Pille Nami-Nami peakokk 2009-04-14 09:17:55 |
Kopeerin siia Zoozi jutu ühe teise teema alt:
Zoozi:
Toiduga pirtsutamise kohta, et kõige suurem toiduga mängija on mul vanem poiss. Ta hakkab virisema juba ette, teadmata mis söögiks on. Pole vahet mida talle pakkuda, nagunii on mingi asi, mis ei meeldi. Ühtegi puu- ja juurvilja (natuke maasikaid-vaarikaid suvel) ei söö, ainult peidetud kujul. Keskmine poiss sööb enam-vähem kõike, liha ja magustoite, kooke vähem. Küll armastab väga shokolaadi ja kurki. Sööb ka mõndasid puu-ja juurvilju. Väiksema poisi menüü tema tervise tõttu suht piiratud. Aga üldiselt sööb kõike, mida talle teen. Armastab väga musta leiba, mida kahjuks ei või ka raasukest anda. Juurvilju sööb peidetud kujul,puuviljadest õuna, pirni, banaani. Arbuusi ka armastab. Ema ja mees söövad üldiselt kõike. Mees ei söö ühepajatoitu, mis on jälle minu ja ema lemmik. Ema ei armasta eriti liha. Vahest ajab mind tigedaks, kui üritab lusikaga niigi väikest lihakillukest nüsida väiksemaks. Tegelikult viriseda ei saa, sest siiani on söödud kõiki mu katsetusi. Mees vahest viriseb, et teen nii palju süüa - meile, suurematele poistele ja pisemale. Aga noh peale seda kui on paar päeva söönud koos lastega laste toitu, nõutakse paremat :) Sama ka magusaga, vahest ütleb, et kas on vaja. Kuid kui jätan tegemata, küsitakse kohe, kuhu magustoit jäi :) Kokkuvõttes olen õnnelik, et mees mind söömisega toetab. Mõnikord küll soovin, et kui küsin, et mida võiks süüa teha. Selle asemel, et avaldada kindlat soovi, öeldakse lihtsalt - üllata. Eks ma siis üllatan, kuid ärgu virisegu, kui ei maitse! :D |
|
Lilly_Munster Abikokk 2009-04-14 12:01:09 |
Ehhee, poiss pirtsutab. Õigemini ei söö ta midagi, ma pole veel tänaseni suutnud tuvastada, millest ta elab :) Õde sööb siis mõlemi eest. Mees sööb enam-vähem kõike, ka rohkem suhtumisega, et kui ei maitse, siis pliit-pann ei hammusta. Mu sibulaklopsi peale üleb juba ammu, et üksnes selle pärast tasub mu'ga abielus olla :D Juustu (sh kohupiimalisi) ja sigurit (?) ei armasta, aga eks ma neid söön siis üksinda. | |
Tziiki Abikokk 2009-04-14 12:08:24 |
mees ei pirtsuta kunagi, aga samas temalt mingit kiitust saad on ka pea võimatu... ütleb kõige kohta et väga hea oli (seda siis kui ma pärin, et noh, kõlbas süüa?)... et siis poliitiliselt korrektne poiss :D
pirtsutajaks on teismeline õde, ega ta halvasti midagi ei ütle, aga kui pole mokkamööda, siis ütleb, et pole kõht tühi ja siirdub mõne aja pärast külmiku kallale võileiba meisterdama :)
küpsetamistega on nii, et mõnikord näen hullu vaeva ja mässan tunde, et miskit eriti uhket valmistada... kui aga mehe käest kunagi uurisin, et mis on see kõige parem kook, mis ma kunagi teinud olen, siis selgus tõsiasi, et lemmikuks valiti kunagi suvisel ajal kiiruga tehtud küpsisepõhjal tarretatud jogurtikook :D (mille kohta mina leian, et koogi maitset mina nüüd sellise koogi puhul küll mõjutada ei saa)
ja õega sama lugu - lemmikuks lusika-pärmitaigna põhjale visatud õunad/marjad tüüpi küpsetis
nii, et mässamine jääb enamasti eralõbuks :) As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :) |
|
<< < 1 | 2 > |