Siirikene Kokaõpilane 2008-10-07 21:39:19 |
No näiteks kartul läheb ju rikki kui külma saab. Aga mis juhtub mugulsibulaga ja küüslauguga, kui nad külma saavad? | |
Kiilike Abikokk 2008-10-07 21:52:24 |
kartul ei lähe rikki aga muutub magusaks :) ja hakkab kiiremini mädanema. Mugulsibul nn klaasisitub ja läheb mädanema. Küüslauguga juhtub arvatavasti sama. | |
Siirikene Kokaõpilane 2008-10-08 15:11:32 |
Selge pilt - siis ei ole ilmselt mõtet talveks sibulaid ja küüslauke külma garaazi jätta :) | |
Heleen Abikokk 2008-10-08 17:19:12 |
Hmm.. aga kas see fakt on ikka tõde, et kui mugulsibul enne söögi valmistamist mõneks ajaks sügavkülma panna, ei aja see hiljem lõikamisel nutma??? Kuskil ma nägin sellist nippi ja nüüd olen paar korda seda ka teinud. On see ikka õige, või kaotab sibul oma väärtuses? Armastus käib kõhu kaudu :) |
|
Gegegerda Abikokk 2008-10-08 19:39:17 |
Imelik, me hoiame küll nii sibulat kui ka küüslauku koguaeg külmkapis... www.gegegerda.blogspot.com |
|
Kiilike Abikokk 2008-10-08 20:34:02 |
hm, sibul hetkeks külmutusse panna on veidi teine asi kui miinuskraadidele päevadeks/tundideks jätta. Samas esimene öökülm enamasti majja ei tule veel st selleks et normaalselt ehitatud aga ilma kütmata hoone seest miinuskraadideni jõuab peab ikka hea mitu päeva külma olema ja rohkem kui paar kraadi. Tavalises külmkapis on vist temperatuur +2- +6 vahel. Minul vanaema hoidis oma sibulaid ahju peal mida otseselt ei köetud aga soe oli see tuba küll alati (elas ta siis Peipsi ääres :) ). Samas kõrval olid kuivatatud õunad. | |