Exxe Kokaõpilane 2011-09-10 12:15:51 |
Kuidas valmistada küüslaugu leivakesi? Toidus peitub ilu :) |
|
Profa Abikokk 2011-09-10 16:12:55 |
Prae poolikud leivaviilud õli või õli-või seguga kuldseks, minule meeldib isiklikult peenleib ja maitsesta soolaga. Koos leivaga serveeri mõned kooritud küüslauguküüned, siis saab igaüks vastavalt maitsele rohkem või vähem leiba küüslauguküünega hõõruda. Kõrvale sobib ka mõni dipikaste, mis näiteks riivjuustu sisaldab. Kindlasti ei tohiks kasutada aroomisoola, küüslaugusoola jm. taolisi maitseaineid - rikub ausa suupiste. Mitte unustada külma õlut :) | |
Meringue Abikokk 2011-09-10 18:58:45 |
Piinlik tõdeda, aga mina teen just nii, nagu Profa ei soovita - küüslaugusoolaga. Lõikan olemasoleva leiva (kuig parim on jah peenleib) parajateks tükkideks valmis, praen parajas portsus õlis krõbedaks ning maitsestan. Kindlasti jääks päris küüslauguga väga hea, aga kuna valmistan seda üldiselt kiire snäkina suuremale seltskonnale, on niimoodi palju mugavam (minu sõbrad tõenäoliselt ei viitsiks oma leiba ise küüslauguga määrida) ning samuti väga mõnus. Maitse asi. :) | |
Ilse Abikokk 2011-09-10 20:29:09 |
Mina teen nii: segan paraja hunniku toasooja võid , purustatud küüslaugu ja soolaga, kusjuures aroomisool on siinkohal täiesti ok. Siis määrin leivaviilud või siis ciabatta viilud mõlemalt poolt selle maitsestatud võiga, kui on soovi lõikan suupärasteks portsioniteks (aga vahel jätan ka lõikamata) ja panen küpsetuspaberiga ahjuplaadile. Küpsetan 200 kraadi juures kuldpruuniks, lasen jahtuda ja ongi valmis:) Kõrvale sobib loomulikult külm õlu :) See on üks väheseid kohti ( üks on veel) kus ma kasutan tegelikult ka aroomisoola ja see sobib suurepäraselt ! Eriti ciabatta puhul, need jätan tavaliselt suuremad viilakad :) Ja määrdega ei tohiks koonerdada :) | |
Fre Abikokk 2011-09-11 00:06:34 |
Mina teen nii: pressin paar küüslauguküünt puruks ja panen toiduõli ja soolaga mingisse kaanega purki, kus saab segu hoolega loksutada. Võib väheks ajaks tõmbama ka jätta, kui kannatab. Siis panen ahjuplaadile küpsetuspaberi peale terved leivaviilud, pintseldan laia pintsliga õliseguga kokku, seejärel lõikan ribadeks ja panen ahju. | |
Blondie Abikokk 2011-09-11 11:34:05 |
Profa:
Ma eelistan ka Profa koolkonda :P st eraldi küüslauguküüned kõrvale ja aroomi/küüslaugusoolast hoiduda. Prae poolikud leivaviilud õli või õli-või seguga kuldseks, minule meeldib isiklikult peenleib ja maitsesta soolaga. Koos leivaga serveeri mõned kooritud küüslauguküüned, siis saab igaüks vastavalt maitsele rohkem või vähem leiba küüslauguküünega hõõruda. Kõrvale sobib ka mõni dipikaste, mis näiteks riivjuustu sisaldab. Kindlasti ei tohiks kasutada aroomisoola, küüslaugusoola jm. taolisi maitseaineid - rikub ausa suupiste. Mitte unustada külma õlut:) |
|
Minukiisu Abikokk 2011-09-21 14:14:26 |
lõikan leivaviilud väiksemateks kangideks ,panen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile puistan peale küüslaugusoola (maakas nagu ma olen ) ja tilgutan pisut õli ,ning panen ahju 225 C juurde ja küpsetan ca 15 -20 min ,vahepeal segan . ja nii sobib meie perele kõige rohkem ,sest seal pole nii palju rasva sees ja on piisavalt krõbedad | |
Pille Nami-Nami peakokk 2012-05-23 23:10:37 |
Kui eestlaste jaoks tähendab küüslauguleib ikka tumedat leiba, siis "mujal" enamasti ikka nisuleiba. Tegin väikese juustulisandiga küüslaugusaia, väga mõnus oli: | |
Profa Abikokk 2012-05-24 16:16:44 |
Kui musta leiva asemel on kasutuses mingi heledam toode, siis mulle meeldib dipikastmeks, enne ahjupanekut määrimiseks või misiganes muul moel segu õli-hakitud küüslauk-petesrell | |