jogurtite jama

Merita
Kokaõpilane
2008-06-26 15:03:54
JM:
Keegi rääkis mulle Soomes seda juttu et nende imetervislik erisuperpiim - rasvavaba igasuguste lisanditega - peaks ka süvalollus olema. Need igasugu nn. "tervislikud" lisad - vist D-vitamiin (?) vajavat samuti rasva, et organism seda omastab. Oskate öelda, kas valus tõde või lihtsalt nali? Või oli see mingi ekstrakaltsiumiga piima kohta et organism ilma rasvata kaltsiumi ei tarbi..?
Niipalju kui mina tean, siis on jah vaja rasvlahustuvate vitamiinide (A, E, K, F, D) imendumiseks ja omastamiseks rasvade olemasolu. Et siis 0%-lisest piimast või jogurtist vms ei omasta inimene neid vitamiine.
Pille
Nami-Nami peakokk
2008-06-26 15:11:02
Merita:
Niipalju kui mina tean, siis on jah vaja rasvlahustuvate vitamiinide (A, E, K, F, D) imendumiseks ja omastamiseks rasvade olemasolu. Et siis 0%-lisest piimast või jogurtist vms ei omasta inimene neid vitamiine.
Seda küll. Aga kui siis enne/kõrvale/peale nt võisaia süüa, siis peaks vist kõik ok olema? :D

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Kardemon
Abikokk
2008-06-26 16:53:49
kas väikese rasvasisaldusega kohupiim (0,1%) on samuti kahjulik/paha siis? :/

http://kardemon.blogspot.com

Krissu1990
Kokaõpilane
2008-06-26 23:54:17
Vähene rasvasisaldus ei ole otseselt kahjulik, aga lihtsalt ühtegi kasulikku (rasvlahustuvat) ainet sa rasvata kohupiimast kätte ei saa. Ja kuna rasvata piimatoodete maitse ei kipu just kõige parem olema, siis lisatakse suhkrut (ajab süsivesikud lakke) ja keemilisi maitseaineid, nii et kokkuvõttes on rasvata kohupiim tõepoolest kahjulik.
Floresita
Kokaõpilane
2009-06-10 14:03:19
Minuleelest on ainsad säästu( ehk light) jogurtit mida juua annab AB mustika jogurt 01% ning Tere uus mingi 0,2% vaarika jm jogurt ülejäänud light jogurtid ei kõlba eriti kuskile.
Bazilio
Kokaõpilane
2013-11-05 20:12:29
kreeka/tyrgi maitsestamata jogurt on ainuke,mis hea,ka saltites ja küpsetistes (rasva 10%),nii et kaalujälgijate vist ei sobi-teistel pole maitset,magustatuid ei arvesta
<< 1 | 2 >