Pille Nami-Nami peakokk 2008-07-20 13:22:54 |
Me põhjanaabrid soomlased kutsuvad kõiki mustika-vaarika kooslusi 'kuninganna' nimega - mustika-vaarikamoos on kuningannamoos, mustika-vaarikakook kuningannakook jne. Proovisin ja mugandasin ühte koogiretsepti eile, meile väga meeldis: kuningannakook: Selline mõnus ja lahe kook, ei olnud väga magus. Kasutasin jogurtit, aga hapukoor sobiks ka (tuleks veidi rammusam ja kreemisem kook). | |
Vandiste Abikokk 2008-07-20 16:21:44 |
Minu eile küpsetatud ja täna maitstud laimi-vaarikakook. Tõsiselt hea maitsega, ei ole väga magus, laimi annab juurde mõnusa hapuka nüansi. | |
Liiseli Abikokk 2008-07-21 23:41:26 |
Thredahlia:
Pilt on absoluutselt imekaunis... Ja koogi proovin ka ära :) Minu poolt veel üks mõõõnusalt kreemise olemisega vaarika-juustukook :) |
|
Triinp Kokaõpilane 2008-07-24 00:15:31 |
Mina tegin vaarika-jäätisetorti "Tordiraamatust." Üsna rammus tuli, samas vaarikad andsid piisavalt hapukust. Liblikas qsti blogi õpetuse järgi. | |
Eva Abikokk 2008-07-24 07:47:00 |
Tere Triin! :) Kas Sul oleks mahti vaarika-jäätisetordi retsepti meiega ka jagada? | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-07-24 12:09:56 |
Eva:
Eva, lisasin retsepti. Muutsin sõnastust, sest minu arust oli retsept üsna kehvasti kirja pandud. Tekstis oli lõik: "vahusta kuumaveevannis munakollased, piim ja suhkur. Klopi nii kaua, kuni segu pakseneb. Jahuta. Vahusta vahukoor ja sega vanillikreemi hulka. Maitsesta sidrunimahla ja vanillsuhkruga". Miks peaks kuumutatud muna-piima-suhkrusegu ENNE vanilliga maitsestamist vanillikreemiks kutsuma, on minu jaoks arusaamatu.
Samuti ei saa ma aru, miks ühe retsepti piires on täidise jaoks antud suhkru kogus alguses grammides ja siis detsiliitrites (suhkrut on vaja 2 korda). Tekitab ju ainult segadust...
Tere Triin! :) Kas Sul oleks mahti vaarika-jäätisetordi retsepti meiega ka jagada? |
|
Eva Abikokk 2008-07-24 23:30:36 |
Vaarika-sinihallitusjuustukook: Retseptihuvilised palun lugege minu blogi. | |
Liiseli Abikokk 2008-07-24 23:56:00 |
Eva:
Oli see tõesti hea? Tahaks nagu proovida, samas natuke kardan... Kuigi nüüd tuleb meelde, et olen saanud Kuressaares müüdavaid käsitsivalmistatud trühvleid (magusaid), kus sinihallitusjuust sees. Maitses küll. Vaarika-sinihallitusjuustukook: |
|
Eva Abikokk 2008-07-25 08:30:03 |
Liiseli:
Liiseli, kui Sulle sinihallitusjuust meelt mööda on, siis maitseb Sulle see kindlasti. Kook maitseb esmalt vaarikane ja pärast jääb suhu mahe sinihallitusjuustu maitse.
Eva:
Oli see tõesti hea? Tahaks nagu proovida, samas natuke kardan... Kuigi nüüd tuleb meelde, et olen saanud Kuressaares müüdavaid käsitsivalmistatud trühvleid (magusaid), kus sinihallitusjuust sees. Maitses küll.Vaarika-sinihallitusjuustukook: |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2008-07-25 08:44:07 |
Eva:
Mina usun ka, et see võib väga maitsev olla! Meenutab mulle idee poolest seda pirni-sinihallitusjuustupirukat, mis oli küll imemaitsev!
Liiseli:
Liiseli, kui Sulle sinihallitusjuust meelt mööda on, siis maitseb Sulle see kindlasti. Kook maitseb esmalt vaarikane ja pärast jääb suhu mahe sinihallitusjuustu maitse.Eva:
Oli see tõesti hea? Tahaks nagu proovida, samas natuke kardan... Kuigi nüüd tuleb meelde, et olen saanud Kuressaares müüdavaid käsitsivalmistatud trühvleid (magusaid), kus sinihallitusjuust sees. Maitses küll.Vaarika-sinihallitusjuustukook: |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 > >> |