Nipitiri Abikokk 2008-04-22 09:32:29 |
Uues Good Foodis (mai 2008) on (peast ei mäleta enam, kelle) pavlova retsept, kus on samuti veidi kookoshelbeid sisse segatud - kaunistuseks vahukoor ja troopilised puuviljad. Mõtlesin järgmine kord proovida, kui pavlovat teen - aga rullina ja suurema hulga kookosega on veelgi ahvatlevam. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2009-07-14 22:06:26 |
Qsti:
Tahtsin just uurida, et kas oled seda kooki juba teinud ja siis leidsingi Su blogist selle postituse. Välja näeb küll kena!
Mul oma järge ootamas üks (minu jaoks) ülimalt ahvatlev retsept, nimelt kookosbeseerull (4 munavalget, 2dl suhkrut ja 2dl kookoshelbeid), kuhu täidiseks keedukreem, mis maitsestatakse laimimahla/koorega ja segatakse kohupiimaga... värsked maasikad ka veel juurde. :D Merit:
Käisime ka vahetult enne jaanipäeva Haapsalus ja sõime kohvikus toda beseerulli. Maitses hää ja otsustasin kodus järgi teha. Võtsin aluseks oma beseerulli retsepti, puistasin peale mandlilaaste ja küpsetasin suuremas vormis. Vahele tegin kreemi vahukoorest, kohupiimast ja sidrunvõidest, lisaks siis vaarikad. Jube hea sai ja olin väga uhke, et sellise mõnusa maitsekombinatsiooniga lagedale tulin.
Kujutage ette mu pettumust, kui küllatulnud sõbranna teatas, et ta tegi seda eelmisel suvel mitu korda 100 rooga rullide raamatu järgi?! :O Ma polnud toda raamatut isegi mitte inspiratsiooniks piilunud :) Õnneks selgus siiski, et sidrunikreemi polnud tolles sadaroogaretseptis muidugi lisatud (ja see teeb asja veelgi paremaks).
Igatahes lisasin mandli-beseerulli retsepti ka Nami-Namisse. Pilt jäi natuke kahvatu, aga teen peagi uuesti ja siis juba kenama pildiga.
Sõin Haapsalus Müüriääre kohvikus imehead rullkooki, mis kidlasti ei olnud rullbiskviit. Umbes samasuguse põhjaga on tehtud ka Olümpias müüdav Lihavõtte rull. Äkki on tegu beseerulliga? Soovin väga järgi proovida ja kui keegi oskab mulle retsepti anda, siis olen väga tänulik! |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2010-06-15 21:59:04 |
Tegin jälle beseerulli, sel korral täidiseks roosiveehõnguline vahukoor ja rabarber. Retsept siin. | |
Spiidi Abikokk 2010-06-17 00:11:58 |
Pille:
Ma tegin nädalavahetusel täpselt sama beseerulli :) Minu meelest sobib natuke hapukas rabarber beseerulli sisse väga ideaalselt.
Tegin jälle beseerulli, sel korral täidiseks roosiveehõnguline vahukoor ja rabarber. Retsept siin. http://www.nami-nami.ee/recipe/image/10234beseerullNAMI.jpg |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2010-06-21 21:33:45 |
k2q:
k2q, mul pole kordagi seda muret olnud, et besee paberi külge kinni jääb (kas küpsetasid liiga vähe või oli paber kehv?). Kui aga jääks, siis tupsutaks paberit teiselt poolt veidi niiske rätikuga ja eemaldaks siis paberi ettevaatlikult.
Pille! Vaatasin,et oled beseerulli teinud.Proovisin järele täpselt retsepti järgi aga mul jäi see kõik küpsetuspaberi külge ja ei tulnud lahti.Kas oskad nippe soovitada,et ta sealt lahti tuleks,kui uuesti proovin? |
|
k2q Kokaõpilane 2010-06-21 22:27:15 |
Eks ma proovin siis uuesti.Ma järgisin retsepti ja kuidagi jäi ikka sinna paberile kinni. Mul oli see tavaline lindneri küpsetuspaber. | |
Allapalla Kokaõpilane 2010-07-28 18:15:47 |
Mul tekkis selle rulliga seoses üks küsimus. Nimelt viimased korrad kui olen seda teinud,jääb see rull..kuidas nüüd öeldagi..munane. Selles mõttes et besee ei sulandu vahukoorega,kui ta seisab mõned tunnid külmkapis, vaid suus jääb ta tunda tükkidena. Olen ennegi teinud ja on kenasti välja tulnud,et kui ikka ampsu võtan siis kõik on ühtlane ja kreemjas mass aga mitte munavalge ja vahukoor. Millest võib see olla tingitud? Kas vähe küpsetatud besee? Või mõnda asja palju? | |
Allapalla Kokaõpilane 2010-07-30 07:54:21 |
kas mitte keegi ei oska vastata??tavaliselt leiavad ikka kõik küsimused vastuse... | |
Pille Nami-Nami peakokk 2010-07-30 08:01:35 |
Allapalla:
Mina näiteks ei osanud midagi kosta, sest kui Sa mu pilte vaatad, siis on beseeosa ja vahukoore osa ikka kenasti eraldi, mitte kokku sulanud. Nii ma beseerulli ette kujutangi.
(See on ootuste küsimus. Näiteks pole mina kunagi pisarakooki teha suutnud - ei teki pisaraid mu beseekookidele. Kui lugeda "välismaa allikaid", siis seal on see pisarate teema rohkem nagu "troubleshooting" kategooria all, st õpetatakse, kuidas sellist pisarate tekkimist vältida ja ära hoida. Eestis on pisarad aga eesmärgiks omaette :))
Muide, Aet Trisberg kirjutas hiljuti beseerulli teemadel oopuse. Päris armas lugemine oli :)
kas mitte keegi ei oska vastata??tavaliselt leiavad ikka kõik küsimused vastuse... |
|
Allapalla Kokaõpilane 2010-07-30 08:49:25 |
Jah ta peabki eraldi olema, loogiline :) Vähemalt alguses kui kook tehtud alles. Mu sõnastus on vist väga segane. Selles mõttes et kui ma võtan koogist amsu siis see besee ei ole mitte nagu besee mis sulandub suus vaid ma järaks nagu küpsetatud munavalget, hammustades jäävad tükid suhu. Ma ei oska paremini seletada et oleks arusaadav :S | |
<< < 1 | 2 | 3 > >> |