Pille Nami-Nami peakokk 2010-07-27 13:20:18 |
Tõstan siia ka:
Netcat:
See pole mõrkjas, Netcat, vaid "kerge suitsu ja naha maitsega ;)". Loe lähemalt siit (sh serveerimisviisid). Siin on ka ühtteist (vt viimast lõiku).
Kah mitte just prügikasti, aga puhta hädas olen. Nagu juba mõni aeg tagasi kirjutasin, Kaubamajas on igasuguseid eksootilisi itaalia meesorte - kuuse, õunapuu, võilille, apelsiniõite, sidruniõite jne. Ostsin kastanimee, kuna mul on alati nõrkus olnud klaari tumeda mee suhtes, ja kastan kõlas piisavalt omapäraselt. Selgus aga, et kastanimesi on kohutavalt mõrkjas. Kohe päris mõru noh. Mida sellise meega siis nüüd peale hakata? |
|
Riinuška Kokaõpilane 2011-02-03 01:47:06 |
Mina olen muidu paar korda kasutanud mett, asendamaks või ja suhkru segu (nt muretaigna vms valmistamisel). Samas ei ole see asendus selles suhtes täielikult toiminud, et taigen on jäänud kas liiga kõva või liiga niiske... See on olnud muidugi ilmselt minu väheste katsetuste viga - esimene kord tuli liiga kõva, kuna oli liiga palju jahu, ning teisel korral panin märkimisväärselt vähem jahu, kui retseptis ette nähtud. Kas keegi oskaks öelda mingit universaalset vahekorda mee ja jahu vahel taina tegemise jaoks, et säästa mind liigsetest mitteparajatest katsetustest? :) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2011-02-03 08:43:02 |
Riinuška:
MESI on üldiselt magusam, kui suhkur. Kui jutt on väikestest kogustest (kuni ca 1 dl), siis võid asendada 1:1.
Veidi suuremate suhkrukoguste puhul arvesta umbes 1,75-1,8 dl mett 2,5 dl suhkru asemel.
Kui suhkrut on vaja hästi palju (7,5 dl ja rohkem!), siis arvesta 1,25 dl mett iga 2,5 dl suhkru asemel.
KÜPSETAMISEL võiks alandada ka ahju temperatuuri umbes 10 C kraadi võrra. Mesi karamellistub/pruunistub kiiremini, kui suhkur.
Mesi on vedelik, nii et küpsetis võib jääda liiga niiske. Vähenda iga 2,5 dl lisatud mee puhul umbes veerandi võrra koogiretseptile lisatud vedelikku.
Read more: How to Substitute Honey for Sugar in a Recipe | eHow.com http://www.ehow.com/how_2172070_substitute-honey-sugar-recipe.html#ixzz1CsL6TOuu
Kas keegi oskaks öelda mingit universaalset vahekorda mee ja jahu vahel taina tegemise jaoks, et säästa mind liigsetest mitteparajatest katsetustest? :) |
|
Spiidi Abikokk 2014-01-09 15:45:06 |
Päris huvitav, creamed honey. Eesti keeles oleks see siis äkki vahustatud mesi, kuigi vist päris vahu konsistentsi see välja ei anna. Igatahes näeb põnev välja :) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2014-01-09 19:13:58 |
Spiidi:
Spiidi, ma nägin ka seda eile ja on plaanis täitsa ise täna katsetama hakata!!! :)
Päris huvitav, creamed honey. Eesti keeles oleks see siis äkki vahustatud mesi, kuigi vist päris vahu konsistentsi see välja ei anna. Igatahes näeb põnev välja :) |
|
<< < 1 | 2 | 3 > |