Head isu: lõuna- ja õhtusöök 2013

Pille
Nami-Nami peakokk
2013-01-31 22:55:07
Silx:
Sasha:
Tuju paha?
Elu tegi kannapöörde.. stiilis elan hetkel koti otsas koos oma kolme kassiga. Ehk varsti leiab ka miskit. Eile õhtul oli taas vanemate juures: juurikasegu ja Rakvere loomalihakarp. Polnud paha.
:( eilne lõunasöök Salt'is, kus ma suutsin sisse-v?lja käia veerand tunniga ja süüa üht nende päevapraadidest (sea kaelasteik, kuskuss, juustukaste; maitsev oli). Õhtul kodus makaronid kreemja suitsupeekonikastmega. Olin lastega üksi kolmandat päeva ja suutsin vaid midagi imelihtsat teha.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Karima
Abikokk
2013-01-31 23:25:36
meil täna lõunaks oli marka kana ja valgete ubadega õhtuks tehti kuskussi lihaga

PAPRIKA: Karima's Food

Pille
Nami-Nami peakokk
2013-02-01 19:03:32
Eile tegin singi-oasalatit. Täna päeval praetud makaronid, õhtuks keetsin suure potitäie kana-klimbisuppi, magusaks see maitsev saiavorm.

Kokkamas95
Abikokk
2013-02-01 19:10:10
Koolis lõunaks seljanka hapukoorega ja mannavaht piimaga.

http://kokkamas95.blogspot.com/

Tullia
Abikokk
2013-02-01 22:03:55
Õhtuks pastaroog hakkliha-tomatikastmega. Magustoiduks moorapea.

Tullia jutukesed

Aire1
Abikokk
2013-02-01 23:27:11
Lõunaks pasta lihakastmega, õhtuks kotletid kartuliga.
Nipitiri
Abikokk
2013-02-02 01:23:09
Inspireerituna äsjasest Moldova-reisist proovisin täna õhtul teha brõnzapirukat. Sõin nimelt seal mitmesuguste täidistega pirukaid, kõik olid imemaitsvad. Ühe pirukatüübi nimi oli "placinta" (ümmargune, natuke paksema taignaga, pannil tehtud) ja teine oli "invertita" (rullikujuline, filotaignast, ahjus küpsetatud). Täidiste valik tundus lõputu, neid oli nii soolaseid kui magusaid: kartuli, brõnza (kõige maitsvam!), kapsa, kirsi, õuna ja kõrvitsapirukad jõudsin järgi proovida. Invertita jaoks ostsin ärsasõidu hommikul kaasa nii taigna kui brõnza täidiseks. Placinta maitses tegelikult mulle rohkem kui invertita, aga selle taigna oleks pidanud ise tegema, ja retsepti leidmist veebist raskendab asjaolu, et sõna "placinta" tähendab nii moldova kui rumeenia keeles lihtsalt "pirukat", ja sama nime alt leiab väga erinevaid küpsetisi. Aga küll ma selle õige retsepti ka leian! Rullpiruka tegemine on väga lihtne, kuigi pean veel harjutama, et taigna ja täidise vahekorda paika saada. Tehes tundus, et täidist on väga vähe; aga valmis küpsetises oli hoopis taigna osakaal väiksevõitu. Täidiseks kasutasin 2/3 lehmapiimast tehtud brõnzat ja 1/3 lambabrõnzat (viimane oli tegelikult bulgaaria päritolu, aga kuna igas poes oli just sama sorti brõnzat riiulitäite kaupa, siis eeldan, et seda kohalikud kasutavadki); lisaks suur punt hakitud tilli ja paar muna. Täidise laotasin (üsna ebaühtlaselt, aga ka veebis tegid vanatädid just nii) õliga pintseldatud filotaigna lehele, ja keerasin rulli. 180 kraadi juures küpses ligi pool tundi. Samasuguse sisu saaks võib-olla soolase feta ja kuiva kohupiima segust. Midagi tuleb igatahes välja mõelda, sest tagasi tooraine järele vaevalt et niipea minna saab.
Hexy
Abikokk
2013-02-02 16:27:12
Lõpuks on meie pere terveks saanud. Eile õhtuks raamatust "Pahade põrsaste munatoidud" Omlett ellujääja valik(väga kohev ja maitsev. Täna õhtuks Hakkliha-värskekapsahautis keedukartuliga väga maitsev

Hexy asjatab

Pille
Nami-Nami peakokk
2013-02-02 17:56:08
Nipitiri:
Inspireerituna äsjasest Moldova-reisist proovisin täna õhtul teha brõnzapirukat. Sõin nimelt seal mitmesuguste täidistega pirukaid, kõik olid imemaitsvad. Ühe pirukatüübi nimi oli "placinta" (ümmargune, natuke paksema taignaga, pannil tehtud) ja teine oli "invertita" (rullikujuline, filotaignast, ahjus küpsetatud). Täidiste valik tundus lõputu, neid oli nii soolaseid kui magusaid: kartuli, brõnza (kõige maitsvam!), kapsa, kirsi, õuna ja kõrvitsapirukad jõudsin järgi proovida.
Nipitiri, Sul on luba tekitada siin alafoorumis Moldova köögi teema ja see lugu sinna ka kopeerida. Siin läheb see järeltulevate põlvede eest lihtsalt kaotsi kardetavasti :) Meil söödi täna lõunaks endiselt kana-klimbisuppi. Ma olen kolmandat päeva täitsa haige, ilmselt mingi gripilaadne asi, ning enamuse ajast voodis siruli :(

Karima
Abikokk
2013-02-02 22:01:10
Meil oli täna restorani toidu päev kuna mul on sünnipäev. Sõime grillitud liha mixi,shampinjonidega pizzat,kammoneyat,hunnik erinevaid salateid Siis sousses sõime itaalia jäätiseid 3 eirnevat,2 kg maasikaid,liibanoni pähklikooki värskelt pressitud kiivi,maasika ja fruit mix mahlu!

PAPRIKA: Karima's Food

<< 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 >>