Fre Abikokk 2009-12-10 23:28:59 |
Üha süvenev probleem - väljas söömas käies tunduvad toidud tihti talumatult soolased. Või siis paremal juhul talutavalt, aga siiski liiga soolased. Eelviimane õues söödud supp - Spa Hotell Meri restos Saaremaal- jäi minust täiesti puutumata. Rucolas tabas ebameeldiv üllatus tomatisupiga. Kusjuures panen tähele, et see oleks justkui minu isiklik eripära sest enamasti leidub seltskonnas keegi kes mu söögi meeleldi pintslisse pistab ilma mingi soolavinguta. Perekondlike söömingute juures saab mahlakalt soola üle vaielda - esindatud on kogu skaala mille ühes otsas näikse olevat mina ja teises vend, kes maitsmata igale poole soola juurde uhab. Kusjuures mõne aasta eest veel ei tundunud mulle toidud ülesoolatud. Lihtsalt huvias et kuidas teistel on..... | |
Ullike Abikokk 2009-12-10 23:37:55 |
Fre:
Nõus. Korralikema kohtadega pole asi veel nii hull, aga mingid pubid, maxikohvikud jt. nö bistroo-tüüpi kohad kannatavad ühtlaselt selle all. Mõnelpool (kõige käepärasem on minule just maksimarketi kohvik lasnamäel) on supp nii soolane, et pärast magu valutab. Ja see siis juhul kui ta pol üle-ülesoolatud - sel juhul ei suuda end neelatama sundidagi. Minu meelest pingutavad kokad puljongipulbritega(või mida nad kasutavad?) üle ja siis lisavad veel soola. Ning uus mood on lisada suppidesse ohtralt sinepiseemneid =D. Üha süvenev probleem - väljas söömas käies tunduvad toidud tihti talumatult soolased. Või siis paremal juhul talutavalt, aga siiski liiga soolased. Eelviimane õues söödud supp - Spa Hotell Meri restos Saaremaal- jäi minust täiesti puutumata. Rucolas tabas ebameeldiv üllatus tomatisupiga. Kusjuures panen tähele, et see oleks justkui minu isiklik eripära sest enamasti leidub seltskonnas keegi kes mu söögi meeleldi pintslisse pistab ilma mingi soolavinguta. Perekondlike söömingute juures saab mahlakalt soola üle vaielda - esindatud on kogu skaala mille ühes otsas näikse olevat mina ja teises vend, kes maitsmata igale poole soola juurde uhab. Kusjuures mõne aasta eest veel ei tundunud mulle toidud ülesoolatud. Lihtsalt huvias et kuidas teistel on..... Söömine on ainuke töö, mis toidab |
|
Tziiki Abikokk 2009-12-11 00:49:18 |
oi ma tean seda tunnet...varasemalt, kui sai üsna tihti väljas söömas käidud, siis panin ikka vahest nt kartulitele soola juurde...nüüd aga söön ilma soola lisamata toidu ära (kusjuures ma tihti ei saa süües arugi, et oleks soola liiast) ja siis veidi hiljem tabab täiesti kustutamatu janu...
viimane kord juhtus selline lugu kui otsustasin Felixi purgis müüdavat praekapsast proovida...ikka tulisoolane oli...
ja aru ma sellest fenomenist ei saa...mulle meeldib soolane toit ja koduski sellega ei koonerda, aga väljas enam väga süüa ei saa :( As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :) |
|
Netcat Abikokk 2009-12-11 07:35:04 |
Mind tabas see tunne pärast paari kuud sunnitult soolavaba dieeti ja pole siiamaani päriselt kadunud. Viimati topiti Selveris Mamma borši degusteerida ja see oli nii soolane, et ma ei suutnud isegi seda maitsmiseks pakutud lusikatäit lõpetada. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Silx Abikokk 2009-12-11 08:59:34 |
Ja minul on vastupidine variant :$ Tihti ei mõista, miks toidule soola ei panda. :( Mingi tõbi külges? Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time |
|