JM Abikokk 2009-08-08 12:43:58 |
Pisi-Pisi:
Sul on vist väga suur pott, kus purke keeta. Mul mahub kõige suuremasse potti täpselt kolm pisikest purki. Ja kui moosi tehakse, siis seal potis on noh, hoopis moos.
Proovin täna ka ahju panna, vaatame kuidas ma neid sealt ükshaaval kätte saan, see kõlab natuke ohtlik. Appi, ma olen mingi ainuke vist, kes purke keedab. Loputan purgid puhtaks ja panen potti keema, plekk-kaaned juurde. Teises potis keeb moos vms. Marineeritud kurkide puhul pesen purgid lihtsalt puhtaks. An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field (Niels Bohr) |
|
Kardemon Abikokk 2009-08-09 21:12:49 |
mu ämm ja ta naabrinaine loputavad purgi ja kaane enne hoidise/mahla sissepanemist viinaga üle. ma olen ka nii teinud. aga kui hea moodus see on? tundub kõige lihtsam olevat... http://kardemon.blogspot.com |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2009-09-12 14:30:05 |
Elle Reeder: Nõuandeid hoidistajale. Artiklis on juttu ka purkide steriliseerimisest ja puhtuse hoidmisest hoidistamisel. | |
Kingadraakon Abikokk 2009-09-12 14:57:22 |
mina pesen purgid ja kaaned lihtsalt nõudepesumasinas puhtaks. a muidugi ma ei eeldagi oma hoidistelt väga pikka säilivust, sööme need paari kuuga ära ja säilitan enamasti külmikus. | |
Zoozi Abikokk 2009-09-12 15:11:23 |
Mul purkide steriliseerimieseks nõukaaegne kohvikann - sellel on vist mingi peenem nimi ka, ei tule praegu meelde. Meie nimetame mulksutajaks. Lasen selles vee keema ja siis panen kannu peale puust spaatli ja sinna peale purgi, lasen mõned minutid nii seista. Sama ka kaanega. Oleme nii teinud juba üle 10 aasta. | |
Narkolepsia Abikokk 2011-09-28 01:17:34 |
Tean, et see teema on taara ettevalmistamisest, aga.. mis siis, kui purk on nii hästi ette valmistatud, et seda enam kohe üldse lahti ei saa? Tegin pangesalatit ning see läks nendesse klambritega klaaspurkidesse, tihendid vahel. No ja nüüd on viimane purk ootel ja ei saa seda lahti ei mina ega elukaaslane. Klamber tuleb lahti, aga tihend on end nii vaakumisse tõmmanud, et ei aita ei ussi- ega püssirohi (nojah, see viimane ilmselt aitaks, aga salatist poleks siis enam tolku vist). Appi? | |
Seenekas Abikokk 2011-09-28 13:03:52 |
Purk kuuma vette nii et kaas välja jääb? (Pole muidugi kindel, kui hea nõu see on) | |
Blondie Abikokk 2011-09-28 13:46:38 |
Kui voolava kuuma kraanivee all hoida natuke, siis tuleb ka lihtsamini lahti... aga kui purgist väga kahju pole, siis mina vist püüaks terava noaotsa või sukanõelaga seda tihendit surkida, et kuskilt õhk sisse saada. | |
Narkolepsia Abikokk 2011-09-28 15:08:02 |
Jajah, ma proovisin seda kõike öösel (: Õnnetul kombel tihend toimib ja on end purgi sisse serva alla. tugevalt vaakumisse tõmmanud. Ja mina naiivitar lootsin, et siukeste purkidega pooled hoidised lähevad hukka... | |
mmetsas Kokaõpilane 2014-09-16 16:24:36 |
Kui teha steriliseeritud hoidiseid (ehk autoklaavitud) siis võivad olla purgid vaid masinpestud! Köök on lahe koht! |
|
<< < 1 | 2 > |