PÄRMITAINAS ja küpsetised sellest (sh kringlid, stritslid)

Pille
Nami-Nami peakokk
2012-03-28 10:08:26
Annimanni:
Tahtsin proovida hr Bartinet retsepti järgi kodusaia. Tekkis küsimus, kui mitu g võiks olla sealne või kogus - 1/2 stick - võiks see olla nt 100g?
1 stick on 113 grammi (ehk veerand naela) - võid vabalt ka 100 g ümmardada.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Gretithy
Abikokk
2012-04-01 20:57:59
Tegin täna esmakordselt kohupiimakorpe, mis said väga maitsvad. Tegin pool taigna kogusest, aga terve täidise koguse + natukene rohkem rosinaid, millest sain ma 12 korpi. Kohupiimaks kasutasin Sainsbury quarki, aga ei lisanud hapukoort, sest see quark oli juba üsna vedel.
Gretithy
Abikokk
2012-04-03 21:34:37
Ma olen alati pärmitaignast tehtud küpsetisi armastanud. Seekord Tuuli blogi avastades tuli isu kringlit teha. Täidiseks panin üle öö rummis leotatud rosinaid, pruuni suhkrut, kaneeli ja võid. Glasuuri tegin peale tuhksuhkrust, kakaost ja veest. Esimese hooga suutsin 1/3 tervest kringlist üksi ära süüa ja nüüd 3 tundi hiljem on ikka veel tunne, et ma lähen kohe lõhki :P Enne glasuuri: Glasuuriga:
Dagris
Abikokk
2012-04-09 17:18:23
Tegin nädalavahetusel bulgaaria moodi lihavõttesaia. Sai just nii pehme, kohev ja mõnus nagu ma aasta tagusest ajast mäletasin ;)

Sööme silmadega

Eva
Abikokk
2012-04-11 09:37:28
Perenaine.ee küsimused-vastused teemal pärmitaigen, lugeda saab siit, täiendused on meie Facebooki lehel või artikli kommentaarides teretulnud!

http://www.perenaine.ee/

Pille
Nami-Nami peakokk
2012-04-11 09:42:34
Eva:
Perenaine.ee küsimused-vastused teemal pärmitaigen, lugeda saab siit, täiendused on meie Facebooki lehel või artikli kommentaarides teretulnud!
Nii tore lugeda, et Sa pärmitainaga sõbraks oled saanud. Ma mäletan veel aega, kui Sa pärmitainast võõrastasid ;) Mul on vist oma 20-25aastase pärmitainaga tegutsemise aja jooksul 1-2 korda tainas untsu läinud (ja siis oli ühel korral pärm ununenud :)), nii et igati mõnus ja lihtne tainas. Aga kordamine on tarkuse ema muidugi.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Eva
Abikokk
2012-04-11 15:37:24
Pille:
Nii tore lugeda, et Sa pärmitainaga sõbraks oled saanud. Ma mäletan veel aega, kui Sa pärmitainast võõrastasid ;) Mul on vist oma 20-25aastase pärmitainaga tegutsemise aja jooksul 1-2 korda tainas untsu läinud (ja siis oli ühel korral pärm ununenud :)), nii et igati mõnus ja lihtne tainas. Aga kordamine on tarkuse ema muidugi.
See on meil kamba peale kokku pandud lugu, minu enda roll oli pigem kokkukirjutamine ja küsimuste esitamine! :) Aga eks harjutamine teeb meistriks ja see kehtib ka pärmitaigna valmistamisel!

http://www.perenaine.ee/

Blondie
Abikokk
2012-04-11 16:27:33
Eva:
Pille:
See on meil kamba peale kokku pandud lugu, minu enda roll oli pigem kokkukirjutamine ja küsimuste esitamine! :) Aga eks harjutamine teeb meistriks ja see kehtib ka pärmitaigna valmistamisel!
Aitäh nii vajaliku asja kirjutamise eest! :) Ammu olen sellist lihtsat kokkuvõtlikku nõu igatsenud.
Kaia
Kokaõpilane
2012-05-08 11:26:26
Pille:
Tuuli imeline kringlipostitus: Kringel: põimi, punu, täida, naudi
Tegin lapse 6 kuu minisünnipäevaks Tuuli rosina-kaneelikringlit šokolaadise kattega. Kuna mul on foobia kuivade kringlite suhtes, siis tegin nii täidist kui katet 1,5 kogust. Asi oli kuivast ja maitsestust kringlist väga kaugel, katte oleks võinud üldse ära jätta (või siis veidi-veidi kaunistuseks šokolaadiseid triipe teha). Super! Pistsime kaasaga suure kringli 2 päevaga nahka... Kindlasti tahaks proovida ka imelisest kringlipostitusest martsipani-pohlakringlit.
Gretithy
Abikokk
2012-09-25 20:34:36
Täna läheb esmakordselt ahvileiva tegemiseks. Avastasin ühe toreda lehekülje erinevate ahvileiva ideedega, mida tahtsin ka teistele naminamikatele jagada - 15 Different Ways to Make Monkey Bread.
<< 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 >>