Pille Nami-Nami peakokk 2010-10-31 08:49:42 |
Kopeerin siia Zoozi postituse, kes 30. oktoobri õhtul oma kodus külalisi sellesama Kreeka menüüga kostitas: Eile lõuna möödus märkamatult kokates :) Õhtusöök oli vägev. Nimelt oli meil sõpradega õhtusöök, teemaks Kreeka köök. Kordasin Nami-nami Kreeka köögi koolitust. Pastitsio tegin Tessa Kirose raamatust, see meeldib rohkem. Toidud olid superhead, kõik külalised olid vaimustuses. Abikaasa kiitis mind taevani. Üks ebaõnnestumine oli ka. Spanakopita rulli keeramine läks nihu, kuna keskmine poiss nii väga tahtis aidata ja nii ta meil natuke untsu läks. Maitset see ei rikkunud. Laual oli veel punast veini ning kastanid ja pirnid siirupis, mõlemad abikaasa toodu Küproselt :) Pildid siis ka (kiiruga tehtud) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2010-11-23 09:19:57 |
Eile sõid vähemalt 16 pealinlast õhtusöögiks Kreeka roogi ja seda siis Toiduakadeemias toimunud Nami-Nami koolituse raames: Marineeritud punased sibulad Röstitud paprikasalat Kartuli-fetakoogid Tzatziki e. küüslaugune kurgi-jogurtidipp Saganaki e. praetud juust Horiatiki salata e. Kreeka salat Dolmadakia e. riisi-rosinatäidisega viinapuulehed Patates lemonata e. sidrunikartulid Kotopitakia e. kanatäidisega filopirukad Spanakopita e. spinati-fetapirukas a la Nami-Nami Gigantes plaki e. hiidoad tomatikastmega Moussaka (vegetaarne) Souvlaki lambalihast ja sealihast (lavašši sisse keeratuna) Hiidkrevetid feta, küüslaugu ja tšilliga Rizogalo e. magus riisipuding Mulle oli väga suureks komplimendiks see, kuidas minu kõrval istunud naisterahvas imestas, et Kreeka köögis nii palju maitsvaid asju on. Et tema oleks ainult spinati-fetapirukat ja tzatzikit kreeka köögiga meenutada suutnud, aga et nii palju erinevaid asju oli, pani teda imestama. Ja see oli ka imearmas, kuidas üks ilmselgelt heal järjel olev sügavalt keskealine meesterahvas, soliidsesse valgesse särki, triibuvesti ja -pükstesse riietunult, andunult rizogalot lusikaga salaja limpsis, kui keegi teine enam ei näinud (no mulle jäi ikka silma, eks ;)) Lisaks joodi Kreeka veine - Lesvose saarelt pärit punast ja valget Methymneos'e veini. Olevat olnud hääd. (Kui keegi tahab kodus Kreeka õhtut korraldada ja neid veine proovida sooviks, aga ei raatsi neid Gloria veinikeldrist osta, siis kirjutage mulle ja ma suunan teid maaletooja juurde. 150 kr pudel). | |
Pille Nami-Nami peakokk 2011-02-15 14:00:54 |
Kõikidele Kreeka köögi sõpradele teadmiseks, et Sadama turult õnnestus nädalavahetusel osta graviera juustu (Kreeka letist/poekesest) ning näha oli ka kuivatatud hiidube (Josephi juures, prillidega meesterahvas, üsna seal Kreeka leti vastas/Jaani talu lihaletist vasakul). | |
Mari-Liis Abikokk 2011-02-15 22:08:26 |
Pille:
Kinnitan samuti, et Sadama turult Josephi käest saab valgeid hiidube. Öö läbi leotada ja siis keeta. Väga-väga head!
Kõikidele Kreeka köögi sõpradele teadmiseks, et Sadama turult õnnestus nädalavahetusel osta graviera juustu (Kreeka letist/poekesest) ning näha oli ka kuivatatud hiidube (Josephi juures, prillidega meesterahvas, üsna seal Kreeka leti vastas/Jaani talu lihaletist vasakul). |
|
Kirsike Abikokk 2011-02-15 22:12:08 |
Praegu tuli meelde - valgeid hiidube on ka keskturul, putkade reas, selles putkas kus pähkleid ja kuivatatud puuvilja ja maitseaineid müüakse! | |
Pille Nami-Nami peakokk 2011-06-01 10:27:43 |
Leidsin mõned pildid Kreeka hommikusöökidest: Café del Mar e Sol, Santorini Café Ocean, Santorini, 2006 Frappe @ Hotel Enigma Outdoor Café, Santorini, 2006 | |
Tulka Kokaõpilane 2011-08-18 00:10:22 |
Kui kreeklastele peaks täiesti juhuslikult külla minema, siis tavaliselt pakkutakse kohvi ja selle kõrvale küpsis. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2012-07-18 16:07:51 |
Tegin eile kreeka suvikõrvitsakotlette, kõrvale pakkusin head fetajuustu. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2012-10-21 18:31:11 |
Tegin eelmisel nädalal ühte imetoredat Kreeka juustupirukat, nimeks alevropita. No NII hea ja lihtne oli, et ma otsin nüüd sobivamat ja autentsemat vormi, et edaspidi seda veelgi sagedamini teha :) Retsept siin. | |
Ilse Abikokk 2013-01-28 14:58:23 |
Millega koos sööksid kreeklased kreekapärast lihapallihautist? Lambalihast ihapallides on riisi ja hautatud on nad tomatikastmes ohtra pune ja oliividega. | |
<< < 1 | 2 | 3 > >> |