Kirjastus VARRAK koka- ja toiduteemalised raamatud

Pille
Nami-Nami peakokk
2011-10-22 21:10:15
[b]KINGITUD MAITSED Evelin Ilves[/b] Fotod Marksteen Adamson, tõlkinud Juta Ristsoo 272 lk, kõva köide, eesti ja inglise keeles „Oleme Kadrioru-aastate jooksul palju eestimaised maitseid riigipeadele ja teistele kallitele külalistele kaasa pannud. Eks räägi ju kohalik toit tegelikult kõige lihtsamalt, kiiremini ja mõnusamalt sinu maa ilmastikust ja väärtustest, sinu maitsetest ja meeleoludest. Maitse on nagu muusika, see on tõeline kunst, mille pakutud elamus jääb igaveseks alles. Just sellepärast on mul, kallis lugeja, iseäranis hea meel sinuga jagada mulle ja meie perele kingitud maitseid. See on väike kulinaarne reis koos meie ja me sõpradega, saatjaks head elamused, mida pakub armastusega tehtud toit.Võid kindel olla, et kõiki neid toite saab sinu kodus valmistada. Nad on enamasti imelihtsad, aga ka keerukamad olen ma õige mitu korda ise läbi proovinud. Nii mõnigi retsept on pisut täiendatud või veidi muudetud, sest toorained on igal pool natuke omamoodi. Kus vaja, olen pakkunud aseaine." Ilmus oktoobris 2011, loe lähemalt Varraku veebilehelt Veel arvustusi: Evelin Ilvesel kulus presidendi lemmikkoogi viimistlemiseks kaheksa aastat (Viljar Voog, 31.10.2011)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Nami-Nami peakokk
2011-10-24 08:51:16
Mari-Liis:
Evelin Ilves, "Kingitud maitsed". Kõigepealt tuleb öelda, et tegu on väga ilusa raamatuga. Selle eest au ja kiitus kujundajale Dan Mikkinile. Mõned küsimärgid tekkisid: mis on ühist pavloval vene köögiga (just sinna alla on ta paigutatud) peale selle, et Anna Pavlova oli vene baleriin?, bacalhau on toidu nimetus, mis on valmistatud värskest tursast?, mõõtühikuna on kasutatud dl ja g kõrval kl?. Seda kõike kohati ühes retseptis. Tegu on kakskeelse raamatuga ja "klaas" on inglise keelde tõlgitud kui "cup". On see päriselt üks ja sama kogus? Ja ühes retseptis läheb tarvis "15 g värsket pärmi või 1 pakk kuivpärmi". See vist ei ole päris õige võrdlus. Kui autor sissejuhatuses ütleb, et kõiki toite saab kergelt kodus järele teha, siis peaks vist mõõtühikud täpsemad olema. Aga noh, see selleks. Päris põnevaid retsepte on, eriti just Eesti toitude osas (karpkala a la Rain Pikand, Kiideva kilurullid, Abruka kalasupp jpt). Fotod on sellised...naturalistlikud. Mulle meeldivad. Fotodega on varustatud alla poolte retseptidest, arvestades raamatu sihtgruppi on seda üsna vähe.
(Tõstsin Mari-Liisi kommentaari siia ka)
Pille:
[b]KINGITUD MAITSED Evelin Ilves[/b] http://varrak.ee/files/4/9742 Fotod Marksteen Adamson, tõlkinud Juta Ristsoo 272 lk, kõva köide, eesti ja inglise keeles „Oleme Kadrioru-aastate jooksul palju eestimaised maitseid riigipeadele ja teistele kallitele külalistele kaasa pannud. Eks räägi ju kohalik toit tegelikult kõige lihtsamalt, kiiremini ja mõnusamalt sinu maa ilmastikust ja väärtustest, sinu maitsetest ja meeleoludest. Maitse on nagu muusika, see on tõeline kunst, mille pakutud elamus jääb igaveseks alles. Just sellepärast on mul, kallis lugeja, iseäranis hea meel sinuga jagada mulle ja meie perele kingitud maitseid. See on väike kulinaarne reis koos meie ja me sõpradega, saatjaks head elamused, mida pakub armastusega tehtud toit.Võid kindel olla, et kõiki neid toite saab sinu kodus valmistada. Nad on enamasti imelihtsad, aga ka keerukamad olen ma õige mitu korda ise läbi proovinud. Nii mõnigi retsept on pisut täiendatud või veidi muudetud, sest toorained on igal pool natuke omamoodi. Kus vaja, olen pakkunud aseaine." Ilmus oktoobris 2011, loe lähemalt Varraku veebilehelt
Kätrin Maidla ja Maris Arulepp arvustavad (pimesi!) kokaraamatu retsepte: Esileedi kokaraamat (Artikkel Õhtulehes)

