Redfox Abikokk 2010-07-12 10:39:16 |
üks ajas heas mõttes peatunud koht. mul oli Viljandis üks halb hetk ja ma pagesin kohvikusse. oli paras kodusõda olnud, jalad värisesid. aga Viljandi kohviku miljöö on selline rahustav. ükskõik kui sassis sa ka poleks või kui kallab vihma nagu oavarrest või aed surub tööd peale niiet kole, siis istub kohvitassiga maha, sööd ühe Mulgi Ime ja vaatad läbi vitraaži valgusse ja kõik saab korda. Tegelt tahaks Mulgi Ime retsepti. Kahtlustan, et kakaobiskviit, hapukoor, purukate, ja veel mingi kreem... aga nende koogid on tihti napp peale 12 juba otsas. niet kui tahate mekkida minge ennelõunal. | |
ErleS Abikokk 2010-07-12 12:34:00 |
Mulle kahjuks Viljandi kohvik ei istu. Ehk tõesti selles mõttes võib teda kiita, et ajas peatunud koht... Muidugi hetkesituatsiooni raske kommenteerida, kuna ise käisin viimati oma 2 aastat tagasi, aga siis mulle toidud väga ei istunud. Pooltoores kartul, pekine liha ja eelkõige kunstvahukoor nii kohvil, kookides kui magustoitudes iseloomustavad seda kohta väga hästi. Samas, kes on selliste asjade suhtes tundlikud ei ole, võivad julgelt sisse astuda, sest teenindus on enamasti päris ok ja menüü ka provintsi klassika. Jahedamal ajal näeb mütsidega tädikesi ka kohvitassi taga istumas. | |
Redfox Abikokk 2010-07-12 13:30:19 |
ma ei tea selle koha pealt jah kommenteerida et mismoodi söögid on sest kohvikus ma enamasti jõuan aint kohvi osta ja vahel harva kui on kriisisituatsioon ka koogi. aga see eest ei istu seal kunagi pakse karvaseid tüüpe nagu Isu toa ees või spordihoone juures ega ka kärbatanud saksa geronte nagu Tegelaste toas või Ingeri hostelis. | |
Netcat Abikokk 2010-07-12 15:14:35 |
Viljandi kohvik on see koht, kuhu seni igal suvel olen läinud hommikuti folgipohmelusele kohvi peale jooma. Hommikuuimas sabas trügides ei saa eriti aru, kas oli kook võltsvahukoorega või polnud, peaasi et teda üldse oli. Aga ega seal miski eriti ei hiilga, ei kulinaaria, kohvi maitse ega ka teenindus. Ühel aastal oli letitädi kogunisti eriti tige ja haukus kõigil sabasseisjatel näod täis.
Kunagi sai seal lattet isegi. See oli päris hea. Enam ei saa. Seepst suht kurp.
Mulgi ime mulle küll ei meeldi. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
ErleS Abikokk 2010-07-12 16:05:15 |
Üks letitädi oli neil vanasti väääga aeglane. Minusugusele kärsitule inimesele selline uimerdamine üldse ei istu. Samuti liigitaks halva kogemuse alla selle, kui viisakale küsimusele toidu maitsemise kohta vastates, et kartul oli kahjuks toores, viidi praad lihtsalt sõnatult kööki ära ja toodi arve vastu. Samuti ei saanud seal vanasti kaardiga maksta, aga ehk on see tänaseks muutunud. Kuid üldplaanis ei saa öelda, et väga halb teenindus oleks. Selline keskmine. Eks folgi rahvamassid muudavad ka need tädid tavapärasest tigedamaks :) | |
Netcat Abikokk 2010-07-12 16:37:44 |
Ma võin isiklikult igasuguste asjadega leppida, isegi aeglusega aga mind ajab tigedaks see, kui põhimõtteliselt klientide rohkusest elatuva asutuse teenindaja läheb seda tigedamaks, mida rohkem kliente tuleb.
Maakodu lähedal olev pood on meil samasugune. Suvel turismihooajal on müüja nii mossis, et tahaks talle omal kulul Prozacit pakkuda, et tuju rikkumata pätsi leiba kätte saaks.
Mina oleks mossis, kui kohvik oleks tühi kui kell ja pankrot kõlistaks ukse taga. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Ullike Abikokk 2010-08-16 14:45:36 |
Läinud aastal jäi mul ka sellest kohvikust mõru mekk - toit oli jama ja teenindus ka.
Aga nüüd nädalavahetusel - voilaa! - üllatas Napoleoni kook. Sõidul Lõuna-Eestisse sai igas peatuskohas (no kus ikka pakuti) proovitud Napoleoni - no Viljandi kohviku vastu ei saanud neist ükski! Kas neil alati see nii hea on - või oli sel korral kondiitri käsi n.ö. lahti - ei oska öelda. Aga selle kogemuse põhjal julgen soovitada. Ja isegi hind oli hea: 8 krooni kopkatega päris suure tüki eest. Ka tuuletasku oli hea - ehkki grammikene enam kuivavõitu ideaalsest. Söömine on ainuke töö, mis toidab |
|