Leenilii Abikokk 2008-05-20 22:35:51 |
Mul on häda - mees tõi juba tükk aega tagasi Moldaaviast brõnsat. Sellist talus tehtut, ehtsat, soolvees. Ütleme nii, et ta tõi seda Väga Palju. Ja minul pole nii palju ideid, mida sellega teha. See on räigelt soolane, olen küll vahel leotanud, kui meelde tuleb, aga ikka on soolane ja ma pean arvestama oma väikeste lastega, et nad kah süüa saaks... Tasapisi hakkab hallitama. Aidake, andke nõu, mida sellega võiks teha, mis toitudes kasutada? Ise oleme raputanud suppidele, pajaroogadele, seganud soolastesse juusturoogadesse, kombineerinud tavalise juustuga, gratineeringuks jne. Aga seda on ikka veel palju. Ja kui Tartus on mõni brõnsafiil, siis jagaksin lahkelt oma varusid, kuni see veel süüa kannatab. leenilii@yahoo.com | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-05-20 22:48:56 |
Otsingut proovisid? Nimelt on mul välja pakkuda viis brõnsaretsepti (vali aineotsingust 'brõnsa'). Üldiselt peaksid ka kõik fetajuusturetseptid sobima (neid on 144) Siin on Eestis väikepakendites müüdav brõnsa: | |
Leenilii Abikokk 2008-05-20 23:11:25 |
Jah, otsingut proovisin. Olen nende retseptide baasil üht-teist teinud kah (nt kartulitega). Aga ideid kuluks veel rohkesti ära :) ps fetaga otsingut pole proovinud, aag nüüd proovin kindlasti | |
Tiina Abikokk 2008-05-21 11:22:20 |
Mina muidugi soovitan hatšapurit teha. Sinna käib just soolane juust. Suluguni jäi minu jaoks isegi liiga magedaks. Juustu võib julgelt panna selle taignakoguse kohta kaks korda rohkem. Aga küüslauk selle toidu sees mulle ei meeldi. Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Tiina Abikokk 2008-06-17 20:33:15 |
Leenilii:
Leenilii, kirjuta palun, kuidas su mees selle juustu üle piiri smugeldas? :) Nimelt ei ole EL´i ja sealhulgas ka Eestisse kolmandatest riikidest piima- ja lihatooteid tuua lubatud.
Mullu, kui Kaukaasiast tulin, uuriti mu kotti Riia lennujaama tollis põhjalikult, et ega mul liha või piimatooteid kaasas pole. Eriti kahtlustäratavad asjad olid tšurtšhelad, mis tõepoolest väikeste vorstikestena välja paistavad. Asjaolu, et mul teises kohvris lubatust oluliselt rohkem Gruusia veini ja tšaatšat oli, ei huvitanud kedagi :D
Varsti lähen uuesti, juba pikk nimekiri toitudest, mida kaasa tuua, valmis, aga juustu pidin kahjuks maha tõmbama :( Mul on häda - mees tõi juba tükk aega tagasi Moldaaviast brõnsat. Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Evelin Kokaõpilane 2008-06-17 20:37:42 |
Soovitaksin ka hatšapurit teha. Soojana ja brõnsaga peaks väga hea olema. Bounteous bites- minu köök on siinsamas! |
|
Leenilii Abikokk 2008-06-18 12:19:26 |
tegin hatšapurit, aga nii hea ei tulnud, kui Gruusia saatkonnas. Rasva üldse ei olnud, mulle meeldib rasvasem. Huvitav, kas nad seal pintseldavad nt sulavõiga üle? Minu omad said liiga kuivad. Ära sõime muidugi kõik. | |
Tiina Abikokk 2008-06-18 20:45:02 |
Leenilii:
Minu jaoks jälle on nende hatšapuri liiga rasvane :) Ilmselt tõesti tõmbavad võiga üle, mu grusiinist koolikaaslane küll tõmbas :)
Kuiv võib tulla ka siis, kui liiga kaua ahjus hoida. Edaspidi pintselda julgelt võiga üle, kui niimoodi rohkem maitseb. tegin hatšapurit, aga nii hea ei tulnud, kui Gruusia saatkonnas. Rasva üldse ei olnud, mulle meeldib rasvasem. Huvitav, kas nad seal pintseldavad nt sulavõiga üle? Minu omad said liiga kuivad. Ära sõime muidugi kõik. Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Profa Abikokk 2008-08-19 09:42:49 |
Mulle meeldib brõnsa igal kujul koos tomatitega, kas siis toorsalatis või hoopis praeahjus tehtuna, näiteks lihtsalt poolikud tomatid, küpsetatud koos brõnsaga - väga head lihatoitude kõrvale. | |