Kait Abikokk 2010-07-29 16:24:41 |
Ootan häid nõuandeid, mida kavalat 3-päevasele telkimisele kaasa võtta - toidupoolist.
Toitu saab valmistada primuse, lõkke ja grilli peal. Kaasas on ka autos jahutatav külmakast, aga seda ei saa niikuinii kogu aeg järel hoida ja ei jahuta see ka päris külmiku temperatuurini. Seega ei tohiks olla väga palju selliseid toiduaineid, mis vaid külmikus säilivad. Ja purgisupist ja kiirnuudlitest tahaks ikka midagi etemat saada :)
Omalt poolt ka üks lihtne toit, mida looduses kerge vaevaga teha saab: Tatar hakklihaga - praadisin hakkliha juba kodus läbi ja jahutasin kiirelt ja korralikult maha. Metsas ajasin vee primuse peal keema ja valasin tatra koos hakklihaga sisse, maitsestasin soolaga ja keerasin poti teki sisse. Umbes poole tunniga oli tatar pehme ja gaasi kulus vaid vee keema ajamise peale. [b][i]Üks hea keretäis kulub alati ära!\nkokkamine.blogspot.com |
|
Kirsike Abikokk 2010-07-29 22:09:10 |
Kiirnuudlite asemel saab edukalt ja vähese vaevaga teha ka korralikku pastarooga. Pastakastme saab teha kodus juba varem valmis või osta kaasa purgikastmeid. Purgisupi asemel saab ka nt seljankapõhja ise kaasa teha. Meil on tavaliselt esimeseks õhtuks grillliha (traditsiooniline ja nostalgiline šašlõk ;)) kaasas, millele kõrvale teeme värsket salatit ja keedukartuleid (kui on värskete kartulite hooaeg). Kastme tihti hapukoore-küüslaugu-kurgikaste. | |
Marju Abikokk 2010-07-30 10:52:04 |
Kui pastadest rääkida, siis mingit sorti sidrunise pasta (sidrun, juust, basiilik vms) koostisained vast ei lähe soojaga pahaks. Kartulid muidugi ja muud köögiviljad sobivad lõkkes tegemiseks. Magusaks küpsised vahukommi ja šokolaadiga ka lõkke peal (nendel nimi oli vist s´mores?). Aga siin on varem neist asjust juttu olnud, hetkel leidsin teemad Reisile kaasa ja piknik ("Lauake kata end" sektsioonist) | |
Triin Abikokk 2010-08-02 12:28:04 |
mina olen telkimisele sageli kaasa võtnud marineeritud šnitsleid. Ükskõik siis kas kartulite kõrvale või võileiva peale. Alati on ära kulunud ja suures purgis koos marinaadiga hukka ei lähe. Siis olen liha ära hautanud ja purgiga kaasa võtnud, kui on plaanis suurem keetmine lõkkel - väga hea pajaroa saab: värsked kartulid jms ja liha. Nüüd enne lõunat hakkab kohe suu vett jooksma :). Ja tatart ja suitsukana ka oleme söönud. | |
Kait Abikokk 2010-08-03 18:26:16 |
Selle teema võib vist nüüd lukku panna või siis mõne teise sarnasega kokku tõsta. Minu viga, et ei osanud algul kohe õigest kohast otsida vastuseid.
Tänud vastajatele! [b][i]Üks hea keretäis kulub alati ära!\nkokkamine.blogspot.com |
|