Pille Nami-Nami peakokk 2012-03-26 15:26:09 |
Käisime eile oma väikese perega ühel väikesel väljasõidul - esmalt Jägala juga, siis hiline lõunasöök OKOs. Viimati käisime mullu suvel, kui seal oli oluliselt rohkem inimesi, kui koht efektiivselt ja meeldivalt ära suutis teenindada. Eile seda muret ei olnud - kõik lauad olid küll täis ja vabanenud lauad täitusid hetkega, aga midagi liiga pikalt ootama ei pidanud. Ja toidud olid samuti kõik väga-väga maitsvad. Ei tea, kas see oli kevadine päike või imeline vaade või ikka lihtsalt maitsvad toidud, aga sel korral lahkusime vaid positiivsete muljetega. Väike fotoreportaaž: Kristjani eelroog - väike rukkileivake, mustsõstrapekk, marineeritud sibulad: Minu eelroog - ulukilihast "sigarid" koos söödava tuhaga (vana lemmik): Minu pearoog - praetud siig, porgandi-mustjuurepüree, spinat. Sulas suus! Kristjani pearoog - veisepõsk + röstitud peet (samuti varem maitstud juba): Kristjani magustoit - rabarbrikook: Minu magustoit - OKO Pott (kohupiimakreem, šokolaadikiht, šokolaadikivid, jäätis), tõeliselt mõnus ja võtaks järgmisel korral uuesti: Tütre magustoit - "Linnupesa" - suhkruvatt ja väikesed pontšikud: | |
Gretithy Abikokk 2012-03-30 16:18:21 |
Tallinnast väga kauge inimesena oli mul suur rõõm, kui meie tuttavad meid suvel OKOsse sööma viisid. Ma ei ole eriline väljas söömas käia ja kui, siis käime enamasti odavamates kohtades (vähemalt Londonis). See oli aga üks parimaid väljas söömise kogemusi, mis mul iial olnud on. Need sigarid ja lõhesai olid niiii head ning miljöö oli super. Kindlasti tahan kunangi sinna veel minna ja soovitan kõikidele. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2012-04-08 21:30:04 |
Kätrin, kuidas meeldis? ;) | |
Kätrin Abikokk 2012-04-08 22:32:18 |
Pille:
Hoolimata lumisest ümbruses keset aprilli, oli OKO ikkagi kevadise hingusega.
Alustuseks jõime mimosat - nad kohe oskavad seda seal teha.
Ammukaks toodi frititud põdrasamblik ja küüslaugu-juuretise "pontšik" - väga kihvtilt tehtud, tekitas elevust ja oli ka väga maitsev.
Eelroogadeks heeringahake ja räimed-ravioolid.
Mõlemad maitsvad, eriti jäid kummitama ravioolid.
Pearoogadeks tursamari - oli mõnus, aga liigpehmeks küpsetatud maapirnid lisandina ei olnud lemmikud.
Mina sõin päevakala, milleks oli siig. Lisandiks porgandikreem ja tatra-sibula"puder"
See oli ilmselt ka kogu istumise parim roog - superhõrk siiakala, siidise ja väga maitsva porgandikreemiga. Tõesti oli imehea.
Magusaks oko pott ja rabarberikook. Mõlemad olid head ja ilusad.
Teenindus oli sõbralik, kiire ja asjalik.
Ainus kurb asi on nende maja väga halb kohvi kvaliteet. Kaaslane võttis kohe alustuseks cappuccino, mis oli tehtud automaatmasinaga - piim siis mitte käpaga vahustatud, mistõttu oli piimavaht lauda jõudmise ajaks laiali vajunud. Nii mina kohvi ei joonudki, kuigi hirmsasti oleks tahtnud.
Siiski soovitan minna, keskkond on seal supermõnus ja toidud ka kihvtid.
