Augustilõpu asjad

JM
Abikokk
2008-08-03 19:45:45
Misasjad augusti teises pooles värsked ja valmis on? Ma peaks mehe sünnipäevaks miski vahva menüü välja mõtlema ja tahaks nagu hooaega ära kasutada aga ei ole sünnipäevaeelselt üldse Eestis niiet shoppingsurfamist teha ei saa, seega tuleb koostada nimekiri ja range tegevusplaan. Ma ei ole ise aianduslik inimene, tavaliselt ostan seda mida poes näen. Mida augusti lõpus poes head nähakse?

An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field (Niels Bohr)

Zapxpxau
Abikokk
2008-08-03 20:48:03
Kodumaistest asjadest peaks saada olema seeni, kirsse, sõstraid, mustikaid, põldmarju, porgandeid, peete, varaseid õunu, herneid, ehk ka ube, kurki, tomatit, igasugu suvikõrvitsaid... Importkaubavalikus peaks in season olema avokaadod, kiivid, nektariinid, aprikoosid, sidrunid, laimid, ploomid, kõikvõimalikud kapsad ja oad, arbuusid, melonid, artišokid, mais..

Zap*

Edith
Abikokk
2008-08-05 20:40:16
mul endal sünnipäev sept. alguses seega mäletan hooaega sellest ajast aga äkki nats kattub. arbuus on see aeg kindlasti, viinamari peaks ka juba mõistlik olema. kirss-tomatid.. mu meelest snäkilaua totaalne tõmbenumber alati. valge klaar vist :).

Kuidas teha ... ja miks? Sest ma saan

Tanel123
Kokaõpilane
2008-08-05 21:04:29
minu aias saab ka peagi viinamarju
Maris
Abikokk
2008-08-06 15:32:14
Soovitan turule minna, kui vähegi võimalik. Poest näiteks eestimaiseid puuvilju ei saa, aga just turult saab nii õunu kui loodetavasti ka ploome, pirne. Samuti ei saa poest näiteks värsket türgiuba ega põlduba. Soolvees keedetud põlduba läheb meeskülalistele kindlasti hästi õllekõrvale :) Sama seentega. Usun, et kodumaisest metsaseenest teed küll miskit, mis on ainult hooajaline ja mis enamustele meeldib.
Tanel123
Kokaõpilane
2008-08-06 17:18:31
augusti lõpus peaks olema õunu, ploome, pirne, viinamarju, kartulit, tomatit, kurki, astelpaju
Täpik
Abikokk
2008-08-14 14:55:25
lisan veel aeduba, erinevad ürdid, hiina kapsas, peasalat e jääsalat, must rõigas, redis- kui on õigel ajal märgatud maha panna, arooniad, pirnid, suvikõrvitsad. Kaunistamiseks roosi õielehed, kressi-, begoonia-, monarda- ja saialilleõied.
Täpik
Abikokk
2008-08-14 15:06:39
sibula unustasin, aga poleks pidanud, sest tegu on ju mehe sünnipäevaga sibulapaadid
JM
Abikokk
2008-08-14 16:15:02
Kurask, peab vist ikka turu kaudu käima küll.. Kas keegi kohalik Kärdla turu kohta oskab öelda, on ta laupäeviti lahti, ma maandun reede hilis6htul Tallinna lennuväljal ja siis järgmisel päeval olgu juba pirukad Hiiumaal olla..

An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field (Niels Bohr)

Vernanda
Abikokk
2008-08-21 21:01:31
erinevad juurikad. ehk aitab mõni kohalik pood ka hädast välja.

Da Vahtra Residence