Actimel, Activia jne

Liiseli
Abikokk
2008-04-25 17:39:14
Actimeli kohta on ka mittekiitvaid arvamusi, näiteks siin üks artikkel, kus tuuakse välja, et: - Actimel sisaldab palju suhkrut (13 g 100 g kohta, mis on 1/3 - 1/4 soovituslikust päevasest kogusest) - kuigi sisaldab probiootilisi baktereid, pole kuskil kirjas, millises kontsentratsioonis (st. kas piisavalt, et mõjuks); - on küll uuringuid, et lühiajalise tarvitamise puhul on vähendanud arengumaades lastel kõhulahtisust ja tõstab hiirte immuunsust, aga puuduvad uuringud ja tõendid pikaajalise kasuliku mõju kohta; - Actimelis on ülekaalus üks konkreetne bakteritüvi, loomulikus jogurtis on aga bakteritüvede kooslus palju mitmekesisem. Ja kui sa pudeleid ei taaskasuta, siis tekitavad sellised väikesed plastpurgikesed mõttetult palju pakendit. Siin üks jutt, et Actimelil jt. tuntud kaubamärgiga jogurtitel on vähem oomega 3 rasvhappeid kui näiteks ökojogurtitel.
Blonduanna
Abikokk
2008-06-25 23:00:05
Aplesini Actimel on pohmakarohuna suurepärane, aga muuks küll mõttetu asi. Aga kui on neid, kes reklaamitriki õnge lähevad, siis edu!

http://blondukokkab.blogspot.com

Katja
Abikokk
2008-06-25 23:41:37
apelsini oma maitseb mulle väga hästi.. varem ei täheldanud aga nüüd on isu tulnud... (panen selle raseduse-kiiksude arvele :)) lapsele meeldib pisikesest pudelist juua aga aeg-ajalt petan teda sellega, et täidan tühja topsi hoopis hapsi või joogijogurtiga :P offtopic - nende pisikeste pudelitega mängivad lapsel meil külas olles "bowlingut" - veeretavad kordamööda tennispalliga ja loevad, kes rohkem viskekorraga maha veeretas :)

http://koogel-moogel.blogspot.com

Zapxpxau
Abikokk
2008-06-27 14:00:19
Blonduanna:
Aplesini Actimel on pohmakarohuna suurepärane, aga muuks küll mõttetu asi. Aga kui on neid, kes reklaamitriki õnge lähevad, siis edu!
Mille poolest on joogijogurt mõttetum asi, kui näiteks majonees, hapupiim, küpsisetort või mõni muu toiduaine? Maitse-eelistused on erinevad ja hoopis teine teema. Reklaami ohvriks langevad nii või teisiti kõik, kes ostavad kindlalt eristatava toote- ja/või tootjanimega, kindla päritoluga (nt. eelista Eestimaist on ka tuntud reklaamlause) või valmistusviisiga (nt. öko) kaupu. Järgmine kord, kui poodi lähed, vaata, mis brände kõik kokku ostad. Ise ma lähen hea meelega meeldiva reklaamtriki "õnge", muidu oleks elu kurb ja muuhulgas ei saaks kunagi teada, mis on makadaamiapähkel või näiteks kui hea on Normandia või...

Zap*

Blonduanna
Abikokk
2008-06-27 14:13:25
no selles mõttes et teda reklaamitakse kui imelist tervena hoidjat ja muu blablabla. eks ta ole samasugune jogurt nagu kõik teised. ja 100ml jogurti eest pidevalt u. 7.- maksta on ka palju kui liitrine joogijogurti pakk on kusagil 16.- aga rasketel hommikutel on hea kotist too pisike tops välja võtta, ära juua ja loota, et olemine paremaks läheb.

http://blondukokkab.blogspot.com

Proua Simpson
Abikokk
2008-06-27 16:14:44
Mina proovisin aastaid tagasi, kui nad esimest korda turule tulid, ja tulemuseks oli kohutav maovalu. Sellest ajast saati hoian eemale. Ma olen pigem tervisliku toitumise pooldaja - kui kõike on mõõdukalt, mõjub see paremini kui üks "vägev" toode. Aga kes teab, võibolla on mõnele just see, mida ta vajab. Organismid on ju nii erinevad.
Katja
Abikokk
2008-06-28 15:07:24
minu poeg on reklaamiohver ja nõuab endale danonkit - räägib, et see teeb luud tugevaks ja seal on magnet kaasas - kõik ilus ja puha aga selles pakis on neli imepisikest topsikut, milles igaühes ca supilusikatäis toda kohupiimakreemi.. ühe korra isegi ostsin, enam mitte.. (need topsid on tunduvalt pisemad, kui topsijogurti topsid) 15.- nelja spl kohupiima eest on ikka hirmus palju :D

http://koogel-moogel.blogspot.com

Heleen
Abikokk
2008-08-02 23:45:52
Actimeli suudan mina vaid laita.. jube maitse! :D Aga see-eest Activia on minu organismile küll väga õige asi. Maitse on hea ja minu seedimise suudab ta küll kõigest paari topsiga korda viia. Kui olin välismaal ja kõht hakkas streikima, ostsin siis Activiat (umbusklikult, kuid midagi paremat ka ei teadnud teha..) ja sellest ajast olen ma Activiaga sõber (kuigi ei söö seda eriti tihti, sest eelistan siiski eestimaist!). Ja sellel reklaamiohvrite teemal siis ka: Reklaam mõjutab inimesi muidugi. Tean näiteks inimest, kes nähes Coca Cola? ( :D ma tõesti ei tea õigekirja) reklaami peab poodi minema, et see siis kurgust alla kulistada. 95% reklaamidest on pila. Aga samas, enne ei tea, kui ei proovi ja kui ei ole proovinud ei ole mingit õigust reklaami materdada.. vist?.

Armastus käib kõhu kaudu :)

Täpik
Abikokk
2008-08-25 15:59:31
Samas võib ju Helluse kefiiri ka juua, on samuti kõhule hea :)
Tziiki
Abikokk
2008-12-05 10:49:38
minul pidevalt probleeme seedimisega ja pean oma toitu ikka hoolega valima. Ning see on ausalt öeldes väga stressi tekitav (kui ikka peab lõuna ajal mõtlema, et supi kõrvale leiba võtta ei tohi, sest hommikul juba sõin ühe viilu, siis...) aga activia maitsestamata jogurt on suurepärane-söön hommikul vaid paar spl seda ja sellest piisab...elu on lihtsam :) ja pealegi ei ole see suhkrut täis topitud, nagu enamud meie jogurteid ja minegid paksendajaid seal ka ei ole... eks jah, teine variant oleks palju vett juua, aga on mul siis aega päev otsa vetsu vahet joosta :D

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

<< 1 | 2 | 3 >>