Zapxpxau
Abikokk
2011-10-24 09:09:22
Lugesin seda artiklit. Searasva müüakse ju toidupoes. Üldse, mulle tundub veider, et seda raamatut tahetakse kangesti suruda sihtgruppi "algajale kokandushuvilisele". Minu meelest on see ikka midagi muud... pigem juba tõsisemale huvilisele. Kes eeldaks, et presidendiproua üllitab kokaraamatu saia röstimisest ja muna praadimisest? Kui nad leiavad, et selle raamatu ostab inimene, kes kardab keedukreemi ja pärmitainast, siis ma arvan, et nad eksivad. Tundub natuke ülepakutud kogu see arvustus, et valime kõige keerulisemate koostisainetega retseptid ja siis saab autorit toredasti materdada.

Zap*

Ilse
Abikokk
2011-10-24 13:13:32
Zapxpxau:
Lugesin seda artiklit. Searasva müüakse ju toidupoes. Üldse, mulle tundub veider, et seda raamatut tahetakse kangesti suruda sihtgruppi "algajale kokandushuvilisele". Minu meelest on see ikka midagi muud... pigem juba tõsisemale huvilisele. Kes eeldaks, et presidendiproua üllitab kokaraamatu saia röstimisest ja muna praadimisest? Kui nad leiavad, et selle raamatu ostab inimene, kes kardab keedukreemi ja pärmitainast, siis ma arvan, et nad eksivad. Tundub natuke ülepakutud kogu see arvustus, et valime kõige keerulisemate koostisainetega retseptid ja siis saab autorit toredasti materdada.
Aga see on ju meil kombeks, keegi ei taha midagi head öelda ikka maatasa tuleb teha ! Miks see nii on... ma ei oska vastata aga kurb on. Ja see maksumuse toon on ka kuidagi imelik, kui jagada mitmele antud toit mõeldud on siis ju pole kallis... ahhh siin eestis peab sul ikka paks nahk olema kui julged midagi teha....

Ilse köögis

Pille
Nami-Nami peakokk
2011-10-31 19:58:34
[b]AASIA KÖÖK Linda Doeser[/b] Inglise keelest tõlkinud Kaja Riikoja 512 lk, kõva köide Arvukate Hiina, Tai, Indoneesia, Jaapani ja Pakistani restoranide tõttu on Aasia kokakunst mitmel pool maailmas järjest suuremat populaarsust kogunud. See täielik Hiina ja Aasia köögi entsüklopeedia rohkem kui 400 võrratu retseptiga annab ka lääne inimestele võimaluse oma koduköögis idamaise maitse ja koostisega toite valmistada. Raamatu enam kui 400 retsepti on varustatud kergesti järgitavate valmistamisõpetuste ning värvifotodega. Lisatud on vihjeid ja soovitusi, kuidas mõnesid võõrapäraseid toiduaineid valida ja kasutada, vajadusel ka asendada. Eesti keeles ilmunud Aasia köögi raamatutest vast mahukaimast leiate nende eksootiliste ja mitmekesiste köökide parimad retseptid ja söögitegemise võtted. Ilmus oktoobris 2011, loe lähemalt Varraku veebilehelt

