Profa Abikokk 2008-07-28 17:34:47 |
Käisime siis reedel sellises kohas Peipsi ääres. Kiituseks võib ütelda, et on tore, kui sellises kohas on mingigi söögikoht. Sisustus on euro, mida pehmendavad samovarid, kohalik käsitöö jne. Üldiselt ei midagi erilist. Menüüs on palju huvitavaid toite, kahjuks meie tellitud toidud olid mittemidagiütlevad. Tellisime: Sibulasalat - salat nagu salat, kahjuks soe, mulle meeldib kui on sibulakasvud ja hapukoor olnud külmas Kalaseljanka - liigne tomatipasta tappis kogu muu maitse Pliinid valge kalaga - pannkooki keeratud kalatükid, ei miskit erilist Aurutatud kala - maitsetu Ühesõnaga, söök oli pettumus, samas järgi ka ei jätnud, kuna olime rattamatkal ja näljased, aga ootused olid oluliselt suuremad. | |
Maris Abikokk 2008-07-28 23:49:23 |
Meie käisime seal ka just eelmisel nädalal. Unustamatut maitseelamust me sealt ei saanud, aga pettumust ka mitte. Tellisime sibulasupid, mehele kala punases kastmes ja minule hautatud kala vanausuliste moodi. Sibulasupp oli minu maitsele pisut liiga lahja ja vanausuliste hautatud kala ma ka enam ei telliks, aga punase kastmega kala oli küll väega hää. Koha ja atmosfääri kiituseks pean ütlema, et nad on olemasolevaid võimalusi väga hästi ära kasutanud. On jah eurohoone, aga mis siis! Tegemist on ikkagi väga väikse külaga, mida enne seda restorani üldse ei teatudki. Ma ei tea, aga arvan, et see hoone oli varem olemas, omanäolise restoraniga on sellele lihtsalt aktiivsem kasutus leitud. Ah jaa, mainin kindlasti veel, et meie kalaroad oli värskest kalast (seda ei pruugi paljudes rannaäärsetes kalarestoranides saada, kõik sõltub ju ilmast ja püügist). | |
Aaloemahl Abikokk 2008-08-07 01:59:04 |
Homme.. eeeem.. täna :D jõuan vist sinna... Loodetavasti :) | |
Frieda Abikokk 2008-08-07 10:14:44 |
Erilist toiduelamust ei maksa sealt vist tõesti otsima minna. Ei sibulasupp ega pliinid (mis tegelikult ei olnud pliinid, vaid täidisega ülepannikoogid) ei jätnud mulle erilist muljet. Aga nagu Profa ütles - positiivne, et selles kandis üldse mingi söögikoht on. | |
Aaloemahl Abikokk 2008-08-07 23:14:48 |
Sussi:
No nii... Nii palju siis sellest... Kohale jõudsime, aga restoran oli rahvast täis ja ühtegi vaba lauda ei olnud... :( Ootama ei jäänud, ostsime hoopis paar suitsulatikat ja tegime heinamaal pikniku...
Homme.. eeeem.. täna :D jõuan vist sinna... Loodetavasti :) |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2008-09-08 09:19:55 |
Meie käisime seal eile kerget lõunat söömas. Bussireisil olles tehti seal peatus, aga ilmselt ei olnud restorani ette hoiatatud, nii et teenindajad olid üsna ebameeldivalt üllatunud. Kui mu kaks reisikaaslast lauda istusid, seisin mina tualetisabas. Seepeale tuli üks tähtsa moega vanem daam ja teatas, et pissida saavad ainult need, kes söövad. (No üsna loogiline, aga see käskiv-nõudlik toon??). Kui siis sisse minna, siis teatas noorem tähtsa moega naisterahvas, et süüa saab ainult neli inimest, kuna neil pole rohkem kohti. Õnneks olid mu reisikaaslased juba laua hõivanud, nii et ma sain oma tellimuse siiski esitada :) Teenindus oli üldiselt asjalik, aga kuidagi külm. Kui nooremalt daamilt õnnestus vähemalt aitähi eest naeratus välja meelitada, siis vanem proua käis tähtsa näoga mööda saale (no äkki keegi üritab ilma volituseta tualettruumi kasutada, eksole), suu rangelt kriipsus. Meenusid 20 aasta tagused ajad :D Võtsin sibulasupi, kaaslased kalaseljanka. Mulle see sibulasupp täitsa maitses - ohtralt sibulatükke, lisaks kartul jm aedviljad. Leem oli ka igati hea. Lauanaabrid kiitsid oma kalaseljankat. Magustoiduks võetud Peipsi kalurite pirukas (vms nimi oli sel) oli pärmitainapõhjal ja kerge purukattega õunakook, mõned punased marjad ka peale poetatud. See oli kuiv ja vintskevõitu, nii et pool jäi kahjuks söömata.. Sisekujundus oli "euro", nagu eelpool mainitud, aga samas oli piisavalt vanu ja temaatilisi fotosid, samovare ja sibulavanikuid, et koht meeldiv oleks. Ja taustamuusika oli väga lahe, pani õlad täitsa jõnksutama :P | |
Merilin Abikokk 2008-09-08 13:58:00 |
Kusjuures laupäeval oli terve päev reserveeritud ja pühapäeval kuuldavasti ka - st. meie laupäeval jäime pika ninaga, aga üle tee kalaletis oli ülimeeldiv teenindus ning Varnja sibula- ja jõhvikalaat oli see-eest üle prahi kultuurišokk :P
Sibulakuivatamist käisime ka lähedalt kaemas, paar vanikut ja kümnekilone kott pärast kaasas... Pisike ja Pisut Segi, teadagi... |
|
Vernanda Abikokk 2008-09-12 21:02:39 |
ma käisin seal millaski kevadepoole, söök oli suht hea isegi, ma võtsin miski praetud kala. aga liiga aktiivne teenindus ei olnud. ju see on kohalik omapära :) aga see tee juurde pakutav suhkur oli päris hea niisamagi lutsutada. | |
Tullia Abikokk 2009-09-29 10:42:52 |
Külastasin ka eile Kolkja sibula-kalarestorani. Me saime väga meeldiva teeninduse osaliseks. Kuna läksime 8-liikmelise seltskonnaga, siis teatasime paar päeva ette oma tulekust, kuna suurem hooaeg on ilmselt möödas. Sõin pliine koha täidisega, mis maitsesid väga hästi. Peedi-küüslaugusalat istus kenasti sinna kõrvale, kuid tuim riivitud kapsas oleks võinud olemata olla. Paneeritud koha meeldis ka kõigile, kuid jälle seal oli ka see kapsas kõrval. Nii uhhaa kui sibulasupp tunnistati pisut lahjadeks, kuid üsna maitsvateks. Kõigile meeldis tee ja sinna kõrvale serveeritud ise valmistatud suhkrutükid, mida oli ka niisama mõnus suhu panna. | |
Tiina Abikokk 2010-08-19 22:22:49 |
Meie kasutasime sibularestorani kergeks vahepeateuseks ja jõime staroveri teed koos keedetud suhkruga ja sõime vanausuliste pirukat. Ei saa kurta, pirukas oli aus - justkui vanaema tehtud - selle juurde käib ka väheke üleküpsetatud põhi, nii et lusikaga toimetada oli pisut raske :), aga maitses hea ja tee oli ka korralik, kerge piparmündiga. Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|