Moorapead

Katja
Postitusi: 386
Abikokk
2008-11-11 23:13:27
http://koogel-moogel.blogspot.com/2008/11/mooramaa-kuningad.html - hakkama sain :)

http://koogel-moogel.blogspot.com

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2008-11-16 17:46:34
Lisasin Nami-Namisse ka moorapeade retsepti, Salme Masso retseptivaramust (identne Qsti poolt antud retseptiga, nii et väärt kraam :)).

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Ssille
Postitusi: 78
Kokaõpilane
2008-11-26 21:20:01
Tegin ka moorapäid, aga minul tuli sellest taigna kogusest ainult 6 tk: http://toidupildid.blogspot.com/2008/11/moorapead.html
Liisi
Postitusi: 955
Abikokk
2010-03-15 10:36:24
Üritasin ka eile õhtul moorapeasid teha. Ettekujutuses selliseid poolkeradest koosnevaid. Kasutasin Nami-nami retsepti. Algatuseks vahustasin munavalged tugevaks vahuks, seejärel munakollased suhkruga helekollaseks vahuks. Õrnalt segasin munavalgevahu kollasega ja sõelusin peale jahu (jahusse lisasin näpuotsatäie küpsetuspulbrit, kuna Suur küpsetamisraamat seda soovitas). Tordipritsiga lasin plaadile 18 6-cm läbimõõduga ringikest ja küpsetasin ahjus 175 kraadi juures 10 minutit (PS! retseptis ei ole öeldud ahjutemperatuuri!). Läbi ahjuukse piiludes tundusid kuhjakesed küll poolkerade moodi, aga ahjuukse paotades vajusid lapikuks nagu pannkoogid. Kuna tulemus ei olnud päris see, mis ma lootsin, siis väga kaua ei laskunud biskviitidel seista, vaid tegin võikreemi vahele ja šokolaadikatte peale (moosi ei pannud, sest minumeelest muidu ei ole moorapead moosiga, aga võib-olla ma eksin) ning hakkasime sööma. Maitsesid väga head (isegi mees kiitis), aga siiski pettumus, et väljanägemiselt nii kehvad said. Pärast ema rääkis, et kui vanaema biskviiti teeb, siis tema paneb täpselt ühepalju muna, jahu ja suhkrut (!). Suhkru kogus tundub muidugi üüratu, aga jahu-muna vahekorra võiks huvi pärast ära proovida. Oskab keegi oma kogemusi jagada moorapeade valmistamises või öelda, mis ma valesti tegin, et biskviit nii lapik tuli?

Liisi Blogi

Sasha
Postitusi: 207
Abikokk
2010-03-15 22:37:39
Ma lugesin kuskilt moorapeade valmistamist ja minu meelest oli selle tainaga midagi ikka teisiti - munavalget oli vist rohkem kui munakollast. Pean otsima.
Martiina
Postitusi: 939
Abikokk
2010-04-01 15:15:00
Mina tegin ka hiljuti moorapäid, pikem jutt on blogis aga panen siia ka mõne kommentaari. Kasutasin nami-nami retsepti ja minule sobis see väga kenasti. Kuna teadsin, et põhioht on selles, et biskviit võib lapikuks vajuda, siis mina tegin järgnevat: Kui munavalget vahustasin, siis lisasin näpuotsatäie soola, see aitab veidi vahtu minna. Ja vahustamise lõpus panin veidi suhkrut ka(no umbkaudu viiendiku öeldud kogusest), minu meelest aitab see ka munavalgevahul tugevam seista. Kokku segasin kõik kolm komponenti korraga, jahu oli eelnevalt sõelutud. Koogikesed pritsisin paberile kilekoti abil-pritsides on parem, siis jäävad koogikesed ühlaselt ümarad. Küpsetasin 200*c juures, nagu ma seda biskviidi puhul alati teen. Kokkuvajumise vältimiseks ei tasu ahjuust avada enne, kui koogikesed valmis. Ja küpsetama peaks veidi pruunimaks, kui muude küpsetiste jaoks biskviiti tehes. Ja eelnevalt järgides minul küll biskviidid kokku ei vajunud.... Siis lasin biskviitidel jahtuda, kuid erinevalt retseptist ei lasnud neid seista-oleks ju võinud, aga polnud nii palju aega võtta. Edasi tuli koogikesed kokku panna: biskviidipooled niisutasin mahlaga, ühele poolele määrisin peale võikreem (mis oli mul varasemast valmis) ja panin teise poole peale. siis lasin neil veidi seista. Samal ajal tegin pumatikatte.Selleks panin tuhksuhkur, kakao ja vee potikesse, segasin ja kuumutasin veidi. Koogikesi peab hakkama katma kohe, kuna segu hakkab tahkuma. Katmiseks kasutasin retseptis kirjeldatud võtet-kastsin ühe poole katte sisse. Ja valmis oligi :)
<< 1 | 2 >