SOOME

Profa
Abikokk
2010-08-24 10:32:56
Laupäeval U2 kontserdile minnes oli plaan päeval linnas jõlkuda ja mitmes söögikohas käia. Peale viiendast kohast ukselt tagasi saatmist (juua sai, süüa mitte), kuna igal pool olid ülebookimised ja muidu järjekorrad, pidil leppima kaubanduskeskuse India kiirsöögiga :(

Profa köögipool

Kirsike
Abikokk
2010-08-24 22:10:54
Profa:
Laupäeval U2 kontserdile minnes oli plaan päeval linnas jõlkuda ja mitmes söögikohas käia. Peale viiendast kohast ukselt tagasi saatmist (juua sai, süüa mitte), kuna igal pool olid ülebookimised ja muidu järjekorrad, pidil leppima kaubanduskeskuse India kiirsöögiga :(
Me ootasime La Famiglias ootejärjekorra ära, 37 minutit ja siis saime laua taha. Ootamise ajal istusime ka, aga mitte söögisaalis, vaid õues laua taga ja jooke serveeriti. Ootamine tasus ära. Väga mõnus söömaaeg oli meil :) Strindberg jätkuvalt lemmikkoht hiliseks hommikusöögiks :) Muul ajal pole sinna lihtsalt sattunud.

Lindude toitmine

Vernanda
Abikokk
2010-08-25 20:22:21
Kirsike:
Profa:
Me ootasime La Famiglias ootejärjekorra ära, 37 minutit ja siis saime laua taha. Ootamise ajal istusime ka, aga mitte söögisaalis, vaid õues laua taga ja jooke serveeriti. Ootamine tasus ära. Väga mõnus söömaaeg oli meil :) Strindberg jätkuvalt lemmikkoht hiliseks hommikusöögiks :) Muul ajal pole sinna lihtsalt sattunud.
me olime reedel Helsingis, nagu iga teine korralik eestlane ;) avaturult sai täitsa vabalt rääbiseid, nüüd olid need kajakate hoiatussildid ka kalaroogade juures, enne olid ainult jäätise juurest ja kolm sammu hiljem viisid raiped mul kunagi pool jäätist minema. siseturult sai kalavõikusid ja nüüd olid tekkinud ja uued popid suupisted, millealuseid krõbuskeid sai stokist kaasa ka osta. laupäeval oli meil Juurisse reserveering, abikaasa küll ütles, et me pingutame üle, aga ilma bronnita saadeti kõik minema...

Da Vahtra Residence

Vernanda
Abikokk
2010-08-25 20:23:30
Mari-Liis:
Juuris käidud ja elamused positiivsed :) Panin oma muljed ja fotod blogisse.
meil ka käidud, meil oli ainult sapas-menüü. aga mul pildid telefonis ja kaardi jaoks pole juhet :) veel.

Da Vahtra Residence

Pille
Nami-Nami peakokk
2011-04-23 09:31:35
Ajakirjas Kodin Kuvalehti 13/2009 mainib kolme Helsingi söögikohta, mis naiste loodud. Ma panen need täitsa enda jaoks kirja siia: Ravintola Kaisaniemi, Kaisaniemitie 6 - Soome vanim järjepidevalt töötanud söögikoht, sees kasvab vana tammepuu :) Helsingi tudengid armastasid kunagist rootslannast restoraniomanikku Catharina Wahllundi, kes 1839. aastal asutas Sjöpaviljongeni-nimelise restorani. Tudengid panid Catharina hellitusnime järgi kohale uue nime. White Lady, Mannerheimintie 93 - esimene söögikoht, kuhu naised omal ajal ilma meessaatjateta minna võisid. (Helsingis oli restorane, kuhu veel 1970ndate alguses naisi omapäi ei lastud?! Eesmärgiks oli eemal hoida "kahtlase taustaga" naisi, aga reegel karistas kõiki naisi). Restoran oli nii uuenduslik, sest selle asutas 1952. aastal Lotte Svärd liikumine. Restoran kuulus naisliikumisele kuni 1977. aastani. Café Ursula, Kaivopuisto, Ehrenströmintie 3 - kaks tegusat naist, Terttu Sainio ja Anu Karvis, kogusid hoogsalt vanapaberit ja taarat, et kogutud raha eest 1952. a. suveolümpia ajaks kohvik avada. Kohviku tulude abil toetati erinevaid emade, laste ja vanurite heaolu eest seisvaid ühendusi - näiteks saadeti puhkereisidele mitmelapselisi vaeseid üksikemasid.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Vernanda
Abikokk
2011-04-23 09:59:36
Pille:
Ajakirjas Kodin Kuvalehti 13/2009 mainib kolme Helsingi söögikohta, mis naiste loodud. Ma panen need täitsa enda jaoks kirja siia: Ravintola Kaisaniemi, Kaisaniemitie 6 - Soome vanim järjepidevalt töötanud söögikoht, sees kasvab vana tammepuu :) Helsingi tudengid armastasid kunagist rootslannast restoraniomanikku Catharina Wahllundi, kes 1839. aastal asutas Sjöpaviljongeni-nimelise restorani. Tudengid panid Catharina hellitusnime järgi kohale uue nime. White Lady, Mannerheimintie 93 - esimene söögikoht, kuhu naised omal ajal ilma meessaatjateta minna võisid. (Helsingis oli restorane, kuhu veel 1970ndate alguses naisi omapäi ei lastud?! Eesmärgiks oli eemal hoida "kahtlase taustaga" naisi, aga reegel karistas kõiki naisi). Restoran oli nii uuenduslik, sest selle asutas 1952. aastal Lotte Svärd liikumine. Restoran kuulus naisliikumisele kuni 1977. aastani. Café Ursula, Kaivopuisto, Ehrenströmintie 3 - kaks tegusat naist, Terttu Sainio ja Anu Karvis, kogusid hoogsalt vanapaberit ja taarat, et kogutud raha eest 1952. a. suveolümpia ajaks kohvik avada. Kohviku tulude abil toetati erinevaid emade, laste ja vanurite heaolu eest seisvaid ühendusi - näiteks saadeti puhkereisidele mitmelapselisi vaeseid üksikemasid.
soomlastel on neid tärnidega micheline ka mõned, aga need kipuvad ajas muutuma, parem oń minnes ise vaadata...

