Spiidi Abikokk 2008-09-24 15:35:54 |
Mul on ees korteri üürimine ja valida on kahe korteri vahel. Ühel on ahi ja teisel ei ole. See korter, millel ei ole ahju, on hinna-asukoha-meeldivuse poolest parem, kuid... seal ei ole ju ahju! Seega ma nüüd uurin võimalusi, milliseid väikseid eraldiseisvaid ahje on, mis kõlbaksid ka koogi küpsetamiseks. Mis kogemused teil selliste väiksete ahjudega on, nagu näiteks see siin? | |
Zoozi Abikokk 2008-09-24 15:44:20 |
ma vaataks midagi sellist | |
Veronika Abikokk 2008-09-24 16:06:46 |
Peamine probleem nende pisikeste ahjudega on see, et nad on pisikesed, mis tähendab seda, et sinu olemasolevatest vormidest võivad sinna mahtuda ainult mõned. | |
Spiidi Abikokk 2008-09-24 16:21:01 |
Kuidas sellises küpsetada on võrreldes tavalise suure elektri ahjuga? Pannide/vormide suurus polegi nii oluline kuna mul pole eriti panne/potte, pean need ostma ja saan väikse ahju järgi valida. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-09-24 16:23:27 |
Minul oli Tartus õppides ja kööktoas elades just väike ahi ühe küpsetusplaadiga. Ja oli igati korralik ahi- küpsetasin selles nii kooke kui ka ahjukana :) Kahjuks ei mäleta, mis firma oma see oli :( Oluline on järgida, et ahjukesel oleks piisavalt võimsust - mõned sobivad vist tõesti vaid juustuvõileiva grillimiseks.. Koogivorme on ju tõesti saadaval erinevates suurustes ja vähemalt üks ahjuplaat tuleb enamasti ahjuga kaasa. Minu mäletamist mööda mahtus 22 cm läbimõõduga vorm veel küll sisse. | |
Fre Abikokk 2008-09-24 16:27:41 |
Vaata kindlasti ka sellist üldist kvaliteeti, mul vanemad ostsid maale ühe väikese ahju ja see on ikka tõeline ilgus. Ise selline väike ja kerge, aga pannid liiguvad nii raskelt, et ahjukartuleid ahjust välja võttes tuleb ahi ka kaasa. Uks ja korpus on nii õhukesed, et mitme meetri raadiuses on õhk hea soe kui toit ahjus. Kahjuks ei mäleta mis marki ahi oli. | |
Juc Abikokk 2008-09-25 09:59:06 |
Minul on maal, Beko oam vist. Ütleme nii, et maal ajab asja ära. Aga küpsetisi, mis nõuavad täpset temperatuuri, seal teha võimalik ei ole. Samuti küpseb tagant kiiremini kõvasti, kui eest. Ja soojaks läheb aeg-luubis.
Ma võtaks ikka selle meelidvama korteri, see on nii oluline. Ja kui võimalik on, osta väike ja kvaliteetne ahi, nt Rommelsbacher peaks parem olema. Vt siit http://www.elmaks.ee/index.php?id=tooted&cat_id=38&page=1&show=45 http://jucjaco.blogspot.com/ |
|
Meringue Abikokk 2010-04-01 11:59:19 |
Teema on küll aegunud, aga muljetan ikka, ehk on hoopis kellegil uuel sellest kunagi abi (mäletan, et sattusin ise siia enne oma ahjuostu). Meil nimelt on (üüri-)kodus täpselt selline pisike, eraldiseisev ahi ja mina olen temaga väga rahul. 90% mu blogis mainitud küpsetistest on selles valmistatud ning senini pole küll tundnud, et miski "kehvem" on vaid ahju tõttu. Sinna sisse mahub ilusasti mu 22 cm'ne koogivorm, pisem lasajnevorm ning ka tavamõõdus muffinivorm (kui panna ta restile, mitte pannile). Ainsa miinusena ehk, et küpsetab ühest servast natuke tugevamalt kui teisest. Aga samas mu elukaaslase vanemate uhkel pöördõhuga ahjul on täpselt sama probleem. :P Samuti ei saa ma seal valmistada oma lemmik rullbiskviiti (plaat liiga väike) ning ka suuremate koguste puhul tuleb lihtsalt mitu korda küpsetada. Muidu aga on tõesti igati asjalik. Ostes tasub kindlasti vaadata, et uks oleks ikka natuke paksem ja kergelt tihendatud. Mõnel on tõesti ahju ees vaid õhuke klaas, mis siis peaks kuidagi siis kogu kuumuse endas hoidma. :| | |
Pille Nami-Nami peakokk 2010-04-01 12:43:15 |
Meringue:
Sellist asja ei ole Nami-Namis, et teema on aegunud! Kui vähegi võimalik, siis jätkad diskussiooni samas teemas, isegi kui 2 aastat on pausi olnud! :)
Teema on küll aegunud, aga muljetan ikka, ehk on hoopis kellegil uuel sellest kunagi abi (mäletan, et sattusin ise siia enne oma ahjuostu). :| |
|