Cayenne'i pipar, tšillipulber jms

Merilin
Abikokk
2008-09-10 13:48:47
:) Ei kaunad ei aja pöördesse, tšillikauna, paprikakauna kasutan pidevalt, aga pipar ja kaun küll kokku ei käi. Aga see on mu isiklik kiiks (lihtsalt botaaniliselt on see täiesti vale).

Pisike ja Pisut Segi, teadagi...

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-09-10 13:52:51
Thredahlia:
:) Ei kaunad ei aja pöördesse, tšillikauna, paprikakauna kasutan pidevalt, aga pipar ja kaun küll kokku ei käi. Aga see on mu isiklik kiiks (lihtsalt botaaniliselt on see täiesti vale).
Aaa, nüüd sain pihta. Ma mõtlesin, et Sinu seltskonnas pean edaspidi kauna üldse vältima. Aga piisab, kui ütlen tšillikaun ja mitte tšillipiprakaun :)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Merilin
Abikokk
2008-09-10 14:05:02
Pille:
Thredahlia:
Aaa, nüüd sain pihta. Ma mõtlesin, et Sinu seltskonnas pean edaspidi kauna üldse vältima. Aga piisab, kui ütlen tšillikaun ja mitte tšillipiprakaun :)
Mind ei ole veel nähtud kedagi sõnavara pärast hammustamas :D

Pisike ja Pisut Segi, teadagi...

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-09-25 16:54:12
Septembrikuu Kodukirjas on Maire Suitsu artikkel Cayenne'i pipar (lk 94-95). Muuhulgas on seal selline katke: Eesti asjatundjad soovitavad nii taime kui ka viljade kohta kasutada nimetusi kibe pipar, kirbik või kajenni paprika. Ja siin veel veidi lugemist: Magus ja kibe paprika (Leopold Meensalu, hortoloog; Maaleht 12.2.2004).

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Laurentzius
Abikokk
2011-05-30 22:39:16
Kas Harissat saab asendada retseptis millegi muuga,näiteks piri-piriga?

Vanapere köögikatsetused

Karima
Abikokk
2011-09-14 18:15:44
piri pipral on nati teine maitse kuna harissa on nagu nii tehtud cayennsest siis eestis on myygil seda jahvatatuna.kasuta seda

PAPRIKA: Karima's Food

<< 1 | 2 >