Juc![]() Abikokk 2008-11-10 10:05:46 |
Kavatsen sel nädalal teha sealihaga punases veinis kautatud ubasid. Kohas, kust idee sain, oli kasutatud väidetavalt parimateks peetavaid Itaalia ubasid - borlotti ubasid. Neid on saada ka, nt Stockmannis, aga maksavad ligi 10 korda rohem kui nt kuivatatud punased oad. Kes on söönud borlottisid? Kas on olnud väga erilised, ma mõtlen, et kohe nii 10 kordset hinda väärivalt erilised? http://jucjaco.blogspot.com/ |
|
Pille![]() Nami-Nami peakokk 2008-11-10 10:08:56 |
![]() |
|
Juc![]() Abikokk 2008-11-12 15:06:13 |
Aitähh, Pille.
Võtsin sel korral kasutusele odavama alternatiivi, punased oad ja tegin oa-veini-tomati-salvei hautist
Ja peale sinu kirjutatud pähklimaitse juttu tuleb tunnistada, et tõesti, kas punasel oal on pähklimaiku! :) http://jucjaco.blogspot.com/ |
|
Pille![]() Nami-Nami peakokk 2009-01-11 18:56:00 |
Tiina:
Black-eyed peas/beans on ladina keeles Vigna unguiculata subsp. unguiculata. Kui nüüd eestikeelsete taimenimede andmebaasi usaldada, siis on tõesti maakeelseks vasteks. Tegemist siis lehmaherne (ingl. k. cowpea) ühe alaliigiga.
Tegin Nami-Nami kokandussõnastikku ka vastava kande.
Selline kõrvaline küsimus, kui keegi teab - kasutasin black-eyed beans, mis nende eestikeelne nimetus on? Purgi peal oli kirjas silmoad, aga nt ÕS'is sellist sõna ei ole :) |
|
Tiina![]() Abikokk 2009-01-11 19:18:54 |
Tänan Pille, kui silmuba, siis silmuba :D. Mustasilmsed oad kõlaks veel jaburamalt, kuigi olen sellist tõlkevarianti ka kusagil kohanud :O Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Ullike![]() Abikokk 2009-05-28 10:54:23 |
Käisin eile Kaubamaja toidumaailma kammimas ja leidsin, et mahetoitude/maitseainete letis oli pakk... vot nüüd jäängi hätta.: minu silma järgi oli tegemist pigem läätsede kui kikerhernestega. Aga kiri paki peal rääkis kikerhernestest, õigemini kikerherne-läätsed. No mis asjad need siis ikka olid? Samas oli kaubamajas kuivainete letis ka päris kuivatatud kikerherneid - ikka õige näo ja teoga. Kas keegi oskab seletada? Söömine on ainuke töö, mis toidab |
|
Kardemon![]() Abikokk 2010-09-19 22:55:41 |
ema tõi aedoa seemned (Borlotto di Vigevano), mis ka maha panime. nüüd on nad suureks kasvanud.. aga ma ei tea, kas on jub avalmis või peaks ikka veel kasvama... ja kuidas neid süüakse....
et sellised ilusad (meil küll teises pakis...)
![]() http://kardemon.blogspot.com |
|
Jaanikaant![]() Abikokk 2011-09-05 15:03:46 |
Parim asi ubade valmimise ajal- soolaoad
|
|
Liisi![]() Abikokk 2013-06-11 01:59:17 |
Esimested aedoad läksid pannile koos küüslaugu ja salveiga.
![]() |
|