Tiina Abikokk 2008-06-18 21:08:52 |
Ettepanek, et "hüva nõu" all võiks olla ka erinevate maade mahumõõtude ümberarvestamise tabel.
Internetis on selliseid küll, aga nii tore on ju kõike ühest kohast saada :)
Kui veel kõrgetasemelisemaks minna, võiks isegi konverter olla, et toksid sisse 3/4 cup ja saad kohe teada, mitu milliliitrit see on. Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Metsvaarikas Abikokk 2008-06-19 07:26:45 |
Mul tuli eile sarnane mõte, kui retsepti tõlkides pead kratsisin, kui palju 1/2 cup olla võiks. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2009-01-03 15:37:50 |
Riinyke 3.1.2008:
See on igati väärt mõte, aitäh, Riinyke!
Kuna arvutipoiss on peale mitmekuulist vaikust andnud põhimõttelise nõusoleku nami-nami kallal edasi tegutsemiseks, siis hüva nõu rubriik on kindlasti üks, kus tahaks üht-teist korda saata.
Kas peale siinkohal äratoodud soovide on veel midagi, mida võiks kindlasti kaaluda?
* erinevate maade mahumõõtude ümberarvestamise tabel.
* erinevate köögiviljade keeduaegade tabel
* toiteväärtuse lisamine retseptidele (pigem vist siiski mingi komponentide toiteväärtuse tabel)
* glükeemilise indeksi tabel
*
Lisaks tahaks tekitada kusagile sinna Hüva nõu rubriiki väikeste abistavate artiklite kogumiku koos fotodega, a la
* kuidas keeta sülti
* kuidas kuivatada maitsetaimi
* kuidas kuivatada seeni
* kuidas koorida kiivit jm puu- ja köögivilju
* kuidas steriliseerida purke
Kas sellel oleks n-ö 'turgu'? Viimase puhul vajaksin mõnede nami-namikate abi ka :)
Rubriigis hüva nõu võiks olla ka erinevate köögiviljade (kartul,porgand,peet jne) keemisele kuluvad ajad. Näiteks suppi tehes oleks siis hea ühest kohast vaadata, millal miskit potti lisada, kui endal kogemused puuduvad. Või kui lisada sõnastikus vastavale köögiviljale või ainele ka selle valmistusviiside kohta käivat infot. |
|
Kätrin Abikokk 2009-01-03 17:40:58 |
Oi, super ideed. Sellised hüva-nõu rubriigid on alati üli teretulnud. Loen alailma siinseid küsimuste-vastuste rubriike enne kui miski uue tegemise ette võtan- et äkki saan mõned nipid, kuidas uus väljakutse tiba lihtsamalt läbida :) Nami-nami läheb aina paremaks :):) | |
Vandiste Abikokk 2009-01-04 16:19:06 |
Igati väärt mõtted sul Pille. Nõus ka abistama, kui vaja peaks olema. | |
Tiina Abikokk 2009-01-05 13:42:17 |
Peale vanade kokaraamatute kasutusele võtmist leidsin, et ka vanaaegsed mahumõõdud võiks siin kirjas olla - toop, nael, korten, lood, unts. Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Pisi-Pisi Abikokk 2009-01-13 17:40:16 |
Mina tunnen hetkel puudust kuivainete kaalust mahuühikutesse teisendamise võimalusest (laps pani mu ainsa mõõdutopsiku kindlasse kohta ära ja mina ei oska lambist näiteks 280 g detsiliitrites mõõta :/ ) Pisi-Pisi on see, kes ülesoolamise hirmus soola lisamata unustab... |
|
Spidur Abikokk 2009-01-13 17:51:22 |
Tiina:
ühinen ettepanekuga, võiks olla küll jah. seniks on abiks wikipedia
Peale vanade kokaraamatute kasutusele võtmist leidsin, et ka vanaaegsed mahumõõdud võiks siin kirjas olla - toop, nael, korten, lood, unts. |
|