Kairit Abikokk 2010-04-04 15:31:56 |
Targemad, öelge kas võin ühte potti korraga kasvama panna basiiliku, peterselli ja tilli. Või on neil omavahel mingi antipaatia äkki ja ei taha naabrid olla? | |
Sasha Abikokk 2010-04-04 16:09:10 |
Minu karulauk on hetkel umbes poolemeetrise vee all - oja on sängist väljas. Ei tea, kas see karulaugule midagi teeb? | |
Mann Abikokk 2010-04-04 21:26:44 |
meil on tärganud murulauk, piparmünt, rabarber pressib välja, karulauku saab järgmine nädal süüa, salveipõõsas on ilus ja tarbitav, rosmariin tundub, et vajab peale talve turgutamist. | |
Kiilike Abikokk 2010-04-04 21:31:33 |
Meie peenramaa on korraliku lumekihi all(no u 15-20cm) aga ühe kasvuhoone servas olev salvei on suutnud lume alt osaliselt välja pugeda ja näeb mõnusalt roheline välja. Kuna siin juba on jutuks olnud rabarberi roosadest pungadest siis ei suutnud ja läksin neid otsima ... ja leidsingi üsna asjalikud roosakad-punased munad ja panin katte alla :) Kasvuhoones on talve üle elanud üks rosmariin ja tüümian. Esimesel seisab katsumusena ees veel kevadine päike .. enamasti võtab see meil rosmariini ära :( . Seemnetest olen suutnud topsikutesse panna tomateid, tšilli, paprika, porru ja basiiliku seemet(genovese), ees seisab veel sidrun-, kaneel- ja lilla basiiliku seemnete külv. Kurk ja suvikõrvits ja aedoad lähevad kuu lõpus või mai algul potti alguses. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2010-04-08 08:55:00 |
Meie aed on praktiliselt lumevaba, aga kõrgpeenardele on vaja veel üks kiht mulda peale tuua ja alles siis saaks ehk mingeid seemneid õue panna. Üleeile leidsin siis lõpuks aega, et mõned seemned maha panna. Kookoseturbapadjakeste sisse läks 19 ( :O) erinevat tomatit (kõiki 2 padja sisse), kolme sorti pommut, kahte sorti tšillipipart (Tepin & Padron) ning okra. Nädala lõpus loodan maha panna ka artišoki, mõned paprikad ja veidi köögivilju-ürte. Aga üldiselt olen ostnud täiesti ebasündsates kogustes köögiviljaseemneid kokku. Kui kellelgi veidi tuttavamal nami-namikal miskit vaja on, siis andke teada... | |
Kairit Abikokk 2010-04-08 09:45:45 |
Pille:
Ära niisama jaga midagi, kõik tuleb ikka elus välja teenida. Sa loosi mõni huvitav sort siin välja, aga ikka mingi asja eest, mitte niisama... Aga üldiselt olen ostnud täiesti ebasündsates kogustes köögiviljaseemneid kokku. Kui kellelgi veidi tuttavamal nami-namikal miskit vaja on, siis andke teada... |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2010-04-08 12:31:37 |
Kairit:
Kairi, need poolikud pakid, ei neid saa välja loosida :O
Tegin just aias tiiru. Kasvuhoone kõrval on multši vahelt pead välja pistnud kuumaasikataimed. Seda, et Inglismaalt tulnud Champagne Early rabarber mullast väljas on ja roosatab, ma juba teadsin, aga leidsin ka mullu haljastajate poolt maha pandud rabarbrimüksud multši seest üles. Nii tore, nii tore :D
Mmm. Kas peaks neile nüüd kohe mingit potid pahupidi peale keerama? :O
Pille:
Ära niisama jaga midagi, kõik tuleb ikka elus välja teenida. Sa loosi mõni huvitav sort siin välja, aga ikka mingi asja eest, mitte niisama...Aga üldiselt olen ostnud täiesti ebasündsates kogustes köögiviljaseemneid kokku. Kui kellelgi veidi tuttavamal nami-namikal miskit vaja on, siis andke teada... |
|
Mann Abikokk 2010-04-08 13:21:30 |
Täna üht peenart kaevates ja plaanides pisut salateid maha panna, leidsin peenratäie talve üle elanud porgandeid sealt. Näevad kõik välja eriliselt kaunid prinksid tüübid. | |
Seenekas Abikokk 2010-04-08 17:17:23 |
Minu "lapsrabarbrid" ehk siis need, mis mullu seemnest panin, näevadki sellised "lapsed" välja. Armsalt pisikesed. Õnneks on naabrilt saadud juurikatest ja kahel elumärk näha. Enda rabarber, mida mitu aastat turgutasin ja lõpuks ühe põõsa katseks alles jätsin, on endiselt poolemetrise lume all kuna asub ühe käiguraja kõrval. Iluaianduse poolelt avastasin esimesed lumikellukesed ja tulbid olid ka ninad välja pistnud. Aiamaa lausa vee all ei ole, aga näeb kole välja. Eriti see ümberkukkunud kasvuhoone. See-eest kõige päikeselisemasse kohta tehtud maasikapeenralt on hoolimata katuselt kukkunud lumest kõi sulanud ja mulle tundub, et taimed isegi veidi kasvavad. Eks näeb, kas kohavalik õigustas ennast. Igasugu murdunud põõsaste, mahavajunud metsvaarikate ja koplis lume all murdunud puude korrastamine võtab ilmselt suurema osa vabast ajast kevadel enne lindude pesitsemisaega. | |
Seenekas Abikokk 2010-04-08 17:19:07 |
Ah ja viljapuude lõikamine ka veel, pole nende nootre puudega üldse kogemusi. | |
<< < 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 > >> |