PARIMAD ÕUNAKOOGID

Liisi
Abikokk
2013-10-10 00:44:05
Kas tänavu küpsetan ainult mina õunakooke :P ? Eile maiustasime Aeda blogist pärit pähklikattega õunakoogiga, milles pekaanipähklid küll asendasin kreeka pähklitega. Mõnus kodune kook.

Liisi Blogi

Pille
Nami-Nami peakokk
2013-10-11 00:44:51
Liisi:
Kas tänavu küpsetan ainult mina õunakooke :P ?
Tundub küll :) Tegelikult muidugi mitte. Ma olen teinud päris mitu õunakooki ja osalesin isegi Viimsi Ubinapäeva Blogopuhveti õunakoogikohvikus. Küll aga läks eile lõpuks ometi trükki mu uus kokaraamat, nii et viimased nädalad (tegelikult küll kuud) on olnud natuke ebanormaalsed :) Viimasteks kookideks on olnud prantsuse õunakook (kui panna sisse punasekoorelisi õunu, siis jääb eriti kena), Pariisi õunakook (sel korral meeldis mulle väga; varem on külmaks jätnud), see mõnusalt rabeda tainaga õunakook ja siis veel üks kook, kus oli eelmise koogi tainas ja peal õunad-suhkur-aprikoosimoos:

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Nami-Nami peakokk
2013-10-11 21:56:50
Täna plaaditäis puruvanasid!

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Liisi
Abikokk
2013-10-11 23:30:35
:) Mina tegin täna Pereköögi septembrinumbrist pärit beseekooki õunte ja jõhvikatega. Võtame selle homme vanaema juurde kaasa. Foto: Mari-Liis Ilover

Liisi Blogi

Rebane
Abikokk
2014-05-06 18:31:09
Kuigi olen hooajast vist nii väljas kui üldse olla saab, tegin eile nostalgiahoos õuna-saiavormi ja tõesti. Klassikutega ei saa võistelda! Ohtrate õunatükkidega kaneeline küpsetis külma piimaga oli lausa i-me-li-ne! Kui silmad kinni panna, siis tuli täpselt meelde, kuidas vanaema ikka tavatses vanast saiast sama vormi teha. Läheneva emadepäeva puhul eriti tore mälestus! :) Lihtne saiavorm 4 keskmist hapumat ubinat lõika kuubikuteks 1 peotäis rosinaid pese külma veega ja nõruta 2 muna klopi klaasis 1 topsi (125g) maitsestamata jogurti ja 1,5 klaasi piimaga läbi (võid ka ainult piima kasutada, mul oli lihtsalt aegumas jogurt), lisa 1 dl suhkrut (oleneb õunte hapususest) ja korralikult kaneeli 1/2 kuivanud baguette'i või muud meelepärast kõvaks läinud saia lõika kuubikuteks Laota õunad ja saiakuubikud koogivormi, vala peale rosinad ja munapiim. Sega kõik korralikult läbi. Kui tundub, et vedelikku jäi väheks, lisa lihtsalt piima otse vormi ja sega uuesti. Pealmised saia/õunatükid peaksid olema vedelikust väljas. Raputa vormile veel suhkrut ja kaneeli ning pane 180 kraadi pöördõhu juurde 30 min ahju. Kui soovid, võid viimased minutid grillrežiimile keerata, saad eriti krõbeda pealispinna. Lase jahtuda või naudi kohe, peaaegu kohustuslik on kõrvale võtta külma piima!

Jazzino. teen. naudin.

Eva
Abikokk
2014-08-05 14:27:52
Nipiraamat otsib parimat õunakooki! Sul on kaustikusse kirja pandud vanaema hea õunakoogiretsept? Või said väärt retsepti hoopis Austraalias elavalt sõbrannalt? Vahet pole! Saada oma õunakoogiretsept Nipiraamatule (eva@nipiraamat.ee), meie teeme kooki, maitseme ja parim kook saab ka auhinna! Võitja saab oma nime teada septembrikuu Nipiraamatust! Retseptid on oodatud kuni 11. augustini 2014.

http://www.perenaine.ee/

Liisi
Abikokk
2014-08-11 13:15:38
Selle aasta esimene õunakook valmis hetkeajel kodus leiduvast materjalist. Põhi keefirist, peale õunaviilud ja purukate. Väga maitsev. Retsept blogis.

Liisi Blogi

OlgaKa
Abikokk
2014-09-09 19:13:08
Aniitrami postitusest inspireerituna.. Ülihea õunagalett karamellikastmega :)

Andmisrõõm on kõige suurem rõõm! Kaju Köök

Martiina
Abikokk
2014-09-09 19:14:41
Minu uus absoluutne lemmik õunakookide maailmas. Kiire ja lihtsasti tehtav õunapirukas, mille olen võimeline üksi nahka pistma :D Retsept blogis- õunagalett.
Marit
Abikokk
2014-09-18 23:13:54
Tegin karamellise vahekihiga õuna-pohla purukooki.

Magusad fotod

<< 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 >>