Kasutaja REDFOX kokaraamat

Tiina
Postitusi: 1340
Abikokk
2010-06-29 17:53:25
Off topic, aga kui kreeka pähkleid veidi ahjus röstida ja siis käte vahel kest maha hõõruda, ei ole enam mõru. Mõru on just kest pähklite peal.

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Redfox
Postitusi: 532
Abikokk
2010-06-29 19:31:48
ok.
Redfox
Postitusi: 532
Abikokk
2010-07-12 07:13:30
tegin uuesti pärmitaigent mitu korda, panin graham ja tavalist nisujahu kokku, ja piruka jaoks tuli selline ehtne vintske pitsataigen mida sai õhus venitada päriselt mul pilti ei ole aga ma olin nigu pitsakokk. tainas oli õhus. aga pärast tuli ikka selline kohev ja kõrge serv, hmmm. sepikut proovisin teha vormis, aga Viljandis küpsetades on jama et vana elektriahi tahab pidevat temperatuuri vahetust ja ma ei jaga matsugi. millal alt millal pealt, kui kaua mis astmel seetõttu pidin sepiku 2 x ahju tagasi pistma ja ta tuli pisut kõva aga retsepti koha pealt nii palju et sinna läks pakk pärmi, pool liitrit piima-vee segu, 3 muna, 2 tassi jahu pool tl soola 1 spl suhkrut 1 spl hapukoort ja pool tassi kaerahelbeid. segasin kõik kohe kokku, kerkis keldripõrandal 6 h ja lõin vahepeal 2 x alla. vormis kerkis pool tundi lisa. oleks omas ahjus teinud siis oleks perfect .
Redfox
Postitusi: 532
Abikokk
2010-10-31 06:25:52
Keeks 400 g jogurtit 200 g kuivatatud puuvilju 150 g kaerajahu 100 g täistera-nisujahu 2 tl küpsetuspulbrit 2 muna 200 g pehmet küpsetusmargariini 1/2 tl soola 100 g suhkrut 1 tl vaniljesuhkrut 1 apelsini koor haki puuviljad, veereta jahus. sega kuivained ära. vahusta margariin suhkruga. klopi munad pisut lahti ja sega rasvainesse. lisa vaheldumisi jogurt ja jahusegu, puuviljad ning apelsinikoor. ära väga palju sega. kalla taigen keeksivormi ja küpseta 1 h ja 10 minutit 200 kraadi juures. algul 35 minutit päris all, siis edasi 3. siinil. Keeks lase vormis jahtuda, täielikult jahtununa paki toidukilesse ja hoia vähemasti poolteist nädalat külmkapis maitsestumas. Enne mekkimist hoia 1 h sooja käes.
Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2010-11-13 09:33:52
Tõstan siia ka:
Redfox:
Leidsin retsepty MyRecipes lehelt mida tahaks teha äkki jõuluks teistele. no küpsisetegu on meedlima hakanud sest see teeb kõik nii rõõmsaks, noh. aga seal on siuksi ameerikalikke asju nii palju seees. ei tea mis nad kõik on ja millega saaks asendada. ma ei hakka ometi siuksi asju tellima üle veebi. These cookies have every indulgent flavor we could pack in a recipe: chocolate, peanut butter, caramel, and toffee. You’re already baking a batch, aren’t you? Yield: Makes 3 dozen Ingredients 1/2 cup unsalted butter, softened 1/2 cup DOMINO Granulated Sugar 1/2 cup firmly packed DOMINO Light Brown Sugar 2/3 cup creamy USA PEANUT Butter 1 large egg 2 cups BISQUICK Original All-Purpose Baking Mix 2/3 cup almond toffee bits 2/3 cup coarsely chopped USA PEANUTS 2/3 cup NESTLE TOLL HOUSE Milk Chocolate Morsels 10 ounce vanilla caramels 2 to 3 tablespoons whipping cream 1/2 teaspoon vanilla extract 2/3 cup NESTLE TOLL HOUSE Milk Chocolate Morsels, melted Preparation TIP: The chocolate drizzle on the cookies will harden as it cools. Preheat oven to 350°. Beat first 4 ingredients at medium speed with an electric mixer until creamy. Add egg, beating until blended. Add baking mix, beating at low speed just until blended. Stir in toffee bits, chopped peanuts, and 2/3 cup chocolate morsels. Drop dough by rounded tablespoonfuls onto ungreased baking sheets; flatten dough with hand. Bake at 350° for 10 to 12 minutes or until golden brown. Cool cookies on baking sheets 1 minute; remove cookies to wire racks. Microwave caramels and 2 tablespoons cream in a glass bowl at HIGH 1 minute; stir. Continue to microwave at 30-second intervals, stirring until caramels melt and mixture is smooth; add remaining cream, if necessary. Stir in vanilla. Spoon caramel mixture evenly onto tops of cookies; drizzle evenly with melted chocolate. Southern Living, JANUARY 2003

