Erinevad värsked ja kuivatatud oad: borlotti, lima, kidney jm

Juc
Postitusi: 629
Abikokk
2008-11-10 10:05:46
Kavatsen sel nädalal teha sealihaga punases veinis kautatud ubasid. Kohas, kust idee sain, oli kasutatud väidetavalt parimateks peetavaid Itaalia ubasid - borlotti ubasid. Neid on saada ka, nt Stockmannis, aga maksavad ligi 10 korda rohem kui nt kuivatatud punased oad. Kes on söönud borlottisid? Kas on olnud väga erilised, ma mõtlen, et kohe nii 10 kordset hinda väärivalt erilised?

http://jucjaco.blogspot.com/

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2008-11-10 10:08:56
Foodsubs kirjutab järgmist (foto ka nendelt): cranberry bean (USA) = borlotti bean = saluggia = shell bean = salugia bean = crab eye bean = rosecoco bean = Roman bean = fagiolo romano Notes: These have an excellent, nutty flavor, and are commonly used in Italian soups and stews. Substitutes: fresh cranberry bean OR tongues of fire beans (very similar) OR cannellini bean OR Great Northern bean OR pinto bean OR chili bean BBC Food kirjutab, et: A variety of kidney bean, this is a large, plump bean, pinkish brown in colour with reddish brown streaks, widely used in Italian cooking. You can buy borlotti beans dried or tinned - cannellini beans make a good replacement if you can't find them. They have a sweetish flavour with a smooth creamy texture. Good for using in salads and casseroles. The dried variety needs to be soaked in cold water before cooking. Foodreference.com kirjutab: If you can't locate cranberry beans, an acceptable substitute is the pinto bean, and a second (but not as close) substitute would be red kidney beans.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Juc
Postitusi: 629
Abikokk
2008-11-12 15:06:13
Aitähh, Pille. Võtsin sel korral kasutusele odavama alternatiivi, punased oad ja tegin oa-veini-tomati-salvei hautist Ja peale sinu kirjutatud pähklimaitse juttu tuleb tunnistada, et tõesti, kas punasel oal on pähklimaiku! :)

http://jucjaco.blogspot.com/

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2009-01-11 18:56:00
Tiina:
Selline kõrvaline küsimus, kui keegi teab - kasutasin black-eyed beans, mis nende eestikeelne nimetus on? Purgi peal oli kirjas silmoad, aga nt ÕS'is sellist sõna ei ole :)
Black-eyed peas/beans on ladina keeles Vigna unguiculata subsp. unguiculata. Kui nüüd eestikeelsete taimenimede andmebaasi usaldada, siis on tõesti maakeelseks vasteks. Tegemist siis lehmaherne (ingl. k. cowpea) ühe alaliigiga. Tegin Nami-Nami kokandussõnastikku ka vastava kande.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Tiina
Postitusi: 1340
Abikokk
2009-01-11 19:18:54
Tänan Pille, kui silmuba, siis silmuba :D. Mustasilmsed oad kõlaks veel jaburamalt, kuigi olen sellist tõlkevarianti ka kusagil kohanud :O

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Ullike
Postitusi: 335
Abikokk
2009-05-28 10:54:23
Käisin eile Kaubamaja toidumaailma kammimas ja leidsin, et mahetoitude/maitseainete letis oli pakk... vot nüüd jäängi hätta.: minu silma järgi oli tegemist pigem läätsede kui kikerhernestega. Aga kiri paki peal rääkis kikerhernestest, õigemini kikerherne-läätsed. No mis asjad need siis ikka olid? Samas oli kaubamajas kuivainete letis ka päris kuivatatud kikerherneid - ikka õige näo ja teoga. Kas keegi oskab seletada?

Söömine on ainuke töö, mis toidab

Kardemon
Postitusi: 493
Abikokk
2010-09-19 22:55:41
ema tõi aedoa seemned (Borlotto di Vigevano), mis ka maha panime. nüüd on nad suureks kasvanud.. aga ma ei tea, kas on jub avalmis või peaks ikka veel kasvama... ja kuidas neid süüakse.... et sellised ilusad (meil küll teises pakis...) et kas aeduba on aeduba, olenemata värvist? on see normaalne, et aedoa kaun on nii suur (nagu põldoal)? tavaliste aedubade kaunad ju sellised peenemad... ja kasvavad seepärast veel aiamaal, et said hiljem maha... kas selliste külmemate ilmadega on üldse lootust, et oad kaunas suureks kasvavad?

http://kardemon.blogspot.com

Jaanikaant
Postitusi: 705
Abikokk
2011-09-05 15:03:46
Parim asi ubade valmimise ajal- soolaoad

Maitse asi

Liisi
Postitusi: 955
Abikokk
2013-06-11 01:59:17
Esimested aedoad läksid pannile koos küüslaugu ja salveiga.

Liisi Blogi