Hernes

Fre
Postitusi: 1233
Abikokk
2008-08-28 16:56:09
Jessas, siit leiab ikka igasugustele küsimustele vastused. Just tahtsin algatada küsimust et kuidas herneid sügavkülmutada.... Lähen nüüd tegutsema.
Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2008-09-23 16:04:44
Pille:
Maia Raudseping, Saima Kalev, Toivo Niiberg "Hernes aias ja köögis" (Maalehe Raamat, 2000): AEDHERNE SÜGAVKÜLMUTAMINE Enam-vähem ühesuurused ja ühes valmimisjärgus rohelised herneterad asetada sõelale ja tõsta 1-2 minutiks keeva vette, jahutada jooksva külma vee all, nõrutada. Herned valada ühe kihina vahatatud pappalustele või kandikutele ja sügavkülmutada. Külmunud herned pakkida suurematesse kilekottidesse. Selliselt külmutatud herneid on võimalik osakaupa kasutada. Säilivusaeg 9-12 kuud. Salatiks kasutatavad herned sulatada aeglaselt 4-5 kraadi juures, keetmiseks ja hautisteks kasutatavaid herneid ei ole vaja sulatada. Külmunud herned asetada keeva soolaga maitsestatud vette või kuuma õli sisse.
Maalehe foorumis kirjutab Aive Luigela, et otse toidu sisse minevaid herneid ei ole vaja mingil juhul enne keeta, ainult salati tarbeks tuleks neid enne kuumutada.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2009-08-24 23:15:32
Veel herneideid (sedakorda inglise keeles): [b]Five ways with . . . fresh peas Tantalising recipes to unlock these little pods of summer[/b] 1 Fast pasta Cook some spaghetti in boiling, salted water. Sauté spring onions and bacon pieces, add fresh peas and a few tablespoons of water. Cover and cook for about 3-5 minutes, until the peas are tender. Add a good glug of olive oil and lots of chopped parsley, season and toss with the drained spaghetti. 2 Summer salad Sauté some lardons until crisp. Cook fresh peas in boiling, salted water until just tender. Drain and mix with the lardons, rocket, watercress and spinach. Toss with extra virgin olive oil and lemon juice. 3 Peas and lettuce Cut a Romaine lettuce into chunks. Put into a pan with fresh peas, some finely chopped spring onions, a few tablespoons of water and a knob of butter. Season and cook for 3-5 minutes, until the peas and lettuce are tender. 4 Pea purée Simmer peas with a knob of butter and a little water or chicken stock for about 3-5 minutes, until tender. Put into a blender with a handful of chopped mint and whiz into a purée. Good with fish or seared scallops. 5 Tuna and pea cakes Mix cooked peas with mashed potato, drained tuna and chopped parsley. Season well. Shape into cakes and shallow fry for about five minutes on each side, until golden brown and heated through. Best friends with: chopped mint — two of the freshest flavours of summer together Allikas: Times Online

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2010-06-30 16:41:59
Clotilde blogis on vahva supp hernekauntest :)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Juc
Postitusi: 629
Abikokk
2010-07-02 23:53:25
Esimestest hernestest valmis kaunis heleroheline hernevõie parmesaniga.

http://jucjaco.blogspot.com/

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2010-07-03 08:09:43
Väga kena määre, Juc! Soovitan analoogseid retsepte Nami-Namis: hernevõie mädarõikaga, hernehummus, Nigella crostini avokaado-hernekreemiga. Me oleme tänavu värskeid herneid niisama söönud - tütrele meeldib neid kaunade seest välja urgitseda :)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Zoozi
Postitusi: 2992
Abikokk
2010-07-03 12:00:24
Olen see nädal juba kaks korda (mida juhtub väääga harva,et teen kaks korda järjest ühte asja) teinud hernepirukat. No nii hea on. Kasutasin pancetta asemel küll Serrano sinki (ei tulnud õigel hetkel meelde, kus pancettat nägin, aga praegu arvan, et vist oli Delicatos?), aga see sobis ka väga hästi. Esimene pirukas kadus nii kiiresti, et ma ei jõudnud fotokatki välja võtta. Panime kolmekesi terve piruka nahka :D

Zoozi tegemised

Jaanikaant
Postitusi: 705
Abikokk
2011-03-01 10:06:24
Jamie päraselt herned peekoniga

Maitse asi

Jaanikaant
Postitusi: 705
Abikokk
2011-09-05 14:57:46
Maitsev hernepüreesupp Mõnus hernemääre Jamie ainetel

Maitse asi

<< 1 | 2 >