Liisi Abikokk 2012-09-20 12:25:58 |
Kaseriisikate marineerimiseks leotasin seeni ööpäeva, seejärel kupatasin ning siis koos porgandiviiludega purki. Marinaadi retsept Aive Luigela raamatust Hoidised: 1 kl porgandirattaid 1 sibul tilliõisikuid 2 pimenti 5 pipart 5 nelki 1 loorberileht 2-3 sl 30% äädikat 2-3 sl suhkrut 3-4 sl soola 1 l vett Keeda vett suhkru ja soolaga paar minutit, lisa porgandirattatd ja sibulaviilud, keeda 5 min. Lisa vürtsid (va loorber) ja lase pliidiserval tõmmata 10 min. Valmis marinaadile lisa äädikas ja seened kas kupatamata või kupatatud kujul vastavalt liigile. Marinaad peab seeni katma. Keeda seeni aeglasel tulel 15 min. Lisa tilliõisikud ja loorberileht. Keeda mõni minut ja eemalda loorberileht ja tilliõisikud. Tõsta potisisu kuumalt ettevalmistatud purkidesse ja sulge õhukindlalt. Säilita jahedas. | |
Tiigrr Kokaõpilane 2012-09-24 17:12:30 |
Kas lihtsalt ilma kuumutamata külmutades ka kukeseened seisavad ja kui siis kaua neid nii säilitada annaks? | |
Pille Nami-Nami peakokk 2012-09-24 20:08:42 |
Tiigrr:
Tiigrr, annaks kindlasti, aga kuumutamata seente külmutamisel on oht, et seened muutuvad kibedaks-mõrudaks (vt nt eelmist lehekülge). Kõigil nii ei juhtu, aga siiski võiks riskide vähendamiseks seened esmalt läbi kuumutada.
Kas lihtsalt ilma kuumutamata külmutades ka kukeseened seisavad ja kui siis kaua neid nii säilitada annaks? |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2012-10-01 12:52:00 |
Pille:
[b][/b]
Teise seeneraamatu saab endale MERTS. Palju õnne! Ja palun saada mulle oma postiaadress meili peale (info@nami-nami.ee)
NB! 1. oktoobril loosin kõikide siinses teemas sõna võtnud kasutajate vahel välja ühe Margit Härma trükivärske Seeneaabitsa! Arvesse lähevad siis värsked postitused ajavahemikus 1-30. septembrini. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2014-08-24 23:52:27 |
Kaks seenehoidist Delfist: SEENESELJANKA 2kg omas mahlas hautatud kuuseriisikaid või kupatatud seeni 0,8-1 kg sibulaid 0,5-0,6 kg porgandeid 0,6-0,8 kg tomateid 300 g toiduõli 100 g tilli 3 spl soola 3 spl suhkrut 1 spl 30 % äädikat Porgand lõika ratasteks, keeda vähese veega poolpehmeks. Tükelda sibul ja hauta õlis poolpehmeks. Sibulatele lisa hautatud seened, porgand koos veega, tükeldatud tomatid, till, suhkur, sool. Keeda 30 minutit tasasel tulel. Veidi enne valmimist lisa äädikas ja (PEEN PIPART). Pane kuumalt purki. Väga hea on seljanka ka kukeseentega. SEENELETŠO 2 kg kupatatud seeni (riisikaid) 300 g õli 500 g sibulaid 500 g porgandeid 500 g paprikaid 500 g tomateid 2 spl soola 3 spl suhkrut maitseks jahvatatud musta pipart 1 spl äädikat Kuumuta õli, lisa sinna sibulad ja porgandid, siis seened, paprika ja tomatid. (Hakkisin kõik ained enne parajalt peeneks! ) Kuumuta madalal tulel nii, et vedelik katab kogu segu. Võib lisada ka natuke keedetud vett. Maitsesta soola, suhkru ja pipraga. Kõige lõpus lisa äädikas. Ja kindlasti pane kuumalt purki! Väga hea on letšo pitsa peal ja näiteks grill-liha kõrval, sobib ka kastmetesse ja suppidesse. | |
ampsak Kokaõpilane 2015-09-14 16:54:47 |
Kas keegi oskab mulle anda infot, kui kaua soolaseened sahvris/keldris säilida võiksid? Eelmise sügise omi on veel terve suur purk - peavad veel vastu, teen seljanks või tuleb ära visata? |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 > |