Ramen & sushi bar SAKURA, Sakala tn 20, Tallinn

Pille
Nami-Nami peakokk
2010-11-08 10:50:17
Marju:
Pille:
Enne, kui ma uue teema tekitan, tahtsin teadjamate käest uurida, kas endise Fish&Wine ruumides Sakala tn avatud Sakura on kuidagi varem Narva mnt tegutsenud Sakuraga seotud? Oskab keegi miskit kosta?
Seotuse kohta ei oska öelda, aga käin sealt päris tihti mööda, enamasti on rahvast täis ja olen mitu korda näinud, et kõik ei ole mahtunudki. Uudishimu juba on küll :) Ja üks asi, mis selles kohas silma torkab, et kõik on seal alati särgiväel :) et justkui oleks seal jube soe. Kena koduleht on neil ka, peaks nuudleid minema sööma.
Tekitan uue teema siia. Mul oli mitu päeva juba sushi-isu olnud ja laupäeva õhtul otsustasime isu lõpuks rahuldada. Uurisime ühe teadjama sõbra käest, kuhu Tallinnas neid sööma võiks minna. (Vanu tuttavaid kohti - a la House - ju enam polnud). Sõber soovitas endise Fish&Wine'i ruumides asuvat Sakurat, öeldes, et maitsvad on nii sushi kui ka tempura. Läksimegi ja jäime vähemalt oma esmakülastusega igati rahule. Võtsime misosupid (15 ja 25 krooni, viimane tofutükikestega), mis olid maitsvad, soojendavad ja toitvad. Sushidest võtsime KYOTO COMBO (120.-, sisaldas 4x California maki, 4 x suitsuangerja maki, 4 x kappa maki, 4 x sake maki (ehk lõhe maki). Lisaks veel ühe tamago nigiri (10.-, tamago = jaapani omlett), 1 x Philadelphia maki (90.-, lõhe, kurk, avokaado, toorjuust, oli üsna erinev sellest).* Kristjan proovis veel mõnda vürtsikat nigirizushi't. Lisaks tellisime köögiviljatempura (suur vaagnatäis mõnusalt rabedaid frititud köögiviljaribasid ja -tükke) ning ühe portsjoni kana-yakitori vardaid. Jõime teed, Kristjan lisaks ka ploomiveini. Kuna me olime totaalselt ülehinnanud oma võimeid, siis umbes kolmandik sushist tuli kaasa lasta pakkida, mida tehti meelsasti ja kiiresti. Koht oli rahvast täis - nii, kui mõni laud vabanes, oli uus seltskond kohal - ja päris mitu inimest pöördus ukse pealt tagasi. Tundus, et paljud kliendid olid Sakuras korduvalt - meilgi plaanis sinna kindlasti ka ramenit proovima minna.. * Kui keegi imestab, et ma neid Ameerika sushisid tellisin, siis põhjuseks oli asjaolu, et olin just nami-namisse klassikaliste ameerika makizushi'de retseptid lisanud ja tahtsin võrrelda, kuidas retseptid ja siin pakutav kokku lähevad.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Nami-Nami peakokk
2010-11-08 20:00:54
Leidsin Heidi Vihma arvustuse Äripäevas: ÄP restoranitest: sushi, nuudlid ja krõberoad

Vernanda
Abikokk
2010-12-05 10:40:27
me ka käisime, ostsime kaasa. mulje jäi positiivne, need ramenid, mis me võtsime, olid küll vähe sarnase maitsega ;), sushi ka kõva keskmine, aga muidu päris enam-vähem, tubli töö. aga teenindav personal oli selline silmahakkavalt positiivne ja sära oli silmis, niiet ma arvan, et me lähme sinna kohapeale ka asja uurima veel.

