma pilti ei teinud, sest kuigi mul on hiidsuur ahjupott, siis kaks suurt parti mahtusid sinna vaevu-vaevu ära ja ei olnud lihtsalt nii fotogeeniline. Kõrvale serveerisin lihtsalt keedetud kartuleid. Magustoiduks oli meil tänavu La Muu vanillijäätis erinevate lisanditega - suurtele suvel purki pandud Rumtopf'i marjadega (niiii hea, kuigi väga kange kraam :)) Joogiks oli vesi, Jaanihanso siider, Tšernogolovki limpsid (pirni, sidruni ja Baikal), Rumtopfi leem :P | |
Pille Nami-Nami peakokk 2014-12-26 16:02:35 |
Eile lõunasöögiks spagetid lõhemarjaga (retsept lisamisel): Täna lõunaks alustuseks avokaado-kodujuustusalat vähisabadega, siis aga parmesanikana. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2014-12-27 23:53:11 |
Lõunaks keetsin kihnlaste kartuli-klimbisuppi ehk pullisuppi, mis meile meeldis väga. Need praetud soolapekiga klimbid on mu uued lemmik-klimbid :) Pärastlõunal sõime nn naabrinaise kohupiimakooki. Mul oli Tubri talu kitsekohupiim, mis oli i-m-e-h-e-a! (Sõime perega kogu koogi ära, kuigi mina võtsin vaid 1,5 tükki :)) Õhtul saunas traditsiooniline saunasekser: | |
Silx Abikokk 2014-12-29 09:54:48 |
Jõululaupäeval oli laual:
kodujuustu-tuunikala kihiline salat
marineeritud angerjas
ampsud kalamarja ja tilli-toorjuustuga
soolaforell
pasteedipallid riivjuustuga
sült
seapraad
kapsas
kartul
piparkoogikook (plaadisuurune piparkoogiplaat pooleks, vahele hõõrutud jõhvikad, peale vahukoor)
sidrunikook beseekattega
Esimene püha olid jäänukid, teine püha sült ja salat.
Laupäeval heeringakaste
Pühapäeval frikadellisupp
Täna tuleb vist viimane ring jäänukeid... Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time |
|
<< < 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 > >> |