Fre Abikokk 2008-10-17 12:05:10 |
Olen juustuteoorias jube võhik. Esimestel ahjupeedi tegemise kordadel oli mul kodus üks valgehallitusjuust nimega President Snacking ja see jäi ahjust läbi käinuna väga hea, ei sulanud laiali vaid olid konkreetsed grillitud juustutükid. Teisel korral ei leidnud sama juustu ja tegin mingi hädaostu Comarketist. Tulemus oli selline, et korraks uuesti ahju pistetud toidul olid juustutükkidest näha vaid valgehallituse raamid ja juust oli ise põhja sulanud. Kuidas üldse valgehallitusjuust peaks ahjus käituma - täitsa ära sulama või kompaktseks jääma? Kas brie ja camembert on ses suhtes erinevad? Aitäh kui keegi oskab miskit öelda.... | |
Kärt Abikokk 2011-03-18 13:11:43 |
Äkki oskab keegi soovitada head mahedat valgehallitusjuustu sorti? | |
Pille Nami-Nami peakokk 2011-03-18 13:27:00 |
Adonay:
Minule meeldib väga Valio Brie, samuti Breti Brie - esimest kasutan ka söögitegemisel, teist peamiselt juustuvaagnal.
Äkki oskab keegi soovitada head mahedat valgehallitusjuustu sorti? |
|
Silja Abikokk 2011-10-27 15:57:11 |
Mina olen väga suur Brie sõber. Olen neid ikka omajagu proovinud. Presidenti Brie on alati suhteliselt kindlapeale minek- toatemperatuuril mõnusalt kreemine ja valgehallitus pole üle mõistuse tugeva mekiga (mõnel juustul on selline tugev kloorimaitse mu jaoks). Valio oma polegi proovinud :P Üks suur lemmik on Kaubamajas lahtiselt müüdav Coeur de Lion nimeline Brie- ülikreemine ja mõnus. | |
Aet008 Kokaõpilane 2011-10-28 14:39:15 |
Juustude sulamisega on nii, et ühed valgehallitusjuustud sulavad, teised mitte. Mina ise fännan just ahjus sulavaid juuste, mida armastame peres süüa ahjusooja baguette saiaga :) Minu lemmik on ka President Brie, kunagi ei vea alt :) Aga kuna need juustud on nii erinevad, nagu maitsemeeledki, siis mina soovitan sul Fre lihtsalt proovida, milline juust su enda maitsemeelega ikka kõige paremini ühtib ;) | |