Sojatoodete kasutamine

Eva
Abikokk
2010-04-04 19:14:40
Sain Sojaliidult nädalaks kasutada sojapiima valmistamise masinat ja vastutasuks lubasin siin foorumis masinat kommenteerida. Niisiis - kuna olen sojapiima ka "käsitsi" keetnud, siis masinaga sojapiima tegu on tõepoolest väga käepärane ja mugav - piim valmib leotatud ubadest 20 minutiga ja vaja pole muud kui lihtsalt nupule vajutada.

http://www.perenaine.ee/

Kätrin
Abikokk
2010-09-17 14:44:10
Kes oskab soovitada, milline sojapiim ja tofu on Eesti poodidest parim? Zoozi, kas oskad Sina äkki soovitusi anda?

Kätrini kokkamispäevik

Pille
Nami-Nami peakokk
2010-09-17 14:57:18
Kätrin:
Kes oskab soovitada, milline sojapiim ja tofu on Eesti poodidest parim?
Ma kuulsin eile, et kohas, kus Kätrin järgmisel nädalal vegan-kohvi jooma läheb, jäädi eile täitsa rahule mingi Austria firma sojapiimaga. (Ei ole küll väga konkreetne vihje, aga no natuke ehk aitab) :) Viimases Oma Maitses võrreldi ka vist erinevaid soja-, kaera- ja riisipiimasid??

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Kätrin
Abikokk
2010-09-17 15:08:46
Pille:
Kätrin:
Ma kuulsin eile, et kohas, kus Kätrin järgmisel nädalal vegan-kohvi jooma läheb, jäädi eile täitsa rahule mingi Austria firma sojapiimaga. (Ei ole küll väga konkreetne vihje, aga no natuke ehk aitab) :) Viimases Oma Maitses võrreldi ka vist erinevaid soja-, kaera- ja riisipiimasid??
See on tõesti päris huvitav/elevust tekitav vihje, Pille. Ja Oma Maitse täitsa laua peal, nina ees - juba lappasin lahti :)

Kätrini kokkamispäevik

Pille
Nami-Nami peakokk
2010-09-17 15:29:16
Kätrin:
Pille:
Kätrin:
See on tõesti päris huvitav/elevust tekitav vihje, Pille. Ja Oma Maitse täitsa laua peal, nina ees - juba lappasin lahti :)
Uurisin täpsemalt. Bonaparte hindas parimaks Austria toodangu Joya Soya, mida müüakse Prismas. See sisaldas võrreldes teistega rohkem süsivesikuid ja seetõttu oli ka maitse veidi magusam ja "kuidagi toredam" :) Mida OM kiitis?

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Zoozi
Abikokk
2010-09-17 15:42:32
Kätrin:
Kes oskab soovitada, milline sojapiim ja tofu on Eesti poodidest parim? Zoozi, kas oskad Sina äkki soovitusi anda?
Me ei tohi kahjuks sojapiima tarvitada, nii et kogemus puudub. Tarvitame kookospiima.

Zoozi tegemised

Eva
Abikokk
2010-09-17 20:06:53
Kätrin:
Sojapiim - ei olegi head Eestis... Tofu - Silken Tofu (Stockmannist nt) on küllalt OK.

http://www.perenaine.ee/

Zapxpxau
Abikokk
2010-09-18 13:01:21
Esimese asjana võib kohe öelda, et ükskõik milline taimne asendusjook ei ole maitseomadustelt võrdväärne lehmapiimaga, seda ei tasu oodata, parimal juhul okei või talutav, halvimal juhul nagu nõudepesuvesi. Maitsega harjub ära muidugi. Sojapiimadest on parema maitse ja tunnetusega (mouthfeel) need, kus on tegelikult palju maitse- ja lisaaineid sh. paksendaja. Muidu liiga vesine või maitseb nagu kriit. Ei tea küll kui mitut sorti Tallinnas müüakse, aga Keiju oma oli jube, samuti Alpro soja lisanditeta sojapiim. Blehh.

Zap*

Kätrin
Abikokk
2010-09-18 13:44:13
Mina näiteks ei otsigi sojapiimaga lehmapiimale asendust ega arva, et need maitselt sarnanevad- miks peakski, nad on ju niiiiiiiiii erinevad asjad tegelikult. Olen käinud ka sojakoolitusel ning joonud värsket sojapiima, tofut/ sojapiimast tehtud kohupiimalaadset ja toorjuustulaadset asja. Kõik olid väga meeldivad. Ma ei tea, kas see minu tolerantsem suhtumine nende maitsesse võib olla seotud ka sellega, et soja pole mulle mitte piirang vaid veel teine võimalus lisaks piimatootele? Aga tõsi ta on, Eesti poodidest pole saada ühtki nii hea maitse ja konsistentsiga sojatoodet, kui seda sealsel koolitusel proovida sain. Ja kuna mul on Lushi vegan-nädala ja siinse kooskokkamise raames plaanis ette võtta mõned road, kus sojatooteid tarvis on, mõtlesin, et teen eeluuringut, et mis parimad on. A'la nagu milline on parim kohv jne.

Kätrini kokkamispäevik

Zapxpxau
Abikokk
2010-09-18 14:37:17
Ütlesin seepärast, et alguses kui sojapiima jooma hakkasin, eeldasin selle maitse parema olevat :) Mina olen proovinud ka riisijooki ja kaerajooki, riisikas on väga vesine kohe, nagu paistab läbi isegi. Kaerajook on ok, aga põhjasade häirib meeletult. Sojaomadest proovitud kõik Alpro soya variandid sh. ka vanilliga ja kakaoga ning Keiju oma, rohkem sorte pole sojapiimasid näinud müügil. Neist parim Alpro kaltsiumi ja vitamiinidega variant. Kui leiduks midagi etemat tavapoes, siis mina prooviks ka hea meelega.

Zap*

<< 1 | 2 | 3 >>