Pille Nami-Nami peakokk 2011-01-12 22:22:03 |
Villi:
Villi, kui Sul on vaja gluteeni- ja kaseiinivaba dieeti jälgida, siis selleks on eraldi teema.
Lisasin Popina raamatust gluteenivaba šokolaaditordi retsepti. Loodan, et kellelgi on sellest abi :)
Suured tänud NAMI-NAMI`le! Tänu teile olen dieedi alustamisel palju abi saanud ning juba päris mitmeid retsepte proovinud! Nimelt peab laps jälgima gluteeni- ja kaseiinivaba dieeti ning oleme nüüd kuu aega hakkama saanud. Tahtsin teadjamatelt küsida, kas teil on leiva retsepte? Laps on suur leivasööja. Muhvineid, küpsiseid ja magusaid küpsetisi ta eriti ei söö. Leibadest olen teinud Mix B jahuga ja siin soovitatud soome lehekülgedelt riivitud porgandi ja kartulipudruga. |
|
Silx Abikokk 2011-02-20 19:01:54 |
Testisin gluteenivabu skoone. Väga maitsvad ja hästi lihtne teha. :) Ja saab erinevate lisanditega katsetada.
Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2012-05-02 11:06:01 |
Tegin neid tatrajahust küpsiseid, mille retseptile Silx (?) vist kunagi viitas. Minu jaoks olid ikka natuke lihtsakoelised, aga nii mõnelegi maitsejale meeldisid ja kui vaja gluteenivabu küpsiseid, siis võib neid küpsetada küll. | |
Silx Abikokk 2012-09-11 18:39:19 |
Tegime nami-nami šokolaadimuffinite retsepti järgi gluteenivabu muffineid. Õite pisut muutsin retsepti.. aga muidu sama. Kerkisin väga hästi ja olla olnud maitsvad ka.
Mufffffffffffinid Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time |
|
Ilse Abikokk 2012-09-12 11:31:59 |
Silx:
Olid siis maitsvad või ei olnud ?
Tegime nami-nami šokolaadimuffinite retsepti järgi gluteenivabu muffineid. Õite pisut muutsin retsepti.. aga muidu sama. Kerkisin väga hästi ja ei olla olnud maitsvad ka. Mufffffffffffinid |
|
Silx Abikokk 2012-09-12 12:20:49 |
Neh.. väike trükiviga. Olla olnud maitsvad ka.. tahtsin kirjutada. Ma ise muffikuid ei armasta, nii et minupoolset arvustust ei tule, aga meesloom järas vist pooled ühe õhtuga sisse.. et nagu päris. Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time |
|
Pinnu Abikokk 2012-10-17 14:57:19 |
Tegin eile kooki. Kuna minu ja lapse arvates oli maitsev, jagan teiegag! Sellest tuleb terve ahjuplaaditäis kooki. Selline pehme ja mahlane ja umbes 3 cm kõrge. 150g kookosrasva 6 dl kaerajahu 1 dl gluteenivaba jahusegu 1 sl söögisoodat 5 dl suhkrut (ma asendasin 1 dl tavasuhkrut tumedat muscavadot) 5 dl keefiri õunakuubikuid Rasv sulatada ja jahutada. Jahu, suhkur, sooda segada hästi läbi. Lisada keefir. Viimasena rasv ja õunatükid. Lõpuks segada minimaalselt, nii et seguneb, kuid mitte liiga palju. Valada küpsetuspaberiga kaetud plaadile. Küpsetada 200 kraadises ahjus kuni ei jää enam tiku külge kinni (kuni 30 minutit). Kaunis pruun kook jääb. Kes võib võid kasutada, asendagu kookosrasv võiga. Kui dieet lubab, siis või peale teha ka mingi katte, kas toorjuustust või šokolaadist. Meil kahjuks ei luba. | |
Silx Abikokk 2012-10-30 15:52:54 |
Pulli pärast proovisin.. ja töötas.. :)
Gluteenivabad profitroolid/tuuletaskud (jah täiesti võimalik!)
1 1/2 klaasi vett
1/2 tl soola
75 g võid
180 g Schär Mix C (koogijahu, Selver müüb)
4-5 muna
Mõõda vesi, või ja soola potti ja kuumuta kuni või sulab ja segu läheb korraks keema. Võta pott tulelt ja klopi kohe sisse kogu jahu, kuni tekib ühtlane kollane segu, mis poti küljest lahti lööb. Lase segul jahtuda umbes 60 kraadini ning klopi või mikserda ükshaaval segusse munad. Segu peab jääma läikiv ja ühtlane ja piisavalt paks, et küpsetised pannile pritsituna kuju hoiaks.
Nüüd pritsi küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile tordipritsi abil väikesed kuhjakesed. Märja sõrmega suru alla teravad tipud, et need kõrbema ei läheks.
Küpseta 220 kraadi juures umbes 15 minutit ja siis 200 kraadi juures veel umbes 15-20 minutit. NB! Kui tahad teha kahte plaaditäit, siis soovitan neid eraldi küpsetada. NB! Ära ava küpsemise aeg ahjuust!
Valmis profitroolid peaksid olema õhuliseks kerkinud ja krõbeda põhjaga kuldkollased nunnud. Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time |
|
Kardemon Abikokk 2013-12-21 15:38:20 |
Mul vaja teha gluteenivaba kook. Asendasin nisujahu brownies koogis riisijahuga. Tuli välja ja väga maitsev:-)
AGA šokolaadipakil (Laima, 70%) kirjas et VÕIB sisaldada nisuvalgu lisandeid.
Kas on mõnda (tumedat) šokolaadi kus ei või leiduda nisuvalgu lisandeid?
http://kardemon.blogspot.com |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2014-02-13 13:44:03 |
Lugemist kaera ja gluteenivabaduse kohta: Are Oats Safe to Eat on a Gluten Free Diet? | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 > >> |