Da Vahtra Residence

Yahna
Kokaõpilane
2010-12-09 16:32:02
Olen käinud 2 korda. Esimene kord sõin kare-age kanafileesid ja wakame salatit. Maitsvad olid mõlemad, kuid kare-age kanafileed jäid Jaapani reisist meelde kui suured mehised kanatükid mõnusas paneeringus, kuid seal olid need väiksed ampsud. Maitse oli ok! Teisel korral sõin veiseliha ramenit. kahjuks oli veiseliha kuidagi liiga rasvane. Kurtsin seda ka teenindajale ja tema sõnul oli kokal vist tõesti natuke liiga palju õli läinud. Teenindus väga meeldis! Olen Jaapani köögi suur austaja ja satun sinna ilmselt edaspidigi!
Marju
Abikokk
2011-08-17 16:56:37
Mulle ka meeldis seal, Juhtusin minema üksi ja olin ka ainus klient :) Sõin misosuppi tofuga, mis oli just nii kosutav kui olin lootnud ning seejärel ka Tempura tiigerkreveti-yaki-soba, mis olid vokitud nuudlid erinevate köögiviljadega, lisaks ka tainas frititud tiigerkrevetid. Ka see maitses. Nii et toidud olid head, hinnad ka täitsa okeid ja teenindaja oli samuti väga sõbralik. Ootan juba põhjust uueks külastuseks.
Roadwaffle
Kokaõpilane
2011-08-29 16:12:15
Käisime ka seal mõni aeg tagasi uudistamas. Olin suhteliselt elevil, sest olen suur rameni armastaja ja korralikku ramenit Eestis kuskil väga ei saa. Natukene pidin seega ka Sakura ramenis pettuma, sest nii minu valitud ramen miso ja tempura-köögiviljadega kui ka mu kaaslase valitud ramen marineeritud sealiha ja shiitake-seentega osutusid mõlemad kole soolaseks. Kuna toit jäi sedapuhku meie maitse jaoks kesiseks, siis tundus hind ka selle kohta natukene krõbe. Ma kujutan ette, et kui nad maitseainetega tagasi tõmbaksid natukene, siis saaks sealt päris korralikku ramenit :)

.tulen loobin su katusele kive. - http://roadwaffle.wordpress.com

Netcat
Abikokk
2011-08-29 19:56:47
Olen käinud seal sel suvel paar korda sushil. Esialgu jättis päris hea mulje, kutsusin sõbragi sinna õhtusele kokkusaamisele. Aga teisel korral oli minu makikomplekti peal selline ootamatu lisand nagu millegi-kellegi karv. Ma muidugi võtsin selle lihtsalt vaikselt ära ja poetasin minema, aga... Teate, ma üldiselt ei ole üldse pirtsakas ja on täitsa juhtunud, et kui ma leian kusagilt valmistoidust või minugipärast ka restoraniportsust mingi karvajupi, siis suhtun asja, et ikka juhtub ega lase end häirida. Aga sushi on toit, mille puhul 1) komponentide puhtus ja kvaliteet (toored mereannid ju ikkagi) ja valmistamise hügieen on ülitähtsad (kuumutamata toit ju ikkagi) 2) mille esitlus taldrikul on nii minimalistlik ja puhas, et see peab olema 100% perfektne. No ei saa valmistada ja serveerida sushit nii lohakalt, et selle käigus läheb põiki üle makirullide mingi karv, ja sa ei märka seda, ja sa serveerid selle karvaga kaunistet portsjoni lauda. Ma ei saa seda lihtsalt aktsepteerida. Ja mul tekib küsimus, kui selle karvaga oli nii, siis mida seal veel sushit tehes ei märgata, võibolla mingeid olulisemaid toiduohutusküsimusi kui selline kosmeetiline probleem? Ja enam ei ole mind sinna "karvaga sushi" kohta tagasi tõmmanud. Sest ma olen igasugust sushit Tallinnas ostnud, küll kaasa ja kohapeal ja isegi seda, mis kaks päeva karbis poelettidel vedeleb ja mõnikord on parem, mõnikord halvem, aga karvu ei ole kunagi mujal näinud...

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Pille
Nami-Nami peakokk
2011-10-25 08:52:08
Prrr, Netcat :O Me käisime ca 2 nädalat tagasi perega lõunat söömas, pühapäev oli vist. Võtsime misosupi ja köögivilja-tempura ja sushid ja kõik oli igati maitsev. 9kuusele pojale meeldis _väga_ misosupp, ma ei jõudnud talle seda piisavalt kiiresti suhu kühveldada ja ta tegi lausa kõvemat häält selle peale :) Tütar (2 a 8 k) kiitis kõige rohkem tempura-taldrikult leitud šampinjone. Roheline tee ja ploomivein olid ka hääd. Mulle meeldis ka nende lastemenüü - misosupp ja väike (veidi vähemeksootiline) sushivalik.