PRANTSUSMAA

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2014-01-31 13:09:45
David Lebovitz jagas: 13 tips for visiting a Paris boulangerie

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2014-02-13 17:28:12
Pariisi minejad - väidetavalt on hetke kuumim sihtpunkt David Toutain'i restoran, 29 rue Surcouf, 75007 Paris The New York Times: Food Matters | A Peek Inside the Hottest New Restaurant in Paris

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Rebane
Postitusi: 662
Abikokk
2014-02-14 21:15:12
Soovitan neile, Prantsusmaal õhtul tahaksid välja sööma minna, aga kindlat restoranivalikut ei ole, vaadata lehekülge lafourchette, sealt linn valida ning seejärel meelepärane restoran otsida, sobiv kellaaeg ja inimeste arv märkida ning ongi laud kinni pandud! Ja internetis broneering tehes on menüü isegi kuni 50% odavam! Tavaliselt on ainuke kohustus, et iga sööja peaks vähemalt 2 käiku tellima, st eelroog ja praad või praad ja magustoit. Tavaliselt sellega aga probleeme ei ole :) Ise olen fourchette'iga (tõlkes kahvel) käinud näiteks etioopia restoranis Shébélé, kus saime täitsa toreda elamuse - kõik söögid serveeriti suuuure vaagna peal laua keskel, ning süüa tuli traditsiooniliselt käte ja tatrajahust galeti abil (eks meile toodi kahvlid ka, mida me siis hätta jäädes kasutasime).

Jazzino. teen. naudin.

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2014-02-26 19:25:06
Ja Pariisi toidukärud (foodtrucks): Guide des food trucks parisiens

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Rebane
Postitusi: 662
Abikokk
2014-03-14 17:37:24
Käisime Pariisis väikeses mõnusas india restoranis Al Punjab. Laua reserveerisime jälle internetis lafourchette'is ja saime menüüst (joogid v.a) 50% soodustust. Kõik oli väga maitsev! Meie seltskonnas oli ka üks neiu, kes on Indias mõnda aega elanud, ja ka tema sõnul oli toit täitsa õige maitsega, ainult Euroopale kohaselt veidi vähem vürtsikas. Menüü uurimise ajaks toodi lauda köömnetega krõbusk, mõnus kerge amps. Eelroogadeks võtsime raitat, juurviljasamossasid ja frititud köögivilju. Juurde juustuga naan leib erinevate dipikastmetega. Tuleb tunnistada, et leib oli vist isegi õhtu tippmaitseelamus! (Restoranide kommentaare lugedes tundub, et on vist väga eestlaslik, et käiakse väljas söömas ja kõige sügavama mulje jätab leib.. ) Pearoogadest võtsime kõik lammast. Minul oli mündi ja tomatiga kookoskarri, kõrvale basmati riis. Liha oli superpehme ja kaste väga mõnus, kõik koriandriarmastajad naudiksid! Ja portsjonid olid täitsa korralikud, nii et nelja peale võtsime ainult kaks riisitaldrikut. Kuigi ka kohalikest sorbettidest olime palju head kuulnud, ütlesid kõhud, et need jäävad järgmiseks korraks. Teenindus oli meeldiv, kuigi veidi aeglane, ja koos arvega toodi lauda ka india seedimist soodustav aniisiga seemnesegu, minule täitsa uus ja meeldiv avastus. ..aga jah, õhtu märksõnaks jääb juustunaan! :)

Jazzino. teen. naudin.

Laurentzius
Postitusi: 332
Abikokk
2014-04-09 23:43:27
Veetsin just nädalavahetuse Pariisis ja sõin David Lebovitzi soovituste järgi. Proovisin Pariisi Parimat Falaffelit juudi linnaosas Marais-is L'As du Falafel-is. http://www.yelp.com/biz/l-as-du-fallafel-paris Kindlalt parim falaffel, mida kunagi saaanud, tasus ära see 20 minutit järjekorras ootamine:) Lisasks proovisin ka Berthillioni jäätist, tõesti väga maitsev!!

