Retseptide kogumine, haldamine, käsitlemine..... kasutamine

Kika
Abikokk
2008-09-29 19:52:28
mul on ka läpaka-süsteem. arvuti on köögis kapi peal lahti (mul üks eraldi seisev sahtliboks, mis jääb õnneks veest, jahust, suhkrust....... kaugele, samas piisavalt lähedale, et sealt piiluda). välja printinud ma retsepte pole, sest siis oleks mul liiga palju erinevaid pabereid, pealegi, milleks raisata paberit, kui asjad on arvutis olemas (see on mu öko-suhtumine). kokaraamatud on mul köögis riiulis. kui retsept on raamatus, hoian raamatut samas sahtliboksi peal. viimasel ajal olen avastanud, et kui loen retsepti paar korda läbi, jääb see mulle juba pähe :) söögitegemine on omamoodi mälutreening :)
Heleen
Abikokk
2008-09-29 22:44:00
Mina jooksen alalõpmata toa ja köögi vahet. See on väga vastik. Ei soovita :D. Tuba ja köök pole kõrvuti ka veel. Teine võimalus on see, mis ma jsut äsja ülehomseks tegin: kirjutasin retsepti käsitsi paberile, selle paberi võtan siis kööki ja kui määrdub pole hullu. Blogi on ka hea koht, kuigi minul on seal veel vähe retsepte. Arvuti kööki toomine on esialgu välistatud, sest mul ei ole lap-top. Aga üldsiselt ma sellist välja printimist ja ka käsitsi kirjutamist ei poolda, eriti, kui plaan hiljem retsept ära visata. Prügimajandus kaldub sedasi paberimajanduseks!

Armastus käib kõhu kaudu :)