Kätrin, kuidas meeldis? ;) |
|
Marju Abikokk 2012-04-09 13:33:59 |
Kätrin:
Kätrin! kas see ammukas ongi mingi sõna või? või on seal näpukas või olen mina ajast maha jäänud? :)
Et mitte päris teemaväliseks jääda, siis jumaldasin OKOt 100% kui seal käisin. See frititud põdrasamblik ja mingid seemned seal juures olid tõesti võrratud! kõik muu ka :) Ammukaks toodi frititud põdrasamblik ja küüslaugu-juuretise "pontšik" - väga kihvtilt tehtud, tekitas elevust ja oli ka väga maitsev. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2012-04-09 13:44:08 |
Marju:
ehee, ma olen "pärisköögis" praktikal olnud, seetõttu "amukas" ja "petikas" ei pannud isegi kulnu kergitama (amuse bouche & petit fours siis) :)
Kätrin:
Kätrin! kas see ammukas ongi mingi sõna või? või on seal näpukas või olen mina ajast maha jäänud? :))Ammukaks toodi frititud põdrasamblik ja küüslaugu-juuretise "pontšik" - väga kihvtilt tehtud, tekitas elevust ja oli ka väga maitsev. |
|
Marju Abikokk 2012-04-09 13:48:57 |
Pille:
:) selge pilt. Aitäh Pille! (ammukaga ainus tekkinud seos oli ammunition :) Marju:
ehee, ma olen "pärisköögis" praktikal olnud, seetõttu "amukas" ja "petikas" ei pannud isegi kulnu kergitama (amuse bouche & petit fours siis) :)Kätrin:
Kätrin! kas see ammukas ongi mingi sõna või? või on seal näpukas või olen mina ajast maha jäänud? :))Ammukaks toodi frititud põdrasamblik ja küüslaugu-juuretise "pontšik" - väga kihvtilt tehtud, tekitas elevust ja oli ka väga maitsev. |
|
Kätrin Abikokk 2012-04-09 21:56:21 |
Marju:
:D:D
Mindki on elu õpetanud. Kolmas vahva sõna on salakas ehk siis grill ehk salamander. :)
Teemasse peab märkima, et OKO põdrasamblik on imeline, aga kui mul üldse mõni toiduga seotud lapsepõlvetrauma on, siis on see põdrasamblatee. Kohutav! Seetõttu oli eriti elevust tekitav see sambliku lauda saabumine.
Pille:
:) selge pilt. Aitäh Pille! (ammukaga ainus tekkinud seos oli ammunition :)Marju:
ehee, ma olen "pärisköögis" praktikal olnud, seetõttu "amukas" ja "petikas" ei pannud isegi kulnu kergitama (amuse bouche & petit fours siis) :)Kätrin! kas see ammukas ongi mingi sõna või? või on seal näpukas või olen mina ajast maha jäänud? :)) |
|
Profa Abikokk 2012-04-10 10:33:41 |
Kätrin:
Jaa, juba Sammalahabe sundis Kingpoolt jooma kohutavalt mõru põdrasamblateed:) Aga aitas!
Marju:
:D:D
Mindki on elu õpetanud. Kolmas vahva sõna on salakas ehk siis grill ehk salamander. :)
Teemasse peab märkima, et OKO põdrasamblik on imeline, aga kui mul üldse mõni toiduga seotud lapsepõlvetrauma on, siis on see põdrasamblatee. Kohutav! Seetõttu oli eriti elevust tekitav see sambliku lauda saabumine.Pille:
:) selge pilt. Aitäh Pille! (ammukaga ainus tekkinud seos oli ammunition :)ehee, ma olen "pärisköögis" praktikal olnud, seetõttu "amukas" ja "petikas" ei pannud isegi kulnu kergitama (amuse bouche & petit fours siis) :) |
|
Leoola Abikokk 2012-07-19 13:30:14 |
Sai ka perega nädala vahetusel seal käidud ning mina pisut pettusin OKO-s, nii maitsete osas kui ka teeninduses. Meid oli 3 täiskasvanut ja 1 laps. Tellisime kõik praed, punapõsk e lõhe, grillkala ja veisepõse, lapsele lihapallid. Kui ma kuskil kohas söömas käin, siis ma ootan, et ma saan kas uue maitseelamuse või toidu, mida ma ise kodus paremini ei tee. Kahjuks grillkala oli küll väga tavaline. Samas lõhe oli väga hea ja oma hinda väärt. Mulle meeldib söögikohtades tellida magustoiduks creme brulee´d ja olen paremaidki saanud, linnupesa oli jällegist väga efektiivne. Teeninduse osas juhtus meiega mitu apsakat. Esiteks toodi täiskasvanute praed 10 min varem lauda, kui lapse oma - samas täiskasvanud suudavad kannatada, lapsed mitte. Päris raske oli seletada, et miks meie saime süüa ja tema mitte. Siis juba praade tellides palusime, et lapse magustoit toodaks ka kohe peale põhisööki, sai öeldud lausa mitu korda, ikka toodi samal ajal kui teiste omadk. Üllatusin ka selles, et palusime kraanivett kannuga ja selle hinnaks oli 6 eurot ning lõppedeks oli arve peale pandud üks praad lisaks. Kuigi koht iseenesest oli väga mõnus. | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 > >> |