milline põhi koogile

Tziiki
Postitusi: 801
Abikokk
2009-01-15 16:20:55
võibolla olete poes näinud/söönud sellist kooki, kus põhja peal on paks vaniljekreem ja sellel siis erinevad marjad zeleekattega...tahaks seda kangesti ise teha, aga olen põhja osas nõutu...kas sinna tuleks teha muretaigna põhi (või jahuga näppida jne) või pigem keeksilaadne (või vahustada suhkruga)... aidake rumalat :)

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

Kiilike
Postitusi: 1100
Abikokk
2009-01-15 17:47:38
pakuks, et kas liivataignast või sellisest kuivemast biskviidist (õhem siis ka). Blogis on mul sellise suht kuiva biskviidiga kirsi-jogurtitort. Täna natuke ühe kondiitriga vesteldes ütles, et tegelikult on seal muretaignapõhi :)

kiilikese köögikatsetused

Martiina
Postitusi: 939
Abikokk
2009-01-16 18:37:08
Mina soovitaks ka biskviiti. Niipalju kui mina olen katsetanud seda laadi tortidega, on biskviit sobinud küll.
Tziiki
Postitusi: 801
Abikokk
2009-01-17 00:25:42
http://www.matilda.ee/files/2/marja_vaniljetort.jpg vot sellist kooki mõtlen...et kas selle põhi on tehtud viisil või+suhkur-jahu näppida puruks või siis või vahustada suhkruga...sellelt pildilt tundub selline krõbe see põhi, aga söömisest mäletan et oli pigem pehme ja saiasem... oi kui nõutu ma olen :S

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2009-01-17 10:03:15
Tziiki:
http://www.matilda.ee/files/2/marja_vaniljetort.jpg vot sellist kooki mõtlen...et kas selle põhi on tehtud viisil või+suhkur-jahu näppida puruks või siis või vahustada suhkruga...sellelt pildilt tundub selline krõbe see põhi, aga söömisest mäletan et oli pigem pehme ja saiasem...
Foto järgi tundub tõesti liiva- või muretainas olevat. Aga kui Sa sinna selle kondiitrikreemi peale paned (ja siis marjad ja želee), siis ajapikku niiskub see põhi sellest kreemist ju kergelt läbi - sealt see pehmem (ent mitte vist saiasem) maitsemälestus...

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com