Annihileeruja
Kokaõpilane
2011-11-01 12:29:13
Pille:
[b]KINGITUD MAITSED Evelin Ilves[/b] Fotod Marksteen Adamson, tõlkinud Juta Ristsoo 272 lk, kõva köide, eesti ja inglise keeles „Oleme Kadrioru-aastate jooksul palju eestimaised maitseid riigipeadele ja teistele kallitele külalistele kaasa pannud. Eks räägi ju kohalik toit tegelikult kõige lihtsamalt, kiiremini ja mõnusamalt sinu maa ilmastikust ja väärtustest, sinu maitsetest ja meeleoludest. Maitse on nagu muusika, see on tõeline kunst, mille pakutud elamus jääb igaveseks alles. Just sellepärast on mul, kallis lugeja, iseäranis hea meel sinuga jagada mulle ja meie perele kingitud maitseid. See on väike kulinaarne reis koos meie ja me sõpradega, saatjaks head elamused, mida pakub armastusega tehtud toit.Võid kindel olla, et kõiki neid toite saab sinu kodus valmistada. Nad on enamasti imelihtsad, aga ka keerukamad olen ma õige mitu korda ise läbi proovinud. Nii mõnigi retsept on pisut täiendatud või veidi muudetud, sest toorained on igal pool natuke omamoodi. Kus vaja, olen pakkunud aseaine." Ilmus oktoobris 2011, loe lähemalt Varraku veebilehelt Veel arvustusi: Evelin Ilvesel kulus presidendi lemmikkoogi viimistlemiseks kaheksa aastat (Viljar Voog, 31.10.2011)
Kummaline, seal müüakse odavamalt kui kirjastus ise või mõni muu pood? http://www.vanaraamat.ee/Kokaraamatud/Kingitud-maitsed-Gifts-of-Taste-b22573-t10.html
ErleS
Abikokk
2011-11-01 12:39:05
Annihileeruja:
Kummaline, seal müüakse odavamalt kui kirjastus ise või mõni muu pood? http://www.vanaraamat.ee/Kokaraamatud/Kingitud-maitsed-Gifts-of-Taste-b22573-t10.html
Ei tea, kas ainult mulle tundub nii, aga need postitused näivad juba reklaamina :) Neli postitust ja kõik räägivad vaid ühest poest :)
Annihileeruja
Kokaõpilane
2011-11-01 15:11:37
ErleS:
Annihileeruja:
Ei tea, kas ainult mulle tundub nii, aga need postitused näivad juba reklaamina :) Neli postitust ja kõik räägivad vaid ühest poest :)
Meil kõigil on oma lemmik......mistahes asjad. Ka näiteks veebipoed. Jah, peaaegu kõik oma raamatud ma ostan sealt. Ja on see imelik kui seal lisaks heale valikule, eriti just vana kirjanduse osas, head hinnad on? Sama loogika järgi on see teema siin Varraku reklaami teema. On või?
Pille
Nami-Nami peakokk
2011-11-01 15:27:59
Annihileeruja:
Sama loogika järgi on see teema siin Varraku reklaami teema. On või?
Eee, see konkreetne teema ongi Varraku kokaraamatute (reklaami) teema. Paljudel teistel kirjastustel on ka siin oma teemad, seda paljuski ka seetõttu, et kirjastused on lahkesti mõned raamatud alati ka Nami-Nami kasutada antud, mida ma siis erinevate kooskokkamise ja fotokampaaniate puhul välja loosin ja naminamikatele jagan. Lisaks on Varrak minu armas kodukirjastus - andsid ju just nemad välja minu kokaraamatu, nii et neid reklaamin meelsasti.. Ei ole päris sama loogika :) Jään lootma Annihileeruja aususele -kui ta selgete silmadega ja käsi südamel usub, et ta ei ole seotud tolle vanakraamiraamatupoega, siis lasku käia. Kui tegelikult on varjatud reklaami teinud, siis võib alati mulle meili kirjutada ja ma saadan talle Nami-Nami reklaami hinnakirja. ;)

Vandiste
Abikokk
2011-11-01 21:01:33
See foorum pole ainuke, kus Annihileeruja sama raamatumüügi lehte (varjatult) reklaamib. Nii et ma saadaks küll talle reklaami hinnakirja.
<< 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 >>