Monaliis Kokaõpilane 2008-04-02 10:04:59 |
Jäin selle maitsetaimele - CILANTRO - tõlke leidmisega kord hätta. Kas keegi teab täpsemalt, millega on tegemist, mõnes raamatus on ka tõlkimata jäetud. Kas on koriander, jaapani või india koriander, petersell või miski muu? Mis taim võiks kõige lähedasem sellele olla eesti keeles? Kasutatakse toitudes aafrikast kuni aasiani. | |
Nipitiri Abikokk 2008-04-02 10:12:15 |
Cilantro on tavaline koriander. Koriandrilehti on nüüd vahel siingi müügil, kui on vaja asendada, võib seda teha peterselliga (maitse muidugi ei ole kaugeltki seesama). | |
Marju Abikokk 2008-04-02 10:37:19 |
Ka siin kokandussõnastikus on see tegelikult olemas. Kui märgid ära inglise keel ja kirjutad otsisõnaks cilantro, siis on seal muud infot ka lisaks eestikeelsele vastele. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-04-02 18:55:47 |
Cilantro on tõesti kõikse tavalisem koriander (või kinza, nagu mõned kutsuvad). Cilantro on ameerika inglise keeles, britid kasutavad coriander. Ameeriklased kutsuvad koriandriseemneid ´coriander´, britid ´coriander seeds´. Aga jah, siinses sõnastikus täitsa olemas :) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2009-06-13 21:17:11 |
Kopeerin siia ka (vestlus algselt aiandusteemas):
Seenekas:
Valik retsepte Nami-Namis, kus vaja värskeid koriandrilehti (243 retsepti)
Valik retsepte Nami-Namis, kus vaja koriandriseemneid (131 retsepti)
Ullike:
Koriander läheb minul igale poole, kuhu muidu peterselli kasutada sobib. Mulle meeldib tema tugevam maitse, aga koriandriga on nii, et kas meeldib väga või üldse mitte. Kasutada tasuks alul ettevaatlikult. Gruusia köögis on ta ka hästi levinud maitseaine, seega tasub neid retsepte uurida. Talveks saab sügavkülma ja eriti maitseb meie perele seljankas ja igasugustes tomatipõhistes kastmetes, sealhulgas pastatoitude juurde. Ise vaatan oma sidrunkoriandrit, et võiks vist juba peenralt võtta ja katsetada, kas on tuntavalt erinev tavalisest.Ja siis tegin tänavu paar lollust ka. panin seemnest koriandrit - kenasti tõusnud - aga ma ei mõista teda hästi kuskil kasutada. |
|
Seenekas Abikokk 2009-06-14 21:48:12 |
Koriandrist veel niipalju, et uudishimu ei andnud asu ja seega tegin täna esimese katse sidrunkoriandriga (tegelikult oleks pidanud veel veidi laskma kasvada, kuid ei mallanud). Praetud valgele kalale sai lisandiks koorekaste, mida maitsestasin sidrunkoriandriga ja jäi tõepoolest selline hapukam ja mahedama maitsega, kui tavalisega. Ühesõnaga kalale sobis suurepäraselt. | |
Ullike Abikokk 2009-06-18 12:17:37 |
Seenekas:
Tänud nõuannete eest. Pakun siis ise vastu: proovi valget kala maitsestada ka sidrunmelissiga - minu hetke lemmik :):) Koriandrist veel niipalju, et uudishimu ei andnud asu ja seega tegin täna esimese katse sidrunkoriandriga (tegelikult oleks pidanud veel veidi laskma kasvada, kuid ei mallanud). Praetud valgele kalale sai lisandiks koorekaste, mida maitsestasin sidrunkoriandriga ja jäi tõepoolest selline hapukam ja mahedama maitsega, kui tavalisega. Ühesõnaga kalale sobis suurepäraselt. Söömine on ainuke töö, mis toidab |
|