Seenekas Abikokk 2009-01-26 22:17:23 |
Mul on mitu head retsepti, kuhu läheb ohtralt munvalgeid. Aga ei ole välja mõelnud, mida teha korraga n. 10 munakollasega. Jäätisemasinat pole, sinna vist sai kasutada. Mees arvas, et võiks kogelmogelit teha, aga need munavalgeretseptid ka enamasti midagi magusat. Ajastada korraga nii valgete kui kollaste eraldi kasutamine on paras tegemine. Kas ka munakollased kannatavad külmutamist? Või mis juhtub, kui retseptis kasutada muna asemel ainult munakollast? Vihjete eest ette tänulik. | |
Tiina Abikokk 2009-01-26 22:25:11 |
Munakollased kannatavad külmutamist päris hästi, enne peab ainult rebud katki segama. Mina olen kasutanud tervete munade asemel ainult munakollaseid, nagu ka ainult munavalgeid, vastavalt olukorrale :) Ilmselt tavalise lihtsa keeksi/koogi see pole olulist vahet.
Zabaglione sisse käivad ainult munakollased. Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Kardemon Abikokk 2009-01-26 22:41:45 |
mina olen teinud keedukreemi ja siis kas Moskva saiu (nami-namis ka retsept... aga ma olen teinud lihtsalt pärmitaignaga) või stritslit.
valdavalt muidugi saab munakollastest jäätis.
ja brüleekreemi olen ka teinud. nami-nami foorumis väga hea õpetus :) http://kardemon.blogspot.com |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2009-01-26 23:03:45 |
Seenekas, siin väike valik retsepte, kus vaid munakollaseid vaja läheb (257 tk). :) * Mõned retseptid võivad siiski tahta nii valgeid kui ka kollaseid - nüüd olen üritanud sedasi sisestada, et kui läheb kattesse nt munakollaseid ja täidisesse munavalgeid, siis retseptiotsingus otsib ikka terve muna järgi. Aga varem - nii 2000ndate alguses sisestatud retseptides võivad need veel eraldi märgitud olla. Vabandan juba ette.. | |
Seenekas Abikokk 2009-01-27 11:02:55 |
Tänan, Pille, ei osanud otsingutest leida. | |
Heleen Abikokk 2009-08-21 21:06:31 |
Kui kaua munakollane külmkapis seisab(mitte sügavkülmas vaid tavalises külmkapis)?
Kui ma tahan teha ühel päeval magustoitu 5 munavalgega, siis kas kannatab kaks päeva oodata, et munakollased ära kasutada? Päris järjest ei tahaks rammusaid magusroogi teha. Armastus käib kõhu kaudu :) |
|
Kätrin Abikokk 2009-08-21 21:29:13 |
Heleen:
Kaks päeva hiljem olen mina julgelt munakollaseid kasutanud.
Pärast kolmandat võibolla läheks kahtlaseks, aga kannatab ka veel siis vast, kui läbi kuumutada.
Kui kaua munakollane külmkapis seisab(mitte sügavkülmas vaid tavalises külmkapis)? Kui ma tahan teha ühel päeval magustoitu 5 munavalgega, siis kas kannatab kaks päeva oodata, et munakollased ära kasutada? Päris järjest ei tahaks rammusaid magusroogi teha. |
|
Heleen Abikokk 2009-08-24 16:02:35 |
Nonii, mul vanaema teadis rääkida, et munakollased seisavad paar päeva nii, et paned munakollastele külma vee peale ja siis külmkappi. Keegi oskab seda kinnitada või ümber lükata? Armastus käib kõhu kaudu :) |
|
Koogi Kata Abikokk 2010-07-10 23:43:04 |
Mina olen tihti teinud munakollastest sidruni- või sidruni-apelsinivõiet. Ja kui seda hoida õhukindlas anumas, siis säilib see külmutuskapis kohe pikalt. (Kuigi tavaliselt süüakse see paari päevaga ära.) | |