Vanapere köögikatsetused

yllerg
Postitusi: 3
Kokaõpilane
2014-04-11 13:54:15
Paari aasta tagusest Pariisi reisist on üks eredamaid mälestusi hommikusöögid hotelli lähedal olevas nurgapealses kohvikus. Erinevatest allikatest soovitusi järgides valisin hommikusöögiks mitte hotelli vaid kohviku, mida armastasid just kohalikud, mitte turistid. Väga mõnus oli jälgida tänava ärkamist - kohe kohviku lähedal oli väike tänavaturg, kus sätiti valmis uueks päevaks juur- ja puuviljalette, koristati eelmisest päevast jäänud prahti jm. Kohvik ise oli armas, täis pikitud väikesi lauakesi, mõned ka kohviku ees väljas. Teenindus oli meeldiv ja kiire. Omaette kogemus oli jälgida teenindajate tegevust: kätel käia lastes suheldi mõnuga klientidega, kellest vähemalt osad olid kindlasti püsikunded. Mõnus prantsusekeelne melu oli, millest ma muidugi sõnagi aru ei saanud :) Menüüst tellisin "originaalse" prantsuse hommikusöögi: apelsinimahl, krõmpsuva koorikuga baguette tillukese moosipurgiga, croissant (mmmmmmmmhh!!!), puuviljasalat ja kohv, imemaitsev oli! Menüü iseeneset oli hämmastav! Eks sellelgi kohvikul tuli minusuguste turistidega tegemist teha ning mõlemale poolele asja lihtsustamiseks oli valmis tehtud inglisekeelne menüü, mis oli suurim, mida eales lauda toodud :)
Rebane
Postitusi: 662
Abikokk
2014-04-11 14:54:14
PARIIS Käisime hiljuti söömas toredas restoranis La Classe. Nagu nimestki juba arvata võib, on sisustus saanud inspiratsiooni koolipingiaegadest ja klassiruumidest. Seintel oli tahvleid, riiulitel krihvleid, topsides pliiatseid. Samal ajal oli hoitud stiilset, noort ja värsket joont. Eelroa asemel võtsime aperitiivi, caipirihnade kohta ainult kiidusõnad. Menüü oli samuti sisekujunduse joont jälgiv: vihikukaante vahel oli käsitsi kirjutatud menüü, kus eelroad olid sektsioonis 'algkool', pearoad 'põhikool' ja magustoidud 'keskkool'. Veinikaart oli siiski kooliteemast eraldi klassikaline prinditud. Pearoaks võtsin mina päevakala, milleks oli tervelt korra grilli näinud tursk, kõrval selleripüree. Äärmiselt mahlane ja hõrk kala, mida kerge püree täiendas väga meeldivalt! Kaaslane võttis antrekoodi, mis tuli praekartulite-seentega. Küpsusaste saignant oli täpselt õige ja liha hea aus. Kõrvallaudu piiludes tundus, et väga populaarne oli ka roog, millega restoran end reklaamib - Loici hamburger (Loic on kokk, roas on saia asemel kartulipihvid). Magustoiduks õunasorbetiga pain perdu ehk vaesed (khm, siiski suhteliselt rikkad) rüütlid. Veinivalikus võitis minu kala ja kuigi kaaslasel oli punane liha, võtsime valge kergelt tsitruselise veini. Teenindus väga meeldiv ja professionaalne, õhtusöögi ajal on koht suhteliselt täis, nii et laua peaks ette reserveerima. Kokkuvõttes soovitan. Tore meeldiva õhkkonnaga restoran.

Jazzino. teen. naudin.

Rebane
Postitusi: 662
Abikokk
2014-04-12 19:19:35
Soovitan väga üht toredat kohta, kuhu õhtul veinile-näksidele või lõunal lihtsat ja maitsvat kerget einet sööma minna - Antipode. Tegu on paat-resto/kohvik-baariga, mis asub 19. kvartalis, rongijaamadest Gare du Nord ja Gare de l'Est mitte väga kaugel. Antipode on madalapõhjaline jõelaeva, mis on ümber ehitatud, ning seisab ta aasta läbi Bassin de la Villette'i kanalis. Peale söögi ja mõnusa õhkkonna võib õigel ajal sinna minnes ka mõnele teatrietendusele peale sattuda. Kõik veinid ja ka muud joogid on seal ökoloogilist päritolu. Isegi bio kokakoolat müüakse! :) Samuti on neil suur teevalik, kus iga teesordi kohta on menüüs ka väike tutvustus ära toodud. Mina olen seal mitmeid kordi lihtsalt õhtul klaasikest veini joomas ning väikeseid näkse söömas käinud, aga ka lõunamenüüd on äärmiselt ahvatlevad. Eriti eestlase jaoks, kes ei soovi igal lõunal stake-frites'i või tervet baguette'i võileiva näol sisse vitsutada. Valge Ard?che'i majavein on väga hea ning Pariisi kohta üliodav - ainult 6 eurot pooleliitrine kannuke. Näksid tuuakse lauda suure salatikuhja ja leivakorviga, nii et kõhu saab täis igal juhul :) (Kusjuures kõrvallaudades prantslaste taldrikuid vaadates on näha, et neile on salatikuhjad vaid garneeringu rollis). Soovitan krevette, juustuvaagnat ning ahjuCamambert'i. Prantsusepärastest jookidest soovitan ka kir'i - valget veini koos mustsõstralikööriga, mida tavaliselt juuakse aperitiiviks. Lõunati oleme menüüpakkumise võtnud : kauss püreesuppi ja omal valikul võileib - 7 eurot. Koos päevakoogiga 10 eurot. Pilt ka: sel päeval oli spargli püreesupp ning soojad võileivad on lambajuustu-artišoki&sparglikreemi-piiniapähklite-mee-koriandriga ja paprikakreemi-mozza-kirsstomatite-ürtidega. Ainult kiidusõnad igal juhul!

Jazzino. teen. naudin.

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2014-04-16 12:42:56
David Lebovitzi FB-seinal jäi silma selline tore artikkel: 6 Paris Restaurants That Do Vegetables Right—But Aren't Vegetarian Restaurant David Toutain (29 rue Surcouf, 7th Arrondissement; +33-1-45-50-11-10) Maceo (15 rue des Petits-Champs, 1st Arrondissement, +33-1-42-97-53-85) Restaurant Le Meurice–Alain Ducasse (228 rue de Rivoli, 1st Arrondissement, +33-1-44-58-10-55) Semilla (54 Rue de Seine, 6th Arrondissement, +33-1-43-54-34-50) Septime (80 rue de Charonne, 11th Arrondissement, +33-1-43-67-38-29) Verjus next to the Palais Royal (52 rue de Richelieu, 1st Arrondissement, +33-1-42-97-54-40) Davidi postituse juurde jäeti veel mõned soovitused, sh: Restaurant Poulette on rue Etienne Marcel

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>