Pille![]() Nami-Nami peakokk 2009-11-27 12:39:23 |
Ullike:
Nami-Namis on hetkel 9 retsepti riisijahuga.
Mida teie riisijahuga teete?
Ma siis võtan ennast nende rumalate küsimustega järjekorda: Mida tehakse selle riisijahuga? |
|
Tziiki![]() Abikokk 2009-11-27 12:59:48 |
riisijahu on selline põnev jahu, et sellega võib asendada nisujahu retseptides, aga tulemus on selline sõmeram...ma olen kasutanud kastme paksendamisel, aga teinud ka keeksi (mu nami-nami kasutaja kokaraamatus on sellest isegi pilt). Keeks näiteks jäi selline pudedam ja erinevalt nisujahu keeksist ei sobi seisma jätmiseks (muutub kuivemaks).
veel saad teha nt aurusaiu ja ka putru (kui jahupudrud meeldivad) As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :) |
|
Zapxpxau![]() Abikokk 2009-11-27 14:46:21 |
Riisijahu kasutatakse palju aasiapärastes küpsetistes, eriti Kagu-Aasia ja Hiina köögis. Pannkooke ja täidetud taskuid jms. | |
Zoozi![]() Abikokk 2009-11-27 15:22:14 |
Mina kasutan riisijahu pisema poisi toidu valmistamisel.Kastmete paksendamisel,keeksid,pannkoogid,isegi piparkooke olen teinud.Kuid isiklikult mulle suurem osa riisijahust küpsetisi ei meeldi. | |
Pakuk![]() Kokaõpilane 2009-12-18 15:00:50 |
üritasin siin ükspäev riisi-tatramakarone ise teha, aga esiteks said nad ikkagi väheke liiga pudedad ja teiseks kleepusid nad kohe plönjalt kokku, kui vette said. kas sai tainast liiga vähe sõtkutud? ja äkki ei peakski keetma, vaid näiteks kohe õlis praadima? on kellelgi kogemusi? poest ostetud kuivatatud riisimakaronid kannatavad keetmist küll. paar minutit, mitte rohkem, aga asi seegi. | |
Fre![]() Abikokk 2009-12-18 23:44:46 |
Vabandust, kas seda riisijahu müüakse igal pool tavalistes poodides ka? Mul pisem poiss juba vanuselt kahe aasta ligi aga tooidukiirabina lähevad tihti käiku igasugused valmispüreed. Kodused magusad püreed talle niiväga ei maitse ja jäävad ka vedelad. Mulle on silma torganud et paljudes kasutatakse riisijahu ja olen mõelnud et äkki selle kasutamine annaks poetoitude järeleahvimises mõningast edu. | |
Pisi-Pisi![]() Abikokk 2009-12-19 01:28:24 |
Kas just igal pool, aga Järve Selveris võiks vast olla. Kiika alustuseks sinna. Pakk peaks mu meelest sinise-valge triibuline olema (Veski-Mati oma). Pisi-Pisi on see, kes ülesoolamise hirmus soola lisamata unustab... |
|
Ilse![]() Abikokk 2009-12-19 07:45:15 |
Mina nägin eile Maximas riisijahu | |
PiretS![]() Kokaõpilane 2013-01-02 13:18:40 |
Tere! Kas keegi teab ka kus Eestis saaks magusat riisijahu (sweet rice flour)? | |
Pille![]() Nami-Nami peakokk 2013-01-02 13:27:59 |
PiretS:
Ma pidin kohe guugeldama, et mille poolest see magus riisijahu tavalisest erineb:
Rice flour (also rice powder) is a form of flour made from finely milled rice. It is distinct from rice starch, which is usually produced by steeping rice in lye.
Rice flour may be made from either white rice or brown rice. To make the flour, the husk of rice or paddy is removed and raw rice is obtained, which is then ground to flour. Rice flour is a particularly good substitute for wheat flour, which causes irritation in the digestive systems of those who are gluten-intolerant. Rice flour is also used as a thickening agent in recipes that are refrigerated or frozen since it inhibits liquid separation.
In Japanese, rice flour is called either komeko or mochiko.
Mochiko (sweet rice flour) is made from sweet rice, also known as glutinous rice. Despite its name, this rice has no gluten. It is called mifen (Chinese: ??; pinyin: m? f?n) in Chinese, galapong in Ilokano/Filipino and pirin? unu in Turkish. The flour is principally starch, plus a small amount of protein. The starch is waxy and makes an excellent gel.
Piprapoest võiks uurida.
Tere! Kas keegi teab ka kus Eestis saaks magusat riisijahu (sweet rice flour)? |
|
< 1 | 2 > >> |