kõrvitsakook

Hexy
Abikokk
2008-11-04 16:07:45
leidsin jube hea kõrvitsakoogi retsepti. panen siia kirja juhuks kui keegi tahab proovida. põhjaks muretaigen. täidiseks sega kokku järgmised ained... 300ml kõrvitsapüreed 190ml suhkrut pool tl soola 1/4 tl jahvatatud ingverit 1 tl jahvatatud kaneeli 1sl jahu 2 muna(kergelt vahustatud) 250ml piima pool tl vaniljesuhkrut pane muretaigen õliga määritud lahtikäivate äärtega vormi põhjale ja äärtele. vala täidis peale. küpseta 200 kraadi 15min alanda 180 kraadini ja küpseta 35min

Hexy asjatab

Eva
Abikokk
2008-11-04 16:37:02
Sellest tuleb tõesti hea kook - pisikeste muudatustega on sarnane ka siinsamas nami-namis ameerika kõrvitsapiruka nime all olemas.

http://www.perenaine.ee/

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-11-04 17:40:34
Eva:
Sellest tuleb tõesti hea kook - pisikeste muudatustega on sarnane ka siinsamas nami-namis ameerika kõrvitsapiruka nime all olemas.
Jaaa! Lisasin retsepti alles eelmisel nädalal ja nädalavahetusel juba katsetasime ka. Väga lihtne teha ja väga maitsev oli. Kui poleks "vajadust" ka teisi kõrvitsakooke testida, siis teeks juba täna-homme uuesti :P

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Hexy
Abikokk
2008-11-04 20:33:29
Eva:
nääh...mina otsisin hirmsasti seda retsepti siit lehelt, aga ei hakanud silma. siis pidingi netis ringi kolama ja 1 inglise keelse retsepti ümber tõlkima.

Hexy asjatab

Kodukana
Kokaõpilane
2008-11-18 13:57:27
minu lemmik on kõrvitsa-biskviit. teen sellega nii torti kui ka nosin niisama kuivalt. 1,5 cup jahu 1 tl küpsetuspulbrit 1 tl söögisoodat 1 tl kaneeli 1 tl jahvatatud nelki 1/2 tl soola 6 suurt muna 1,5 cup suhkrut 1,5 cup kõrvitsapüreed muna vahustada suhkruga, lisada kõrvitsapüree ja kuivained. ahi ca 190C ja siis küpsetada olenevalt plaadist ning koogi paksusest. nt kui teha rullbiskviidina, siis läheb mingi 13 min. ja kui tahan tordiks teha, siis panen toorjuustu-vahukoore-kohupiimapasta kreemi peale ja väga broo
Tziiki
Abikokk
2008-12-05 09:56:36
mina olen teinud seda kõrvitsakooki...väga hea tuleb-selline meeldivalt jõuluhõnguline... muutsin nii palju, et panin täidise sisse želatiini, kuna tegin kõrvitsapüree ise ja see tuli päris vedel. üks imelik asi juhtus veel - serveerimisel lasi mul pealmine kiht koogi pealt lihtsalt jalga :S ehk libises maha...vot ei oska öelda kuidas seda vältida saaks... http://stickygooeycreamychewy.blogspot.com/2008/10/serendipity-pumpkin-cheese-pie-with.html ahjaa...küllaltki magus kook on - järgmine kord teeksin nii, et kas jätaksin pealmise kihi ära või võtaksin täidisest suhkrut vähemaks

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)