Põrnikas
Abikokk
2008-09-30 00:51:34
Mina selline välja printija inimene. ning lisaks ka täiesti süsteemitu. mis tähendab, et kõik kohad on neid väljaprinditud retsepte täis. juba järgiproovitud retseptidele otsin enamasti mingi kokaraamatu, kuhu vahele nad susata (nt on mul Suur Supiraamat, kus vahel hea supiretsepte hoiustada), aga vahel ei otsi ka. ja retseptid, mida ma veel pole jõudnud katsetada vedelevad siin-seal. silma alt ära ka ei julge panna, sest siis nad sinna 'silma alt ära' jäävadki :) lisaks on mul veel ka märkmik, kuhu olen mõningaid oluisemaid ja sagedamini vaja minevaid retsepte ümber kirjutanud. (ent kuna kirjutan sinna ka retsepte, mida pole võimalik vajalikul hetkel välja printida, on ka märkmik üsna kaootiline lahendus.). kaost suurendab veel seegi, et mulle meeldib süüa tehes hoida silma all mitut samalaadse toidu retsepti. Ikka on nii, et kui mõnest kokaraamatust midagi huvitavat leian, siis vaatan kohe ega nami-namist või mujal internetist, midagi sarnast silma ei jää, ja siis prindin endale veel 3-4 retsepti välja algse kõrvale.. nii et paberi majanduse koha pealt olen ma ökost väga-väga kaugel. aga ega humanitaarilt oleks seda vist ka palju tahta :D
PilleRiin
Kokaõpilane
2008-09-30 09:54:46
eee.. arvutist vaatan. arvuti on köögi kõrval toas ehk siis 6 sammu astuda. kööki ei tiri, niigi ruumi vähe mul seal. välja ei prindi ammu enam. lihtsalt täiesti mõttetu tundub ja ma tõesti püüan selliste asjade pealt kokku hoida, kui võimalik (st, mitte rahalises mõttes, vaid justnimelt keskkondlikkus; kuigi paber on ka ökomärgisega ja puha). samas lasteaed võtaks laste sodipaberiks kõik vastu, millel veidigi vaba ruumi on :P (konspektid lähevad küll sinna, ma ei suuda õppida arvutist üle 10lk konspekti. raamatuid on ka riiulis üks hunnik, vahel kasutan neid. terve mapp on ajakirjandusest väljalõigatud asju ka, aga mina ei kujuta ette, kes need kunagi ära sorteerib :P aegajalt tuleb mul isegi pähe sealt mõni retsept välja otsida. aga üldiselt enamasti guugeldan retsepte ja siis jääbki arvutisse lahti. vahel olen mõne asja veidi vales järjekorras ka teinud, sest pole kogu aeg silme ees, siiski on söödav välja tulnud ;) oma blogist teen ka vahel, kuigi enamik asju sealt juba üsna käe sees.
Leoola
Abikokk
2008-10-03 12:24:35
mul vaitseb ka retseptidega täielik kaos, mul on neid välja prinditult, arvutis, paberipeale ümber kirjutatult. alati kui koristan leian igalt poolt ja asjade vahelt retsepte. oleks muidugi meeldivam, kui oleks mingi kord, nagu nt meeleheitel koduperenaistel selline ilus lipakas ja korralikult karbis =D
Seebimull
Kokaõpilane
2008-10-13 12:56:29
Mul on retseptid välja prindituna või paljundatuna ühte kausta pandud, lisaks veel igasugused väljalõigatud retseptid ajakirjadest. Süsteem on algeline, sest olen kokkamisest huvitatud olnud niivõrd lühikest aega. Mõtlen, kuidas neid ilusti sisse seada! Tihti on keset kööki moodsa kokaraamatuna ka läpakas :)
Merilin
Abikokk
2008-10-13 13:03:04
Mina ka ikka läpakaga kööki, sest ühelgi paberkandjal ctrl+F kahjuks ei tööta ja paberilipikuid-kaustu... noh, need kipuvad lihtsalt seisma jääma, seega pole mõtet koostada, olen proovinud. Läpakas on tööriist - suurema tõenäosusega kallan sellele töö juures kohvi sülle, kui et köögis taina alla uputan. Raamatuid kasutan aeg-ajalt küll (aga jälle see otsingu probleem, mistõttu lihtsalt retseptiraamatuid kodus pole, on need, mis muidu ka huvitavad ja sisu kohvi kõrvale juba üle vaadatud). Oma blogi otsingut ja mitte-avalikku delicious lingikogu kasutan ka üsna aktiivselt :P

Pisike ja Pisut Segi, teadagi...

Fre
Abikokk
2008-10-13 14:29:09
Ma olen nüüd proovinud väljaprintimisega ka vahelduseks. Ja jõudnud järeldusele, et enne kui midagi printida, peaks retsepti ka läbi teha proovima. Kui tulemus sobib ja tõenäoliselt kordamisele läheb, siis printima, kui ei, siis ei jää vähemalt mittehuvitav retsept kausta koormama.
Nipitiri
Abikokk
2008-10-13 15:05:14
Fre:
Ma olen nüüd proovinud väljaprintimisega ka vahelduseks. Ja jõudnud järeldusele, et enne kui midagi printida, peaks retsepti ka läbi teha proovima. Kui tulemus sobib ja tõenäoliselt kordamisele läheb, siis printima, kui ei, siis ei jää vähemalt mittehuvitav retsept kausta koormama.
Mina vastupidi prindin sageli tööpäeva lõpus välja retsepti, mida õthul teha plaanin. Rohelisuse pärast ei põe, esiteks on kogused väikesed ja teiseks kui kirjutaksin endale vajaminevad ained poenimekirjaks välja, oleks sama palju paberit raisatud. Aga väljaprinditud retseptide haldamisega on nii nagu on, ehk siis pigem eikuidagi.
Qsti
Abikokk
2008-10-13 15:12:04
Mul printerit pole, kriban muudkui retseptid paberile enne kööki suundumist või teise variandina võtan kokaraamatu/ajakirja kaasa.
<< 1 | 2 | 3 | 4 >>