Da Vahtra Residence

Kista
Kokaõpilane
2011-08-22 11:57:06
Läksime puhkuse ajal perega üheks päevaks Helsingisse ja sõime enne laevale minekut õhtusöögi Vapianos, mis asub kohe raudteejaama väljaku kõrval. Valisime selle koha, sest oli kindel, et seal saab "makarone", mis on meie lapsega kindla peale minek. Teenindus oli kiire, nagu ka meil Tallinnas. Meeldivaks üllatuseks oli vähemalt see pastakokk, kellelt mina enda toidu tellisind, eestlane, kes väga lahkelt jagas portsu kaheks - ühte taldrikusse lapsele ilma kastmeta ja teise siis kastmega segatud pasta. Soomlasi oli neljapäeva õhtul seal päris palju. Tundub kohalike hulgas päris populaarne koht olevat. Menüü on neil täpselt sama, mis Tallinnas, seega kindla peale minek (tõsi, üllatusmoment jääb ära).
Petu
Abikokk
2011-08-23 16:17:00
tähelepanekud on üpris ootuspärased. Nimelt on lugu selles, et need tegelased, kes Vapiano Eestisse tõid, laiendasid oma haaret ka üle lahe, mitte soomlased ei avanud oma Vapianot.
Kista:
(---) Helsingisse ja sõime enne laevale minekut õhtusöögi Vapianos, (---)pastakokk, kellelt mina enda toidu tellisind, eestlane (---) Menüü on neil täpselt sama, mis Tallinnas, seega kindla peale minek (tõsi, üllatusmoment jääb ära).

http://www.facebook.com/peeter.raudvere

Kukimuki
Kokaõpilane
2011-08-23 22:16:40
Ja Vapiano on oma olemusest frantsiisiäri, mis tähendab, et menüü ongi igas asukohas küllaltki sarnane; lisaks sellele restoranide kujundus, maksmise süsteem jms. Ette on kirjutatud ka nõuded asukohale jms.
Karnivoor
Abikokk
2011-11-02 18:41:00
Viime oma ema Helsinkisse väikesele daytripile ja sooviks selle raames ka meeldivalt einestada (pigem hiline lõuna või varane õhtusöök). Kuna mu ema on selline kokkuhoidlik tegelane, siis isegi kui ma lahkelt lubaks ise maksta (mida ma niikuinii teen), saaks mulle meeldivate restoranide menüüd nähes ta suure tõenäosusega kreepsu ja telliks klaasi vett. Seega ei mingit Juurit (kuigi sapast seal väga kallis ei ole) või Farangi see kord. Päris Vapianosse ka ei tahaks minna :) Seega, kas keegi oskaks soovitada Helsinkis meeldivat söögikohta, kus pearoogade hinnad jääksid alla 20EUR-i. Iseenesest muidugi mahuks kriteeriumitesse ka ülalpool mainitud Strindberg'i kohvik.
<< 1 | 2 | 3 | 4 >>