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Redfox
Postitusi: 532
Abikokk
2010-11-18 07:14:52
Piparkoogitaigen. 2,5 dl suhkrupeedisiirupit 200 g pruuni suhkrut mõned terad indiaanisuhkrut 1 dl vahukoort 200 g võid 1 spl riivitud kuivatatud apelsinikoort 2 spl piparkoogimaitseainet või 1 tl kaneeli 1 tl nelki 1 tl kardemoni 1 tl ingverit 1/2 tl muskaatpähklit 1/2 tl vürtsi 1/4 tl musta pipart 1/4 tl jahvatatud aniisi u. 700 g jahu - mina panin 1/5 odrajahu, ülejäänud nisu 2 tl küpsetuspulbrit 1 tl soodat aja siirup kuumaks, sulata sellest suhkur ja lisa vürtsid, apelsinikoor. kuumuta hetk aega. siis lisa või, lase sulada. kuumuta pidevalt segades, kuni mass hoomatavalt pakseneb. Lase veidi jahtuda, lisa koor. Kui on juba üsna jahtunud, lisa kergitusainetega segatud jahu vähehaaval. sega hoolega. taigen võib jääda pehmepoolne, sest külmkapis ta muutub poole kõvemaks. peedisiirupit peaks isegi saada olema ökopoodides. võib ka maltoosisiirup olla või ainult suhkruga teha.
Redfox
Postitusi: 532
Abikokk
2010-11-18 19:56:36
Õhuline sai kaneeliviirgudega 30 g pärmi 400 g nisujahu 2,5 dl leiget piima 4 spl suhkrut 1/2 tl soola 3 spl toiduõli 2 tl kaneeli 1 spl võid 2 spl kaerahelbeid küpsetusmargariini 2 muna lase 3 spl-täiel suhkrul soojas piimas ära sulada. lisa pärm ja lase segul mullitama hakata. Siis lisa 1 muna (kloppimata!) ja pool jahu ja eelkergita soojas kohas, kuni taigen tõuseb potiservani. sega sisse veel niipalju jahu, et taigen on sitke aga läigib parasjagu. siis sega taignasse õli. puista lauale jahu ja sõtku taigen ühtlaseks ja vetruvaks. määri saiavorm margariiniga, puista üle kaerahelvestega. rulli taigen u 1 cm paksuseks ristkülikuks, määri võiga ja puista üle 1 spl suhkru-kaneeli seguga. keera taigen rulli, aseta vormi ja lase 2-kordseks kerkida, pintselda pealt lahtiklopitud munaga, küpseta alumisel siinil 20 - 25 minutit ja keskmisel 10 -15 siuke rullikeeramine teeb saia hästi kohevaks.
Redfox
Postitusi: 532
Abikokk
2011-06-08 08:43:33
Põdrakanepisalat 400 g põdrakanepivõrseid - ei pea varre küljest eemaldama, aga haki nii peeneks kui saad 1 suur õun (melba) - 1 cm tükid 1/2 rabarbrivart, hästi peeneks hakitud peotäis sibulalauku, murulauku [lehtsalatit] - teeb maitse mahedamaks, kui sul on [rediseid, kurki, värsket kapsast - soovi korral; siis pane topelt õli ja maitseaineid ja mahla] 5 kirsstomatit - neljandikeks 1/2 klaasi keedetud kinoad 1/4 kl õunamahla 1/2 spl oliivõli (extra virgin) 1/4 tl pipart 1/2 tl meresoola 1 tl vedelapoolset mett purustatud pähkleid ja päevalilleseemneid sega kokku ca 2 tundi enne söömist, sest siis on maitse kõige parem, kibedust ei ole ja lehed lähevad hästi pehmeks. praegu on selline aeg et ei pea põdrakanepit kupatama, pärast jaanipäeva saab tast pigem suppi või tuleb kuuma veega ehmatada. Köögikombainiga saab teha ka põdrakanepi-pestot, kuhu võib lisada valget hakitud salatisibulat, sidrunimahla, peterselli ja aed-harakputke, ja kasutada nt. rieska või taco peal. ükskord tegin mereahvenat sellega ahjus, oli ka väga hea.
<< 1 | 2 >