Eestiaegsed nõud, nõukaaegsed nõud jms

Katja
Abikokk
2008-08-13 14:30:45
leidsin maal käies kapinurgast langebrauni suveniir-tuhatoosi Viljandi lossivaremete pildiga. võite ette kujutada mu rõõmu :)

http://koogel-moogel.blogspot.com

Ussicke
Abikokk
2008-08-29 22:12:40
Eestiaegseid nõusid saab antiigipoodidest ja laatadelt, kuhu antiigimüüjad kohale tulevad. Olen näinud ka Uuskasutuskeskuse kirbuturgudel, kui UK veel sadama juures asus. Ise otsin nõuka-aegset astritega (või krüsanteemidega?) serviisi, see on niisugune valge, kuldäärega, kaunistuseks roosa õietutt halli-musta varre ja lehtedega. Nägin korra supiserviisi koos tirina ja kolme hiigelsuure ümmarguse vaagnaga, 250.- maksis UK-s - ja ei ostnud. Et ei jaksa tassida! No pärast, kui see oli juba ära ostetud, ei jõudnud end küllalt ära kiruda. Mul on sellest taldrikuid ja supitaldrikuid, 2 ovaalset vaagnat ja 4 erinevat teekannu - aga tasse-alustasse ei ole isegi UKs kohanud. Suurt kohvikannu pole ka näinud. Ja supiserviisi enam ka mitte. Kui kellelgi üle on, siis üks nõukogude korteris elav nõukogude naine oleks väga õnnelik :)
Mantragirl
Kokaõpilane
2008-12-07 20:38:08
Kas keegi teab, kust saaks täiskomplekti neid mummulisi nõukaaegseid kuivainetopse (või ka mõne muu mustriga - mäletan et vist kollakad viljapeadega olid ka)? Kui kellelgi kuskil antikvariaadis või mujal silma jääb, andke teada. Eriti suurepärane oleks, kui saaks võimalikult uued ja vähekasutatud, mis poleks haisvad või roostes.
Ussicke
Abikokk
2008-12-07 23:08:18
Kui ka on nati roostes, ei ole hullu - sa ei pea ju jahu paberpakist "Jahu - Myka" purki ümber kallama, pane koos paberpakiga. Säilivusaeg jääb ka niiviisi näha ja mitmekordne pakend kaitseb kapihaisuputukate eest (ma nende päris nime ei tea, aga kui ära tappa, siis haisevad vastikult ja kui ise kõngevad, siis haiseb terve kapp). Mina olen neid komplekte näinud Uuskasutuskeskustes ja Balti jaama turu vanakraamilettides. Regulaarselt tuleb seal hiilimas käia ja kui näed kasvõi ühtainsat sobivat purki, ära mõtle pikalt, vaid osta ära (vt minu õnnetut kogemust serviisiga).
Põrnikas
Abikokk
2008-12-07 23:38:49
Mantragirl:
Kas keegi teab, kust saaks täiskomplekti neid mummulisi nõukaaegseid kuivainetopse (või ka mõne muu mustriga - mäletan et vist kollakad viljapeadega olid ka)? Kui kellelgi kuskil antikvariaadis või mujal silma jääb, andke teada. Eriti suurepärane oleks, kui saaks võimalikult uued ja vähekasutatud, mis poleks haisvad või roostes.
tartus riia tänaval on selline koht nagu "kila-kola pood" (või mis iganes ta nimi on, seal mitu silti väljas, ühe peal vist vanavara ka...), seal nägin paar päeva tagasi tervelt kaht komplekti, kiles ja puha. hinda ei küsinud. aga pood asub täpsemalt riia-pepleri ja riia-filosoofi tänava vahel, seljaga linna poole seistes vasakul pool teed. seal selline madal majake, vanasti oli vist miski taksopark seal.. komplektid olid ühes tagumistest tubadest, kapli otsas..
Mehu
Kokaõpilane
2008-12-08 11:53:29
Tallinnast Balti jaama turult olen ka leidnud terveid serviise, aga ajastut pakkuda ei oska. Hind muidugi väga kõrge ei ole ja seal müüakse ka igasugu kola. Tuleb ainult otsida, silmad lahti ringi käia ja vahel ka nö leti alt kuumemat kaupa küsida. ;) Ma ise otsin veneaegseid teeklaase (sellised kõrgemad ja triibulised klaasid), mida pole isegi Balti jaama turult leidnud. :( Kui keegi müüb või teab, kust saab ja mulle teatab, siis olen ülimalt õnnelik ja olen nõus kõik ära ostma. :D
Ussicke
Abikokk
2009-04-18 15:05:47
Mantragirl:
Igasuguste mustritega PAKENDIS komplekte liigub osta.ee keskkonnas. Endale ostsin punased teokarbimustriga, mille seest tulid välja oranžid ja kollased väiksemad purgikesed :). Passi peale!
Kasepuu
Kokaõpilane
2010-07-06 13:19:55
Kuldse Börsi kodulehel on ka nõusid: URL: www.kuldnebors.ee/7526539 (Rubriik: Kodu/Klaas, portselan, nõud/; Rubriik: Antiik) Sinna saab ostukuulutuse ka üles panna, äkki keegi pakub.
Blondie
Abikokk
2011-01-17 13:22:34
Tartus Riia 5 antiigiäri akna peal on tumekollane täiskomplekt plekist eri suurustega maitseainepurke, kui keegi otsib. Hinda ei tea. Poe omanik http://www.alatskiviantiik.ee/, neil on kusagil linnast väljas mingi suurem ladu ka.
Liisi
Abikokk
2011-01-17 14:55:48
Blondie:
Tartus Riia 5 antiigiäri akna peal on tumekollane täiskomplekt plekist eri suurustega maitseainepurke, kui keegi otsib. Hinda ei tea. Poe omanik http://www.alatskiviantiik.ee/, neil on kusagil linnast väljas mingi suurem ladu ka.
Kui see on see Eesti-Hollandi pood, siis seal on tõesti igasuguseid vanaaegseid nõusid jms. Omanikud pidid kaupa Hollandi vanakraamilaatadelt kokku ostma.

Liisi Blogi

<< 1 | 2 | 3 >>